12 Kasım 2013, Salı 08:20:45

ORDU-GİRESUN MÜJDESİ

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk hava limanı olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanı inşaatında pistin aralık ayında biteceğini, şubat ayında da ışıklandırılması ile birlikte tamamlanacağını söyledi.
  • Oncelikle OGS;Kardesim bak bilmeden cok sey atip tutuyorsun :) Oyle bir konusuyorsun ki sanki Turkiye de her yerdr CATIII C ILS varda sisli havada turlu yaklasmayi istemiyorsun.Once ac chartini bak Van ile Trabzon u kiyasliyorsun..peki kiyaslayalim: Van son donuslerinde evet hep daglik ve yukselti.ama Trabzonun deniz uzerinden gelip donuyorsun.Tipki Funchal gibi.Ve ben Trabzon sonrasi pilotlar ile muhabbetimde oluyor cok heyecanli ve zevkli yaklasma oluyor diyorlar.Bir digeri ise indiysen bilirsin,bilmiyoerun pilot musun degil misin ama,yolcu olarak cogu yolcu tirsiyor.Ama pilotlarda boyle bisi yok,olmamasida gerekir zaten.(araya low cost firma tur atmiyor falan laf karistirmayalimbu arada)Ayrica İnsaf;Trabzon a yapilan yatirimlarin saydiklarinin hepsi mantikli ve faydali neden mi ? 1.olimpiyat ulkemize ilk defa geliyordu ve bir "ilk" oldugu icin bu kadar harcama yapilmasi normal.Akyazi stadi...avni aker duzeltmelerde defalarca parca kaybetti cokuntuler oldu kac defa cimler bozuldu..
  • TRABZONLULAR ZATEN BU PROJENIN GEREKSIZ OLDUĞUNU TRABZON HAVAALANININ YETERLI OLACAĞINI HATTA MEVCUT PISTE PARALEL BIR PIST YAPILMASINI BAŞINDAN BERI İSTEMEKTEDİRLER.YANİ HER YER TRABZON HER YATIRIM TRABZON MANTIĞI. 2011 YILINDA GENÇLIK OLIMPIYATLARI İÇİN 380 MILYON HARCANIRKEN SESLERI ÇIKMAZ ÇÜNKÜ YATIRIM TRABZONA GELIYOR. HAVAALANI İÇİN DENİZMİ DOLDURULU DERLER AMA TS İÇİN AKYAZIDA DENIZ DOLDURULURKEN SESLERI ÇIKMAZ..ORDU GIRESUN HAVAALANI BITMEK ÜZERE HALA GEREKSIZ DIYE YAZARLAR .NE DIYELIM ...
  • ISPARTA VE VAN DA ILS OLMADIĞI İÇİN UÇAKLAR ARAZIYE VURDU.ARKADAŞIN BIRISI KOCAMAN TZX HAVAALANI DEDIĞI İÇİN SADECE PIST BOYUTLARINI SÖYLEDIM TABIKI TZX PERFONMANSI TUTAN HER UÇAK INER.İST 05 PISTI DAHA KISA BÜTÜN UÇAKLAR INIYOR. YANI TZX KOCAMAN DEĞIL NORMAL BIR HAVAALANI DEMEK ISTEDIM. ILS YAPMAK VARKEN TZX KÖTÜ HAVA ŞARTLARINDA 29 TÜRLÜ YAKLAŞMA ÖZELLIKLE DÜŞÜK GÖRÜŞTE KIMSE YAPMAK ISTEMEZ. NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAYAN ANLADI TABI BIZ ANLAMADIĞIMIZ İÇİN FAZLA YORUM YAPMAYAYIM 30 YIL OLDU AMA ...
  • Bak sen çok bilmişe...2650m`nin yetmediği uçak söyle bana...Ayrıca altta ki arkadaşa da diyeyim güzel yazmışsın fakat Antonov ağırlığından dolayı inemedi.Pilot ben inerim dedi :) Saygılar... Enes Y.
  • Bu havalimani gereksiz yatirimdir...neden mi dinleyin..... OGS denen havacilik cahiline:buraya inemeyen tek ucak an-225 dir.(Turkiye ye gelenlerden bahsediyorum)Evet TZX koskoca bir havalimani.2650x45 dedigin piste antonovda an-124 te iniyor 747 de iniyor....ILS var evet cok kolaylik sagliyor.29 pistinin turlu yaklasmasida oldukca tecrube katiyor pilotlarimiza.Klavye basinda Tzx e laf sallamak kolay sizin gibi havacilik hakkinda gram bilgi bilmeyenleri bu sitede spam olarak gormek gerek....
  • Koskoca TZX dediğiniz 2650x45 metre ve sadece 11 pistine ILS var 29 pistine turlu yaklaşma var OGS de her iki tarafa ILS olacak ve pist 3000x45 metre bitince göreceğiz hangisi daha iyi
  • TRABZONLU KARDEŞIM TRABZON 2 SAATLİK MESAFEDE. TRABZONLULARIN İSTEĞİ ILE MEVCUT PISTE PARELEL DENIZ DOLDURULARAL YENI BIR PIST YAPIMININ DHMİ PROJELERI ARASINDA OLDUĞUNU WEB SAYFASINDA BULABILIRSIN.SANKİ TRABZON MEYDANI TEK PISTI OLAN DALAMAN BODRUM ADANA SABIHA GÖKÇEN IZMIR HAVAALANLARINDAN DAHA FAZLA HAVA TRAFİĞİ VAR. TS İÇİN AKYAZIDA DENIZ DOLDURULURKEN HİÇ SESINİZ ÇIKMADI.TZX MEYDANI BAKIMA ALINDIĞINDA SEN TRABZONDAN 1SAATTE GELIRSIN BIZIM MEYDANA.
  • Samsun havalimanının yarısını ordulular kullanıyor. Havalimanı'ndan orduya ulaşmak 2 saati bulabiliyor. Ordu sehrinin inanılmaz bir turizm potansiyeli var. O havalimani bize lazım. Ve bundan %100 eminim ki ilk açıldığında günde 1 Atatürk 1 Sabiha 1 Ankara seferini rahatlıkla dolduracak potansiyeli var.
  • Devletin mali deniz iste boyle yemeyen de keriz sanirim, yahu sana 1 saat mesafede koskoca Trabzon havalimani var ne gerek var bu olu yatirima be ayip ayip, olacak is mi simdi bu yani? Bunu Giresun lu Ali Kidik bey e sorun o bile isterse ben ismimi degistirecegim vallahi.
  • Emeği gecenlere,Bir giresunlu olarak memlekete ucmanın keyfini yasayacagım için sonsuz teskurler.Mevcut hali ile trabzon ve samsunu düşündüğümde uçuşun tadı servis ve otobus yolculukları ile çekilmez hale gelirken arabayla gitmek bile daha keyifli duruyordu.Şimdiyse inşallah herşey daha güsel olucak.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk hava limanı olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanı inşaatında pistin aralık ayında biteceğini, şubat ayında da ışıklandırılması ile birlikte tamamlanacağını söyledi.

Ordu- Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yaptığı açıklamada, “Şu anda Türkiye’nin deniz üstüne yapılan ilk hava limanındayız. Pistin asfalt çalışmasında 2 bin 350. metredeyiz. Dolgunun bitmesine yaklaşık 180 metrelik bir alan kaldı. Herhangi bir doğa olayı yani kar yağmur yağmaz ise burası yani pist üzerine tekrar yapılacak olan 4 cm’lik asfalt ile 15 Aralık tarihinde bitiyor. Apron için 4 metre genişliğinde betonlar dökülüyordu. Betonlarda döküldü. Elektrikleri ile beraber zannediyorum Şubat ayı itibariyle bitecek. Mendireklerde sona yaklaşıldı. Apronların ihalesi de 9 Aralık tarihinde teklif alınarak gerçekleştirilecek. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde buradan yolcu seferleri başlayacak” şeklinde konuştu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, havalimanı inşaatından önce Ordu Çevre Yolu ve Karadeniz-Akdeniz yolunun şantiyesinde de incelemeler de bulunarak şantiye yetkililerinden bilgi aldı.

Çevre yolundaki incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Çiftçi, Ordu Çevre Yolu’nun Ordu’nun önemli projelerinden biri olduğunu belirtirken, “Bu çevre yolu 45 dakikalık geçiş sürecini 15 dakikaya indirecektir. Ordu trafiğini de rahatlatacaktır. Çevre yoluyla beraber yolun geçtiği alana doğru şehrin gelişeceğini de biliyoruz. Buraya ilk atandığım zamanda kamulaştırma sorunundan bahsedilmişti. Son kamulaştırmalar bu yıl sonu itibariyle bitmiş olacaktır. Şu anda Ordu Çevre Yolu’nda yüzde 50’lik bir bitme var. İnşallah diğer işlerimizde kavşaklarımız ile tünellerimiz ile hızlı bir şekilde bitecek. Trafik yönünden rahatlayacağız” diye konuştu.
Ordu’yu İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesine bağlayacak olan Karadeniz- Akdeniz yolunda incelemelerini sürdüren Vali Çiftçi, “2014 yılının sonunda bu yol bitmiş olacak” dedi.

15 kilometre yolun Ordu’da çok anlam ifade ettiğini kaydeden Vali Çiftçi, “Bir saat 10 dakikada gidilen yol, bu yapılan yol ile 10 dakikaya inecek. Bir saatlik zaman tasarrufu sağlamış oluyoruz. Zaman malla mülk ile para ile alınan bir şey değildir. İç Anadolu’ya gidecek vatandaşımız 1 saati sadece bu 15 kilometrelik yolda kazanmış olacaklar” açıklamasında bulundu. 



ORDU-GİRESUN MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

İnsaf ve OGS'ye... ~ 10 yıl önce
Oncelikle OGS;Kardesim bak bilmeden cok sey atip tutuyorsun :) Oyle bir konusuyorsun ki sanki Turkiye de her yerdr CATIII C ILS varda sisli havada turlu yaklasmayi istemiyorsun.Once ac chartini bak Van ile Trabzon u kiyasliyorsun..peki kiyaslayalim: Van son donuslerinde evet hep daglik ve yukselti.ama Trabzonun deniz uzerinden gelip donuyorsun.Tipki Funchal gibi.Ve ben Trabzon sonrasi pilotlar ile muhabbetimde oluyor cok heyecanli ve zevkli yaklasma oluyor diyorlar.Bir digeri ise indiysen bilirsin,bilmiyoerun pilot musun degil misin ama,yolcu olarak cogu yolcu tirsiyor.Ama pilotlarda boyle bisi yok,olmamasida gerekir zaten.(araya low cost firma tur atmiyor falan laf karistirmayalimbu arada)Ayrica İnsaf;Trabzon a yapilan yatirimlarin saydiklarinin hepsi mantikli ve faydali neden mi ? 1.olimpiyat ulkemize ilk defa geliyordu ve bir "ilk" oldugu icin bu kadar harcama yapilmasi normal.Akyazi stadi...avni aker duzeltmelerde defalarca parca kaybetti cokuntuler oldu kac defa cimler bozuldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf ~ 10 yıl önce
TRABZONLULAR ZATEN BU PROJENIN GEREKSIZ OLDUĞUNU TRABZON HAVAALANININ YETERLI OLACAĞINI HATTA MEVCUT PISTE PARALEL BIR PIST YAPILMASINI BAŞINDAN BERI İSTEMEKTEDİRLER.YANİ HER YER TRABZON HER YATIRIM TRABZON MANTIĞI. 2011 YILINDA GENÇLIK OLIMPIYATLARI İÇİN 380 MILYON HARCANIRKEN SESLERI ÇIKMAZ ÇÜNKÜ YATIRIM TRABZONA GELIYOR. HAVAALANI İÇİN DENİZMİ DOLDURULU DERLER AMA TS İÇİN AKYAZIDA DENIZ DOLDURULURKEN SESLERI ÇIKMAZ..ORDU GIRESUN HAVAALANI BITMEK ÜZERE HALA GEREKSIZ DIYE YAZARLAR .NE DIYELIM ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGS ~ 10 yıl önce
ISPARTA VE VAN DA ILS OLMADIĞI İÇİN UÇAKLAR ARAZIYE VURDU.ARKADAŞIN BIRISI KOCAMAN TZX HAVAALANI DEDIĞI İÇİN SADECE PIST BOYUTLARINI SÖYLEDIM TABIKI TZX PERFONMANSI TUTAN HER UÇAK INER.İST 05 PISTI DAHA KISA BÜTÜN UÇAKLAR INIYOR. YANI TZX KOCAMAN DEĞIL NORMAL BIR HAVAALANI DEMEK ISTEDIM. ILS YAPMAK VARKEN TZX KÖTÜ HAVA ŞARTLARINDA 29 TÜRLÜ YAKLAŞMA ÖZELLIKLE DÜŞÜK GÖRÜŞTE KIMSE YAPMAK ISTEMEZ. NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAYAN ANLADI TABI BIZ ANLAMADIĞIMIZ İÇİN FAZLA YORUM YAPMAYAYIM 30 YIL OLDU AMA ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGS'ye... ~ 10 yıl önce
Bak sen çok bilmişe...2650m`nin yetmediği uçak söyle bana...Ayrıca altta ki arkadaşa da diyeyim güzel yazmışsın fakat Antonov ağırlığından dolayı inemedi.Pilot ben inerim dedi :) Saygılar... Enes Y.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu havalimani gereksiz yatirimdir...neden mi dinleyin..... OGS denen havacilik cahiline:buraya inemeyen tek ucak an-225 dir.(Turkiye ye gelenlerden bahsediyorum)Evet TZX koskoca bir havalimani.2650x45 dedigin piste antonovda an-124 te iniyor 747 de iniyor....ILS var evet cok kolaylik sagliyor.29 pistinin turlu yaklasmasida oldukca tecrube katiyor pilotlarimiza.Klavye basinda Tzx e laf sallamak kolay sizin gibi havacilik hakkinda gram bilgi bilmeyenleri bu sitede spam olarak gormek gerek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGS ~ 10 yıl önce
Koskoca TZX dediğiniz 2650x45 metre ve sadece 11 pistine ILS var 29 pistine turlu yaklaşma var OGS de her iki tarafa ILS olacak ve pist 3000x45 metre bitince göreceğiz hangisi daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 10 yıl önce
:)
ILS mi? ~ 10 yıl önce
VAN'da hiç ILS yok, onu nasıl yapalım? Bu alan faydalı mıdır peki, o tartışılır. Olayı ILS'e indirgediniz ya, ne diyelim?
TZX ~ 10 yıl önce
TRABZONLU KARDEŞIM TRABZON 2 SAATLİK MESAFEDE. TRABZONLULARIN İSTEĞİ ILE MEVCUT PISTE PARELEL DENIZ DOLDURULARAL YENI BIR PIST YAPIMININ DHMİ PROJELERI ARASINDA OLDUĞUNU WEB SAYFASINDA BULABILIRSIN.SANKİ TRABZON MEYDANI TEK PISTI OLAN DALAMAN BODRUM ADANA SABIHA GÖKÇEN IZMIR HAVAALANLARINDAN DAHA FAZLA HAVA TRAFİĞİ VAR. TS İÇİN AKYAZIDA DENIZ DOLDURULURKEN HİÇ SESINİZ ÇIKMADI.TZX MEYDANI BAKIMA ALINDIĞINDA SEN TRABZONDAN 1SAATTE GELIRSIN BIZIM MEYDANA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pretoryana ~ 10 yıl önce
Samsun havalimanının yarısını ordulular kullanıyor. Havalimanı'ndan orduya ulaşmak 2 saati bulabiliyor. Ordu sehrinin inanılmaz bir turizm potansiyeli var. O havalimani bize lazım. Ve bundan %100 eminim ki ilk açıldığında günde 1 Atatürk 1 Sabiha 1 Ankara seferini rahatlıkla dolduracak potansiyeli var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Praetorian ~ 10 yıl önce
Devletin mali deniz iste boyle yemeyen de keriz sanirim, yahu sana 1 saat mesafede koskoca Trabzon havalimani var ne gerek var bu olu yatirima be ayip ayip, olacak is mi simdi bu yani? Bunu Giresun lu Ali Kidik bey e sorun o bile isterse ben ismimi degistirecegim vallahi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kerasus ~ 10 yıl önce
sen ilk önce grs-tzx arası kaç saat arabayla onu bir öğren sonra gel burda yorum yap şuan da tr de en mantıklı havalimanı yapımı istanbuldan sonra da ordu giresun havalimanıdır. Orda verdiğin isim büyük ihtimal muhalefet partili birisidir dolayısıyla istememesi çok normal ;)
nihayet ~ 10 yıl önce
Emeği gecenlere,Bir giresunlu olarak memlekete ucmanın keyfini yasayacagım için sonsuz teskurler.Mevcut hali ile trabzon ve samsunu düşündüğümde uçuşun tadı servis ve otobus yolculukları ile çekilmez hale gelirken arabayla gitmek bile daha keyifli duruyordu.Şimdiyse inşallah herşey daha güsel olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000