22 Haziran 2015, Pazartesi 14:25:37

Ordu-Giresun'un 1 aylık performansı belli oldu

Açılışı geçen ay gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı'na 168 uçak seferi yapıldı.
  • Ben Havalimanını Hiç Beğenmedim....
  • ORDUYA UÇAK BİLETİ DİĞER İLLERDEN DAHA PAHALI. BİLET FİYATLARI YÜKSEK. İNDİRİM BEKLİYORUZ.
  • yahu kendin sorup kendin cevaplamışsın be arkadaş, bize birşey kalmamış. Belli ki kafan çalışıyor ama serde yalakalık var ne yapalım diyorsun. Bak sana küçük bir nasihat edeyim; Allah herkese akıl vermiş, bir de şart koşmuş bu aklını kullan diye. Hoş senin ki de kullanmak sayılır, yalakalık edip makam mevki sahibi olmayı hedefliyorsun belli de, bu işin bir de öteki tarafı var. Yani bu yaptığınla bu dünyada bir iki puan alıyorsun ama öbür tarafta hasılat düşüyor. Yeküne vurdun mu bayağı bir zarardasın anlayacağın. En iyisi sen bu küçük hesapları bir kenara bırak ki, hem bu dünyada hem de öteki tarafta zarar etmeyesin. Haydi kal sağlıcakla !
  • a319 maksimum 134pax olsa 11256 koltuk kapasitesi yapar, bu durumda %90 gidiş ve %91 geliş load factor yapar, buda ciddi bir doluluk anlamına gelir.Ama frekans artışını gerektirmez. Eğer yorum yapan arkadaşlar haklı ise farklı yorumlanabilir,ancak verilen rakkamlara göre hesap yaptım...
  • Bir arkadaş sormuş gerçekten de hesap yapınca divert edenler de bu hesaba dahil edilmiş sanki. Neredeyse günde 5.5 uçak eder bu hesaba göre. Zaten günde 3 uçak planlandıysa 3 de kalkışı ayda 180 uçak eder. Bu 180 uçaktan sadece 6 sı gelmemiş görünüyor (6 iniş 6kalkış 12) açıldığından beri divertlerle hatta aynı gün içerisinde iki üç uçağın divert etmesiyle rekorlarıyla gündeme gelen bu havaalanında kocaaa bir ayda sadece 6 divert oldu diye yutturmaya kalkmayacaksınız herhalde.bu durumda büyük ihtimalle 6 sefer iptali oldu. Geri kalan seferlerin yarısı da divert etti ama sanki orgiye inmiş gibi lanse ediliyor.
  • Atatürk havaalanından sefer öğleden sonra ve genelde THY130 kişilik A 319 planladığı için uçak dolu oluyor ve fiyatlarda otomatikman yükseliyor..ESB ve SAW seferleride öğlen saatlerinde..sefer saatleri sabah ve akşam olarak planlanırsa daha iyi olur.
  • Bu durumda yapılan yatırım kaç yılda geri dönüyor?
  • 21000/168= yaklasik ucak basina 125 yolcu ediyor. guzel bi yolcu sayisi, daha dusuk cikmasini bekliyordum acikcasi. yolcusu varmis bu alanin. yaz boyunca sunex ayt ucusu da koyabilir belki, muhtemelen yolcu cikacaktir..
  • kaç divert olmuş onu da söyleyiversenize. bu rakamlara samsun'a inen uçaklarınki de dahil mi ?

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamı deniz üzerine kurulu, Avrupa ve Türkiye'nin tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bir ayını doldurduğunu söyledi.

Havalimanına inen ve buradan kalkan uçak sayılarının 84'er olduğu bilgisini veren Balkanlıoğlu, 168 seferin gerçekleştiği havalimanına gelen yolcu sayısının 10 bin 431, giden yolcu sayısının ise 10 bin 588 olduğunu kaydetti.

Toplam 21 bin 19 yolcunun bu havalimanından yararlandığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Genel anlamda bakıldığında havalimanımıza çok yoğun ilgi var. Bütün uçaklarımız tam dolu gelip gidiyor. Şu anda vatandaşlarımızın bilet bulmaları bile çok zor. Önümüzdeki dönemde özel firmalarla sefer sayılarının artmasını bekliyoruz. O zaman vatandaşlarımızın bilet bulmaları daha kolay olacak" diye konuştu.

50 bin bilet satıldı

Vali Balkanlıoğlu, havalimanını kullanmak isteyen başta Ordu ve Giresunlu vatandaşların 50 bin bilet rezervasyonu yaptığını belirterek, "Dolayısıyla havalimanına yoğun talebin ve ilginin önümüzdeki aylarda da süreceği ortada" ifadesini kullandı.
Balkanlıoğlu, vatandaşların taleplerine göre Ankara ve İstanbul seferlerinin saatlerinde değişiklikler yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Ordu-Giresun'un 1 aylık performansı belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Can kaya ~ 7 yıl önce
Ben Havalimanını Hiç Beğenmedim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HASAN ACAR ~ 9 yıl önce
ORDUYA UÇAK BİLETİ DİĞER İLLERDEN DAHA PAHALI. BİLET FİYATLARI YÜKSEK. İNDİRİM BEKLİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAM TAM KOMIK ~ 9 yıl önce
yahu kendin sorup kendin cevaplamışsın be arkadaş, bize birşey kalmamış. Belli ki kafan çalışıyor ama serde yalakalık var ne yapalım diyorsun. Bak sana küçük bir nasihat edeyim; Allah herkese akıl vermiş, bir de şart koşmuş bu aklını kullan diye. Hoş senin ki de kullanmak sayılır, yalakalık edip makam mevki sahibi olmayı hedefliyorsun belli de, bu işin bir de öteki tarafı var. Yani bu yaptığınla bu dünyada bir iki puan alıyorsun ama öbür tarafta hasılat düşüyor. Yeküne vurdun mu bayağı bir zarardasın anlayacağın. En iyisi sen bu küçük hesapları bir kenara bırak ki, hem bu dünyada hem de öteki tarafta zarar etmeyesin. Haydi kal sağlıcakla !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAM TAM KOMİK'E ~ 9 yıl önce
Tam tam :)) sen sakıncalı piyadeyi bilir misin?! "Yalakalık edip makam mevki sahibi olmayı hedefleyecek en son kişidir" demek bile hakaret olur. Dur bir dakika; sen onu anlayacak biri misin acaba? Havalimanını bu dünya ile öbür tarafa bağladığına göre en azından şüpheli :))
%90 %91 ~ 9 yıl önce
a319 maksimum 134pax olsa 11256 koltuk kapasitesi yapar, bu durumda %90 gidiş ve %91 geliş load factor yapar, buda ciddi bir doluluk anlamına gelir.Ama frekans artışını gerektirmez. Eğer yorum yapan arkadaşlar haklı ise farklı yorumlanabilir,ancak verilen rakkamlara göre hesap yaptım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 9 yıl önce
Bir arkadaş sormuş gerçekten de hesap yapınca divert edenler de bu hesaba dahil edilmiş sanki. Neredeyse günde 5.5 uçak eder bu hesaba göre. Zaten günde 3 uçak planlandıysa 3 de kalkışı ayda 180 uçak eder. Bu 180 uçaktan sadece 6 sı gelmemiş görünüyor (6 iniş 6kalkış 12) açıldığından beri divertlerle hatta aynı gün içerisinde iki üç uçağın divert etmesiyle rekorlarıyla gündeme gelen bu havaalanında kocaaa bir ayda sadece 6 divert oldu diye yutturmaya kalkmayacaksınız herhalde.bu durumda büyük ihtimalle 6 sefer iptali oldu. Geri kalan seferlerin yarısı da divert etti ama sanki orgiye inmiş gibi lanse ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAM KOMİKSİN ~ 9 yıl önce
Allah akıl fikir versin. Sanki havalimanı sakıncalı piyade... Sis nedeniyle divert veya iptallerin kısmen olduğu 2 gün hariç havalimanı beklenenin üstünde yolcu sayısı ile hizmet veriyor. Yakında Pegasus başlıyor. THY ve Anadolujet frekans artırıyor. Sence bilet fiyatlarının diğer bir çok havalimanına göre yüksek olmasının nedeni talebin fazla olması değilse ne?!! Cevabını ben vereyim sen zahmet etme. Bu havalimanına iptal ve divert çok olduğu için yolcu sayısı az, eee bu durumda ne yapsın THY veya Anadolujet, satıyorlar yüksek fiyattan ki az yolcu ile zarar etmeyelim. Nasıl uydu mu?!! Bu arada yazmadan geçmeyelim, bu yorumunla komik olan sensin farkında isen tabi...
SAAT ~ 9 yıl önce
Atatürk havaalanından sefer öğleden sonra ve genelde THY130 kişilik A 319 planladığı için uçak dolu oluyor ve fiyatlarda otomatikman yükseliyor..ESB ve SAW seferleride öğlen saatlerinde..sefer saatleri sabah ve akşam olarak planlanırsa daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fizibilite ~ 9 yıl önce
Bu durumda yapılan yatırım kaç yılda geri dönüyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 ~ 9 yıl önce
3 yılda
En az ~ 9 yıl önce
En az 10 yılda geri döner
fena degil ~ 9 yıl önce
21000/168= yaklasik ucak basina 125 yolcu ediyor. guzel bi yolcu sayisi, daha dusuk cikmasini bekliyordum acikcasi. yolcusu varmis bu alanin. yaz boyunca sunex ayt ucusu da koyabilir belki, muhtemelen yolcu cikacaktir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
divert ? ~ 9 yıl önce
kaç divert olmuş onu da söyleyiversenize. bu rakamlara samsun'a inen uçaklarınki de dahil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şiştinmi ~ 9 yıl önce
Divert bu mevsimde heryerde olur. Sen sanıyodunki seçim için açıldı hiç uçuş olmadı :))) ulan ne akbabasınız be onca hizmete bile neler neler uydurdunuz. Bu ülkenin sonu karanlık nankörü allah sevmez malesef sonumuz kötü olacak
şiştin mi'ye ~ 9 yıl önce
la ne alakası var masumca bir soru sormuşuz :) sakin ol şampiyon. hele otur soluklan bi.
No comment ~ 9 yıl önce
Neden sonumuz kotu olacakmis?? Dogru ya sizler Türkiye Cumhuriyeti nin nasil kuruldugunu hic bir zaman ögrenmek istemediginiz icin anlayamayacaksiniz!!! Bana gore de 13 yil buyuk kayipti guzel Vatanim icin bay cok bilmis...
Evet ~ 9 yıl önce
Evet yeterince içemediniz büyük kayıp

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000