12 Haziran 2015, Cuma 09:58:58

Ordu-Giresun Havalimanı'nda VOR cihazı yenileniyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki VOR cihazının yenileneceğini açıkladı.
  • vor neden yenileniyoki yeni bi havalimanı değilmi zaten.LLZ VE GP kurulduktan sonra flight check yapılmadımı.Nasıl bir iş bu anlayabilen varmı
  • Çoooooook tecrübeli elektronikçilerin içine doğmuş, şurada çalışır diye malum olmuş ama kurdukları cihaz hizmete verilemiyor. Çünkü rüyalarına girip tiyo veren ak sakallı meğer nasrettin hocaymış, şaka yapmış bizim elektronikçilere. :)
  • Orgi de vor var, ama çalışmıyor. Çünkü vor ın çalışabilmesi için gerekli standartları sağlayabilecek bir arazi yok. Bu kadar basit. Yerini değiştirecekler, tekrar uçulacak tekrar çalışmayacak ..... Nasılsa para ceplerinden çıkmıyor.
  • Hiçbir pilot müdahalesi olmaksızın derken??
  • En azından sonu ZAFER havaalanı gibi olmadı. Herkese hayırlı olsun
  • Çok bilmiş vali gene piyasaya çıkmış hala en modern alan gibi laflar ediyor Sayın vali bırak artık bu şakşakçılığı gerçekleri konuş yeterrrr
  • Ben hiç takılmadı diye duymuştum ama... Neyse devletin koskoca valisi yalan söyleyecek değil ya!
  • Sabit VOR beklenene kadar Mobil VOR getirseydiniz kardeşim.
  • 10:09'a Tamam arkadas suan egitimde olan ogrenci pilotlardan birisin anladik. Tum bilgini dokmussun buraya. ATPL sinavinda basarilar.
  • İlkokulda matematiğin kötüydü sanırım )))

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ilk kez denizin doldurulmasıyla inşa edilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı'nda uçakların iniş ve kalkışları sırasında yön bulmalarını sağlayan VOR cihazının eksik olduğunu belirterek, “İlk kurulan VOR cihazı gerekli randımanı veremedi. Yenisinin montajı sürüyor” dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda açılışından bu yana 100 uçağın iniş-kalmış yaptığını, bu seferlerde 5 bin 857 yolcunun geliş, 5 bin 904 yolcunun gidiş yaptığını belirten Vali Balkanlıoğlu, yine bu sürede 10 uçuşun iptal olduğunu, 5 uçağın ise başka havalimanına yönlendirildiğini kaydetti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın dünyanın en modern havaalanlarından birisi olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, 'havaalanında VOR cihazı bulunmadığı ve uçuşları iptal edildiği' şeklindeki bilgiler üzerine “Teknik arkadaşlardan aldığım bilgilere göre VOR denilen cihaz ve ILS denilen bir cihaz var. Bu cihazlar birbirini destekliyorlar. Bunlar uçağın elektronik sistemleri ile doğrudan iletişime geçebiliyor. Hiçbir pilot müdahalesi olmaksızın bile, uçakları havaalanına indirmek bu sistem ile mümkün oluyor. VOR denilen cihaz gelmiş ancak denemelerde randıman vermeyince değiştirilmiş ve şu anda montajı devam ediyor. ILS ve VOR sistemi işlemi bir kaç gün içerisinde tamamlandığında iptaller çok daha az olacak. Bu yaşanan iptaller abartılacak boyutlarda değil. 10 tanesinde yaşanmış bir durum. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki günlerde bu iptallerin sayısı daha da azalacak. Bu günlerde montajları tamamlanıyor inşallah bittiğinde her şey daha düzenli olacak” diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda VOR cihazı yenileniyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

anlamadım ~ 9 yıl önce
vor neden yenileniyoki yeni bi havalimanı değilmi zaten.LLZ VE GP kurulduktan sonra flight check yapılmadımı.Nasıl bir iş bu anlayabilen varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vor ~ 9 yıl önce
Çoooooook tecrübeli elektronikçilerin içine doğmuş, şurada çalışır diye malum olmuş ama kurdukları cihaz hizmete verilemiyor. Çünkü rüyalarına girip tiyo veren ak sakallı meğer nasrettin hocaymış, şaka yapmış bizim elektronikçilere. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vor ~ 9 yıl önce
Orgi de vor var, ama çalışmıyor. Çünkü vor ın çalışabilmesi için gerekli standartları sağlayabilecek bir arazi yok. Bu kadar basit. Yerini değiştirecekler, tekrar uçulacak tekrar çalışmayacak ..... Nasılsa para ceplerinden çıkmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hiçbir pilot müdahalesi olmaksızın derken??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
En azından sonu ZAFER havaalanı gibi olmadı. Herkese hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok bilmiş vali gene piyasaya çıkmış hala en modern alan gibi laflar ediyor Sayın vali bırak artık bu şakşakçılığı gerçekleri konuş yeterrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben hiç takılmadı diye duymuştum ama... Neyse devletin koskoca valisi yalan söyleyecek değil ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 9 yıl önce
Sabit VOR beklenene kadar Mobil VOR getirseydiniz kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
10:09'a Tamam arkadas suan egitimde olan ogrenci pilotlardan birisin anladik. Tum bilgini dokmussun buraya. ATPL sinavinda basarilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelen giden 'e ~ 9 yıl önce
İlkokulda matematiğin kötüydü sanırım )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000