11 Ekim 2015, Pazar 08:01:13

'Ordu-Giresun kar topu etkisi yapacak'

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Ordu’nun turizm cazibesinin giderek arttığını belirterek, “Birkaç yıl içerisinde Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısı 1 milyonu bulabilir” dedi.
  • evet evet dogru. çok doğru. hatta 2 milyon da olacakmıs 3 milyon da olacakmış. ülkenin cari acığının %10unu tek başına karşılayacakmış orgi ! gel de gülme....
  • Havalimanlarına hiç uçak inmese dahi yine batmaz. Bunlar şahıs malı değil. Bunların arkasında koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Hepsi bir makinanın dişlisi gibi biri olmazsa diğerleri de olmuyor. Birinin zararını diğeri karşılıyor ve sistem böyle işliyor. Zarar eden havalimanlarının hepsini kapatsak o zaman ankaraya istanbula ve diğer büyük Havalimanlarına yurtiçinden yolcu bulunmaz.
  • Ordu Giresun Havalimanı ile ilgili her haber Trabzon Ordu çalışmasına dönüşmek zorunda mı. Ne güzel işte Karadeniz'de kıyı boyunca üç tane Havalimanı var. Rize Artvin Havalimanı da olunca dört tane aslanlar gibi Havalimanı olacak. Birbirinize çamur atarak elinize ne geçiyor. Bu kısır döngü den bir an önce kurtulun.
  • günde 3 4 uçağın kalktığı orgi gibi havaalanları nasıl batmıyor ben anlamıyorum. 1 atatürk 1 sabiha 1 ankara 24 saatte 3 uçak. bütün işletme giderlerini karşılıyormu ???
  • Arabistan çöllerinden gelenler de turist kategorisinde mi
  • Vallah bu durum da Trabzona ikinci bir havalimanı hayal kalır..
  • Çocuk daha küçük,siz onu büyüyünce bir görün.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Ordu’nun turizm cazibesinin giderek arttığını belirterek, “Birkaç yıl içerisinde Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısı 1 milyonu bulabilir” dedi. 

HAVALİMANI KAR TOPU ETKİSİ YAPACAK

DOKA olarak Ordu ilinde yayla turizmi, agro turizm, kış turizmi, macera turizmi, eko turizm, su sporları, sağlık turizmi, av turizmi gibi alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesinin uygun görüldüğünü belirten Çetin Oktay Kaldırım, Ordu-Giresun Havalimanı'nın da bu konuda önemli bir domino taşı olduğunu vurguladı. Kaldırım, “Özellikle Ordu-Giresun Havalimanı'nın faaliyete geçmesinin Ordu turizminde bir kartopu etkisi yapması beklenmektedir. Ordu’ya gelen turist sayısı muhtemelen birkaç yıl içinde 1 milyon rakamına ulaşacaktır. Bu nedenle turizm sektörünün çok boyutlu yapısının Ordu halkının yaşam standartlarını arttıracak, yeni iş imkanları oluşturacak ve katma değer üretimine katkıda bulunacak şekilde yapılandırılması gerekmektedir. Bu yapılandırılma başarıldığı takdirde Ordu ili turizmden hak ettiği payı alacak ve turizm sektöründe sürdürülebilir planlı büyüme noktasında tüm bölge için iyi bir rol model olacaktır” şeklinde konuştu.

'Ordu-Giresun kar topu etkisi yapacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

rezalet ~ 8 yıl önce
evet evet dogru. çok doğru. hatta 2 milyon da olacakmıs 3 milyon da olacakmış. ülkenin cari acığının %10unu tek başına karşılayacakmış orgi ! gel de gülme....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REZALET ~ 8 yıl önce
Hoş geldin rezaletin dikalası!...
Temele cevap ~ 8 yıl önce
Havalimanlarına hiç uçak inmese dahi yine batmaz. Bunlar şahıs malı değil. Bunların arkasında koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Hepsi bir makinanın dişlisi gibi biri olmazsa diğerleri de olmuyor. Birinin zararını diğeri karşılıyor ve sistem böyle işliyor. Zarar eden havalimanlarının hepsini kapatsak o zaman ankaraya istanbula ve diğer büyük Havalimanlarına yurtiçinden yolcu bulunmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU TRABZON ~ 8 yıl önce
Ordu Giresun Havalimanı ile ilgili her haber Trabzon Ordu çalışmasına dönüşmek zorunda mı. Ne güzel işte Karadeniz'de kıyı boyunca üç tane Havalimanı var. Rize Artvin Havalimanı da olunca dört tane aslanlar gibi Havalimanı olacak. Birbirinize çamur atarak elinize ne geçiyor. Bu kısır döngü den bir an önce kurtulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temel ~ 8 yıl önce
günde 3 4 uçağın kalktığı orgi gibi havaalanları nasıl batmıyor ben anlamıyorum. 1 atatürk 1 sabiha 1 ankara 24 saatte 3 uçak. bütün işletme giderlerini karşılıyormu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayır ~ 8 yıl önce
Hayır karşılamaz, ama Ankara İstanbul arası gibi günde 100,000 araç geçmeyecek diye başka şehirler arasına yol yapmamak da olmaz. Bir yere bir havaalanı, DHMİ oradan muhakkak kar etsin diye yapılmaz, gerektiğinde oraya da bir uçak-bir hava taşıtı inebilsin diye yapılır. Tek bir havaalanından kar etmek hedef olamaz, global anlamda tüm Türkiye havaalanlarının toplamında kar ediyor noktasındaysanız(DHMI, bu iyi bir şeydir. Eğer sadece kar eden / edecek havaalanları arasında havacılık yapılacaksa, heralde sadece İstanbul - Antalya arasında havacılık yapılır, Ankara da İstanbul'a üste para verir, ne olur buraya da uçun diye. Kısacası bu bir sosyal hizmettir, illa kar etmiyor diye kapısına kilit vuramazsınız, Sağlık Bakanlığı kar mı ediyor? Hastaneleri kapatalım mı şimdi? Ama Ordu-Giresun'u uluslararası sivil ulaşıma da açın, planör-microlight, gösteriler, makul fiyata tuvalet kullandırın, canlandırın, önce başa baş noktasını sonra da karlılığı yakalayın. İtiraz eden yok :) İmkansız değil.
TEMEL ~ 8 yıl önce
Ula uşağım :)) Trabzon, Samsun yıllarca günde 2 uçakla batmadı da Ordu-Giresun mu batacak, 4 ayda 100.000 yolcu ile...
Gezici tayfa nerde ~ 8 yıl önce
Yolcu bulunmaz, 5 aya kapanır diye ihalesinden inşaat sürecine açımasına dek RTE ve devlete çamur atan o çamur zihniyet nerede? Tabi ki burada ama dediklerini süngerlediler, ettikleri hakaret normalmiş gibi de görüyorlardır he, gidip OGU'ye uçacak kadar da omurgasızlardır.. bre sizin gibi iş engelleyen köhne zihniyete karşın bu adam ve iktidar bunca hizmet edebildi ya, 2 kat takdir etmek gerek!
Turist ~ 8 yıl önce
Arabistan çöllerinden gelenler de turist kategorisinde mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon ~ 8 yıl önce
Vallah bu durum da Trabzona ikinci bir havalimanı hayal kalır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
şaşıyorum ordu-Giresun havalimanı deyince trabzonu kötüleyenlere. ne hıncınız var trabzona? havalimanınız oldu işte , geliştirmeye bakın. illede trabzonun batması mı lazım ?
ŞAŞMA, ANLA... ~ 8 yıl önce
Kimse Trabzon batsın demiyor, sen öyle anlamak istiyorsun, yıllarca Ordu-Giresun için düşündüklerinizi şimdi sizin için düşünülüyor zannediyorsun herhalde. Dediğimiz şu: Madem Ordu-Giresunlular Trabzon ve Samsun'dan uçuyorlardı ve şimdi havalimanları oldu ama slot nedeniyle Atatürk'te 1 sefere mahkum edildiler, Trabzon veya Samsun'dan hala uçmak zorunda kalmaları da gözönünde bulundurulduğunda bu havalimanı 1 sefer daha kaldırır. Koyulabiliyorsa ne ala ama slot sorun ise ya Trabzon ya Samsun 1 sefer iptal edilirse(ki Trabzon'a 8 sefer olduğu için o daha uygun gibi) Ordu-Giresunlular oradan uçmayacağı için Trabzon'un da bir zararı olmaz, Ordu-Giresun'un da daha etkili kullanılması sağlanmış olur. Dediğim gibi slot sorun değil ve 1 sefer ilave edilebiliyorsa tabi ki Trabzon seferinin iptaline gerek yok...
6 aylık bebek... ~ 8 yıl önce
Çocuk daha küçük,siz onu büyüyünce bir görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000