16 Nisan 2014, Çarşamba 08:07:04

ORDU-GİRESUN'DA BEKLENMEDİK AKSAKLIK

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu- Giresun Havalimanı pistine dökülecek olan 5 santimlik 'stone mastic asfaltın' hava sıcaklığının 20 derecenin altında olması nedeniyle gerçekleştirilemediğini söyledi.
  • Zamanında Giresunda sel felaketinde heryer sular altında idi. Umarım ustalar bu olayları iyi hesaplamışlardır.
  • Umarım dizayn ve/ve ya uygulama hatası yapılmamıştır. Benim en merak ettiğim konu yeni yapılan dolgunun zamanla oturması ile ilgili nasıl bir tedbir aldıkları konusu. Japonya'da yaptıkları meydandaki binaları çökmeden etkilenmemeleri için hidrolik pistonlarla kaldırıp destekliyorlar. Umarım dizaynı yapanlar ve müteahhit firma bu dolgunun zaman içinde çökmesi konusunu göz önünde bulundurup tedbirini almışlardır.
  • Biz 20 senedir hayal kurmaya devam ediyoruz, Iğdır cizre yüksekova derken yavaş yavaş bize sıra geliyor gibi... Zaten Geriye sadece Artvin kaldı...
  • tantanaya gerek hava sıcaklığı 20 derecenin altında ise beklenecek mayıs ayına kadar endişelenmeye gerek yok içimizdeki İrlandalılar sevinmesin hemen. açılacak havaalanı bir kaç ay geç açılır ama açılacak o kadar.
  • Her şeyi bilen ve düşünen Usta'nın, her şeyi bilen ve düşünen adamları bunu da mutlaka düşünmüşlerdir. Kedi girmiştir ya da sehven olmuştur. Haşa bunlar hata yapmaz. Neydi, Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan mıydı?
  • Açılışların illa 30 ağustos 29 ekimde falan mı olması lazım. Birisine yetişmedi o zaman ötekisine sarkıtalım.
  • Karadeniz sahil yolu bile havalar biraz kötüleşsin zor hale geliyor. Denizin ortasındaki bu havalimanı nasıl çalışacak merak konusu. İnşallah popülizm uğruna giden milyonlarca dolar,euro,tl vs. olmaz. İnsanların işine yarar umarım.
  • sabirla,umutla bekliyoruz.olumsuz goruslerinizi lutfen hayatiniza yansitin.bizimle paylasmayin.tesekkur ederim.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu- Giresun Havalimanı pistine dökülecek olan 5 santimlik 'stone mastic asfaltın' hava sıcaklığının 20 derecenin altında olması nedeniyle gerçekleştirilemediğini söyledi.

Çiftçi, bu nedenle Mart ayında yapılması planlanan deneme uçuşlarının Mayıs ayına sarktığını, Ağustos'ta açılması planlanan havalimanının da 29 Ekim tarihine kaldığını belirtti.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde denize dolgu yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nda çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. 2.5 yıl önce temeli atılan havalimanında altyapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Çiftçi "Denize 31 milyon ton taş dökülmesi planlanıyor, bunun büyük bölümü döküldü. Bu proje Türkiye'nin en prestij projelerinden bir tanesi. Havalimanımız altyapı ve üstyapı olarak iki etaptan oluşuyor. Bir tanesi pist ve altyapı hizmetleri. Diğeri de apron, binalar ve insanların konaklayacakları, giriş-çıkış yapacakları alan. Altyapı ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmişti. Bu çalışmalar Temmuz-Ağustos aylarında bitmiş olacak. Terminal binası ve insanların uçağa bindiği alanlar ile ilgili çalışmalar ise hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Türkiye'de ilk kez Ordu-Giresun havalimanında uygulanacak olan stone mastic tipi pist asfaltının hava sıcaklığının 20 derece altında olması nedeniyle henüz yapılamadığını, bu nedenle test uçuşlarının da başlayamadığına dikkat çeken Vali Çiftçi, "Bu asfaltın yapılabilmesi için 20 derece hava sıcaklığı gerekiyor. Stone mastic dediğimiz 5 santimlik bir kaplama yapılacaktı. Pistimiz bunun için hazır hale getirildi, ancak hava koşulları nedeniyle bu çalışma şu ana kadar yapılamadı. Bu piste yapılan özel bir kaplama, hava sıcaklığının 20 dereceyi bulması gerekiyor. Bu kaplamanın özelliği uçakların tekerlerini piste vurduklarında daha yumuşak hissetmeleri ve aşınma tabakasının 25 yıllık uzun ömürlü olması. Bu çalışmada Türkiye'de ilk kez Ordu-Giresun havalimanında yapılacak. Bu nedenle bu kaplama Mayıs ayında yapılacak. Hava şartlarında problem yaşanmazsa Ağustos ayında açılması planlanan havalimanı, bu gecikmeyle 29 Ekim tarihine sarktı" diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı 290 milyon TL'ye mal olacak. (Haberler)

ORDU-GİRESUN'DA BEKLENMEDİK AKSAKLIK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zamanında Giresunda sel felaketinde heryer sular altında idi. Umarım ustalar bu olayları iyi hesaplamışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umarım... ~ 10 yıl önce
Umarım dizayn ve/ve ya uygulama hatası yapılmamıştır. Benim en merak ettiğim konu yeni yapılan dolgunun zamanla oturması ile ilgili nasıl bir tedbir aldıkları konusu. Japonya'da yaptıkları meydandaki binaları çökmeden etkilenmemeleri için hidrolik pistonlarla kaldırıp destekliyorlar. Umarım dizaynı yapanlar ve müteahhit firma bu dolgunun zaman içinde çökmesi konusunu göz önünde bulundurup tedbirini almışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sabır, ~ 10 yıl önce
Biz 20 senedir hayal kurmaya devam ediyoruz, Iğdır cizre yüksekova derken yavaş yavaş bize sıra geliyor gibi... Zaten Geriye sadece Artvin kaldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
tantanaya gerek hava sıcaklığı 20 derecenin altında ise beklenecek mayıs ayına kadar endişelenmeye gerek yok içimizdeki İrlandalılar sevinmesin hemen. açılacak havaalanı bir kaç ay geç açılır ama açılacak o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kedidir ~ 10 yıl önce
Her şeyi bilen ve düşünen Usta'nın, her şeyi bilen ve düşünen adamları bunu da mutlaka düşünmüşlerdir. Kedi girmiştir ya da sehven olmuştur. Haşa bunlar hata yapmaz. Neydi, Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAMSİ ~ 10 yıl önce
UMARIM KARADENİZİN HIRÇIN DALGALARININ YARATACAĞI ETKİLER İYİ HESAPLANMIŞTIR YA DA USTA HESAPLAMIŞTIR.
Kıllanan adam ~ 10 yıl önce
Açılışların illa 30 ağustos 29 ekimde falan mı olması lazım. Birisine yetişmedi o zaman ötekisine sarkıtalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 10 yıl önce
Karadeniz sahil yolu bile havalar biraz kötüleşsin zor hale geliyor. Denizin ortasındaki bu havalimanı nasıl çalışacak merak konusu. İnşallah popülizm uğruna giden milyonlarca dolar,euro,tl vs. olmaz. İnsanların işine yarar umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karistirma ~ 10 yıl önce
Onemli degil. Karistirma simdi.
sabirliyiz ~ 10 yıl önce
sabirla,umutla bekliyoruz.olumsuz goruslerinizi lutfen hayatiniza yansitin.bizimle paylasmayin.tesekkur ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya Yarın? ~ 10 yıl önce
Olumsuz görüşleri yansıtmıyoruz tamam. Peki yarın bir gün, Allah muhafaza, facia ile sonuçlanan bir olay yaşanırsa biz demiştik denmesin diye mi bu isteğiniz? Bu durumda faciadan etkilenenler geri mi gelecek?
sabırlı ~ 10 yıl önce
sabırla ustayı bekle.havalimanını sular aldığında sen de sabırla temizlersin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000