22 Ekim 2008, Çarşamba 08:45:00

OR-Gİ 2009'u bekliyor...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu ile Giresun illerinin ortak projesi olan OR-Gİ Havaalanı'nı 2009 yılı proje tadilatı ve yatırım programına alabileceklerini söyledi.
  • Ben rumuzlu arkadaş, en çok göç veren şehirlerimizden diyorsunuz, sanayileşmesi gerekiyor diyorsunuz. Haklısınız. Hava ulaşımı olmuş olsa sanayi de gelir, göç de azalır. 1,5-2 saat mesafe diyorsunuz Çarşamba ve Trabzon'a. Kağıt üstünde doğru fakat gerçekte öyle değil. Şayet kendi özel aracınız yok ise, Ordu-Çarşamba en az 3 saat demektir ve maddi külfiyeti yüksek. Havaalanı şart, ancak illaki bir Çarşamba gibi büyük olmasına gerek yok.
  • yapılsın veya yapılmasın ismi değişsin yanlış anlaşılabilir mesala gi-or olsun.
  • Biri bana anlatabilir mi acaba?1,5-2 saat doğusunda Trabzon Havalimanı, 1,5-2 saat batısında Samsun Çarşamba Havalimanı. Ne Ordu ne Giresun yolların birleştiği nooktada da değil. Sizce çok mantıklı mı? O kadarlık yatırım Ordu ve Giresun Üniversitelerine veya Sağlık Kurumlarına yatırım yapılsa. o bölgelerde önce Sanayileşmeye gidilse, iş imkanları yaratılsa? En çok göç veren şehirlerimizden, önce bunu engellesek?
  • Yapılan mendirek için hangi dolgu malzemesi kulanıldı acaba? bilimsel bir çalışma yapıldı mı yoksa öylesine milletin gözünü boyamak için molaz mu döküldü? Denizin tabanı tarandı mı suyun altındaki zeminin yapısı incelendi mi? Japonya'da Kobe şehri için uluslararası Kansai havalimanı denizin içi doldurularak inşa edilmiş ve 14 milyar USD'ye mal olmuştur. Sonuçta uçakların iniş kalkış yapacağı bir pist yapıyorsun, Karadeniz sahil yolu için dolgu yapılmıyor. Umarım bu sorulara konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız cevap verir, açıkcası halkın uyutulduğunu düşünüyorum. Saygılar.
  • Mendirek İl Özel İdare kaynakları ile değil, halkın bağışları ile yapılmıştır. Toplanan paraların büyük bir kısmı devlet kasasına girmiştir ve Ankara'ya aktarılıp başka işlerde kullanıldı. Yaklaşık 700 bin YTL... Ama geçelim bunları, inşallah OR-Gİ gerçek olur.

OR-Gİ Havaalanı'nın mutlaka gerçekleşmesinden yana olduklarını ve iki ilin ihtiyacı olan en önemli proje olarak gördüklerini kaydeden Milletvekili Enver Yılmaz, bu konuda şu ana kadar verdikleri sözlerin arkasında olduklarını belirtti.

Türkiye'de denize dolgu şeklinde yapılması planlanan ilk prestij projesinin OR-Gİ Havaalanı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Sayın Valimizin de olduğu bir ortamda Ulaştırma Bakanımız ile bir toplantı yaptık. Bölgenin acil ihtiyacı olması sebebiyle OR-Gİ Havaalanı'nın alt yapısının oluştuğunu Bakanımıza anlattık. Konu ile ilgili olarak aynı zamanda Maliye Bakanımız ile görüşmelerimiz oldu. İnşallah 2009 yılında proje tadilatı ve yatırım programına aldıracağız. İl Özel İdare kaynaklarıyla mendireği yapılan havaalanı projemizin yapılacağını umut ediyorum. İktidar destekli projenin yürütülmesi taraftarıyım. Bu projeyi belki de Yüksek Planlama Kurulu'ndan çıkartabiliriz" dedi.

OR-Gİ 2009'u bekliyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Cenap ~ 15 yıl önce
Ben rumuzlu arkadaş, en çok göç veren şehirlerimizden diyorsunuz, sanayileşmesi gerekiyor diyorsunuz. Haklısınız. Hava ulaşımı olmuş olsa sanayi de gelir, göç de azalır. 1,5-2 saat mesafe diyorsunuz Çarşamba ve Trabzon'a. Kağıt üstünde doğru fakat gerçekte öyle değil. Şayet kendi özel aracınız yok ise, Ordu-Çarşamba en az 3 saat demektir ve maddi külfiyeti yüksek. Havaalanı şart, ancak illaki bir Çarşamba gibi büyük olmasına gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xl ~ 15 yıl önce
yapılsın veya yapılmasın ismi değişsin yanlış anlaşılabilir mesala gi-or olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 15 yıl önce
Biri bana anlatabilir mi acaba?1,5-2 saat doğusunda Trabzon Havalimanı, 1,5-2 saat batısında Samsun Çarşamba Havalimanı. Ne Ordu ne Giresun yolların birleştiği nooktada da değil. Sizce çok mantıklı mı? O kadarlık yatırım Ordu ve Giresun Üniversitelerine veya Sağlık Kurumlarına yatırım yapılsa. o bölgelerde önce Sanayileşmeye gidilse, iş imkanları yaratılsa? En çok göç veren şehirlerimizden, önce bunu engellesek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kyzer ~ 15 yıl önce
Yapılan mendirek için hangi dolgu malzemesi kulanıldı acaba? bilimsel bir çalışma yapıldı mı yoksa öylesine milletin gözünü boyamak için molaz mu döküldü? Denizin tabanı tarandı mı suyun altındaki zeminin yapısı incelendi mi? Japonya'da Kobe şehri için uluslararası Kansai havalimanı denizin içi doldurularak inşa edilmiş ve 14 milyar USD'ye mal olmuştur. Sonuçta uçakların iniş kalkış yapacağı bir pist yapıyorsun, Karadeniz sahil yolu için dolgu yapılmıyor. Umarım bu sorulara konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız cevap verir, açıkcası halkın uyutulduğunu düşünüyorum. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 15 yıl önce
Mendirek İl Özel İdare kaynakları ile değil, halkın bağışları ile yapılmıştır. Toplanan paraların büyük bir kısmı devlet kasasına girmiştir ve Ankara'ya aktarılıp başka işlerde kullanıldı. Yaklaşık 700 bin YTL... Ama geçelim bunları, inşallah OR-Gİ gerçek olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000