25 Mayıs 2015, Pazartesi 17:10:04

Ordu-Giresun'da ilk iptal

Ordu-Giresun Havalimanı hizmete girdikten üç gün sonra akşam 20.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında notamlandı. Bugünkü Anadolujet uçuşu ise iptal edildi. İptal sebebi neydi?
  • ILS yokmuş da VOR sistemi varmış.. Radar yok, mecbur pilot önce bakıyo pisti görürse iniyo, yemezse inemiyo demiyolar da... İki radar kurun, pilot inmeye karar verikten sonra sis gelecek, 244 kişi ölecek. Üç vakte kadar. Bana falcı dicekler, hatta böyle dedim diye soruştırma açarlar, pşlotaj hatası derler gariban pilotun ailesini de yakarlar,iki radar almayanlar pişkin pişkin oturur, ihale peşinde koşar...
  • çok yerinde bir hizmet emeği gecen herkezden ALLAH RAZI olsun fakat biran önce düzenli seferler başlarsa çok sevinicez sabah akşam uçuşları başlarsa direk istanbul iş için sık sık seyehat etmek zorundayım sabah 8 de cıkıp akşam saatlerinde evimize dönebilmek için samsun yollarından kurtulalım artık..
  • Ordu Valisi dün şu açıklamaları yaptı. "Halen havalimanına uçan pilotlar, yaklaşmada NDB DME olarak adlandırılan sistemi kullanarak iniyor. Bu sistemde pilotlar piste 5,5 kilometre mesafede 643 metre yükseklikte pisti görürlerse iniyorlar. Montajı tamamlanan VOR sistemi ile görüşün daha düşük olduğu şartlarda bile uçakların emniyetle inmesi sağlanacak. Bu sistem testlerin ardından 10 gün içinde hizmete girecek. Ordu Giresun'a gelecek yıl ILS olarak adlandırılan Aletli Yaklaşma Sistemi'nin de takılması planlanıyor."
  • Bugün nasip oldu uçmak ordudan bakırköye 1buçuk saatte ilk defa geldim Kalkışta en ufak bir sarsıntı yok maşallah süper olmuş ama bazı arkadaşların dediği gibi merkez binada eksik var ama nasılsa 1 veya 2 aya biter herkez konuştuğuyla kalır Onlar konuşur.....
  • Catla patla makaryos diyen arkadaş uyuma kıbrıs yolunu çizdi senin olamaz artık.hatta farklı düşünmeye bak kapında büyük tehlike duruyo.....anladın sen onu
  • Yarın oraya bi uçta anla açılmışmı açılmamışmı. Hala konuşan var ya ne nankörlük yuh artık
  • Hiç bir ticari yolcu uçağında Alçalma usulünü uygulamaya yönelik ADF yok havalı kardeşim. Belki senin zamanında vardı 40-50 sene önce ama sen özel olarak eklettiysen bilmem tabi.
  • ALLAH ASKINA INSANLIK ASKINA DOGA ASKINA KENDI HALINIZE BIR BAKIN BIREY OLARAK ANANIZA BABANIZA KARDESINIZE ESINIZE DOSTUNA KOMSUNUZA VATANA MILLETE SUANA KADAR NE VERDINIZDE KALKIP ONCA GELISMEYI BUYUMEYI REFAHI GOZ ARDI EDER COMAK SOKMAK ICIN KAYOTOLAR GIBI PUSUDA BEKELRSINIZ NE DEMISLER CATLA PATLA MAKAROS KIBRIS BIZIM OLACAK
  • Yorumda hırsız diyen zat asıl hırsızları yaşı yeten biliyor hiç endişelenme, üç kafadar 22 banka batıp o günün parası 42 milyar doları hortumlarken kılını kıpırdatmayan kıpırdatamayanlardır, kitap fırlatıp milleti bir gecede yarı yarıya fakir edenlerdir.
  • Ne oldiiiiii ;) ......az çalınmış bıraz daha çalınacal ıls vs yaparken nasıl düşünülmedi.partiyi falan kenara bırakında bu milletin parası nasıl hesapsız harcanıyor...denetleyen yokmu bu nasıl iştir allah aşkına.yazııııkkkkk

Ordu-Giresun Havalimanı hizmete girdikten üç gün sonra akşam 20.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında notamlandı. Bugünkü Anadolujet uçuşu ise iptal edildi. 

22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açılan Ordu Giresun Havalimanı, akşam saatlerinden itibaren sabaha kadar notamlandı.

Aletli Yaklaşma Sistemi (ILS) henüz kurulmadığı için VOR sistemi ile yaklaşma yapılan ve görüş mesafesi sınırı hayli düşük olan sistem sebebiyle akşam 20.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında havalimanına iniş kalkış yapılamayacağı kaydedildi.

Bugün de Ordu Giresun Havalimanı’nda ilk sefer iptali yaşandı. Ankara’dan Ordu-Giresun’a gidecek olan Anadolujet’e ait uçak sis nedeniyle seferini gerçekleştiremedi. Saat 15.00’te yapılması gereken 7137 sefer sayılı uçuş iptal edildi.

©Airporthaber.com

Ordu-Giresun'da ilk iptal

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Eren ~ 9 yıl önce
ILS yokmuş da VOR sistemi varmış.. Radar yok, mecbur pilot önce bakıyo pisti görürse iniyo, yemezse inemiyo demiyolar da... İki radar kurun, pilot inmeye karar verikten sonra sis gelecek, 244 kişi ölecek. Üç vakte kadar. Bana falcı dicekler, hatta böyle dedim diye soruştırma açarlar, pşlotaj hatası derler gariban pilotun ailesini de yakarlar,iki radar almayanlar pişkin pişkin oturur, ihale peşinde koşar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkürler akp ~ 9 yıl önce
çok yerinde bir hizmet emeği gecen herkezden ALLAH RAZI olsun fakat biran önce düzenli seferler başlarsa çok sevinicez sabah akşam uçuşları başlarsa direk istanbul iş için sık sık seyehat etmek zorundayım sabah 8 de cıkıp akşam saatlerinde evimize dönebilmek için samsun yollarından kurtulalım artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ömer ~ 9 yıl önce
Ordu Valisi dün şu açıklamaları yaptı. "Halen havalimanına uçan pilotlar, yaklaşmada NDB DME olarak adlandırılan sistemi kullanarak iniyor. Bu sistemde pilotlar piste 5,5 kilometre mesafede 643 metre yükseklikte pisti görürlerse iniyorlar. Montajı tamamlanan VOR sistemi ile görüşün daha düşük olduğu şartlarda bile uçakların emniyetle inmesi sağlanacak. Bu sistem testlerin ardından 10 gün içinde hizmete girecek. Ordu Giresun'a gelecek yıl ILS olarak adlandırılan Aletli Yaklaşma Sistemi'nin de takılması planlanıyor."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yıldırım ~ 9 yıl önce
Bugün nasip oldu uçmak ordudan bakırköye 1buçuk saatte ilk defa geldim Kalkışta en ufak bir sarsıntı yok maşallah süper olmuş ama bazı arkadaşların dediği gibi merkez binada eksik var ama nasılsa 1 veya 2 aya biter herkez konuştuğuyla kalır Onlar konuşur.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Catla patla makaryos diyen arkadaş uyuma kıbrıs yolunu çizdi senin olamaz artık.hatta farklı düşünmeye bak kapında büyük tehlike duruyo.....anladın sen onu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yarın oraya bi uçta anla açılmışmı açılmamışmı. Hala konuşan var ya ne nankörlük yuh artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alıcıya ~ 9 yıl önce
Hiç bir ticari yolcu uçağında Alçalma usulünü uygulamaya yönelik ADF yok havalı kardeşim. Belki senin zamanında vardı 40-50 sene önce ama sen özel olarak eklettiysen bilmem tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alıcıyaya ~ 9 yıl önce
ne güzel sallamışsın...
HALINIZE BIR BAKIN ~ 9 yıl önce
ALLAH ASKINA INSANLIK ASKINA DOGA ASKINA KENDI HALINIZE BIR BAKIN BIREY OLARAK ANANIZA BABANIZA KARDESINIZE ESINIZE DOSTUNA KOMSUNUZA VATANA MILLETE SUANA KADAR NE VERDINIZDE KALKIP ONCA GELISMEYI BUYUMEYI REFAHI GOZ ARDI EDER COMAK SOKMAK ICIN KAYOTOLAR GIBI PUSUDA BEKELRSINIZ NE DEMISLER CATLA PATLA MAKAROS KIBRIS BIZIM OLACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLY ~ 9 yıl önce
çok ucuz edebiyat söyledikleriniz ancak sizin gibi dünyaya bakanlar inanır bu sözlere AT gözlüklerinden kurtulup bakın türkiye bu yönetimi ile dünyanın neresinde ?????
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yorumda hırsız diyen zat asıl hırsızları yaşı yeten biliyor hiç endişelenme, üç kafadar 22 banka batıp o günün parası 42 milyar doları hortumlarken kılını kıpırdatmayan kıpırdatamayanlardır, kitap fırlatıp milleti bir gecede yarı yarıya fakir edenlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
her dönem kendi hırsızlığını yaratır, o gün olanları da biliyoruz bugün olanları da. o hırsızlar bankaları batırıp isviçre bankalarına dolar stok ederken bugün de aynısı oluyor merak etme; evlerden, banka hesaplarından çıkan paraları yatıracak Türk bankası kalmadığı için mi mahzenlere milyar dolarlar saklanıyor, her neyse, cahilliğin çok belli ki, hala o anayasa kitapçığının fırlatılmasına takılıp kalmışsın, git bilen birine sor, ya da araştır bakalım o zamanın krizinin sana nedenlerini açıklasınlar; bugün ne farklı; bir senede doların değerlenmesi, yılbaşından bugüne kadar olanlar seni çok mu zenginleştirdi, yoksa evinin bir yerlerinde milyar dolarların mı var... o bankalar o gün bin türlü oyunla batırıldı, bugün de elinde yerli banka kalmadı bak, hepsi uluslararası sermaye tarafından alındı, beğenmediğin yunanistan bile senin bankanı aldı, satmadık kamu kuruluşu, vatan toprağı, milli sanayii kalmadı, babalar gibi sata sata yandaşları yalakalrı köşe ettiniz, ne anlatıyorsun sen.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne oldiiiiii ;) ......az çalınmış bıraz daha çalınacal ıls vs yaparken nasıl düşünülmedi.partiyi falan kenara bırakında bu milletin parası nasıl hesapsız harcanıyor...denetleyen yokmu bu nasıl iştir allah aşkına.yazııııkkkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000