29 Ocak 2014, Çarşamba 07:45:47

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDA SONA GELİNDİ

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın, basın mensuplarıyla Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.
  • Zamanında yapilan uç dört şeritli yollara da,koprulerede denmişti buradan kim geçecek diye boşuna yapildi bunca masraf seklinde sözler.ama simdi durum ne? Bu soruyu da türkçe öğretmenimiz cevaplasin hani her yorumda ,git imla kurallarini öğren sonra gel yaz diyen;)
  • sıcak para akışı varken zerre üretime yönelme, varsa yoksa beton dökmeye yönelik hizmet sektörü yatırımı yap. sonra kur dengen bozulunca yardır faizi katlet ekonomiyi. ekonomi batıncada bilet alacak insan olmayınca dökdüğün o beton yığınları hayalet kasabalara dönsün. eserlerininizin sonuçlarını az zamann sonra göreceğiz.
  • Rize-Artivin arasına da yapılacak,2015 yılında inşaat başlıyacak aha buraya yazıyorum.Yeri bile belli.
  • Bakalım kaç sefer olacak Karadenize yemmi olacak ne olacak

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın, basın mensuplarıyla Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.

AK Parti iktidarının Giresun ve Ordu illerine 11 yıllık iktidarı döneminde yaptığı en büyük yatırımın havaalanı olduğunu ve iki ilin kader ortaklığı yaptığı havaalanının geleceğine ışık tutuğunu ifade eden İl Başkanı Aydın önce şantiye şefinden bilgi aldı, ardından ise değerlendirmelerde bulundu.

Aydın, yaptı değerlendirmede “Havaalanı, Ordu ve Giresun illerinin hayal projesiydi. AK Parti 11 yıllık iktidar döneminde Ordu’ya 11 milyar, Giresun’a ise 6 milyar TL yatırım yapmıştır. Ancak havaalanı bu yatırımların dışında en büyük yatırımımız olmuştur. Daha 1990’lı yıllarda ilk defa gündeme gelen havaalanı 2001 yılında bizden önceki hükümet döneminde programdan kaldırılmıştır. Hatta o yıllarda henüz genel başkan olarak ilimize gelen Başbakanımız önceliklerinin Karadeniz Sahil Yolu'nu bitirmek olduğunu ifade etmişti. Nihayet sahil yolu bitince de yeniden havaalanı yeniden gündeme geldi ve hayalimiz gerçek oldu. Şimdi ise dünyada ikinci, Avrupa ve Türkiye’de ise ilk olan bir havaalanına kavuşuyoruz. Hatta bu havaalanı Türkiye’nin tanıtım katalogunda da yerini alacak bir proje olmuştur” dedi.

Havaalanının tamamlanmasının ardından her iki ilin sanayi ve turizm açısından önemli ölçüde kalkınacağını da ifade eden Aydın “Havaalanına en yakın Organize Sanayi Bölgesi’ni ilimize kurmaktayız. Sanayi bölgesinde 75 parsel olmasına rağmen 100’ün üzerinde müracaat olduğu da bunu bir göstergesidir. Havaalanıyla buranın değeri ve önemi daha da artacaktır. Yine turizm açısından da önemli olan ulaşım sorununu da kolaylaşmış olacaktır. Havaalanı faaliyete geçtiğinde her iki ilin gelişimi ivme kazandığını göreceğiz” diye konuştu.

Havaalanıyla ilgili teknik bilgi veren Şantiye Sorumlusu Ömer Işık ise yaklaşık 500 kişinin, 49 iş makinesinin çalıştığını belirterek günde birbuçuk ton taş taşınarak bugüne kadar yaklaşık 22 bin 500 ton taş dolgusu yapıldığını ifade etti.

Işık, 2011 yılında başlayan dolgu ve pist çalışmasının 2014 temmuz ayı sonlarında tamamlanarak teslim edilmesinin ardından üst yapı apron çalışmalarının başlayarak yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın’ın, basın mensuplarıyla havaalanı inşaatı inceleme çalışmalarına partisinin Kadın Kolları Başkanı Rabia Hafızoğlu ve Piraziz Belediye Başkanı Cafer Mavi de eşlik etti.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDA SONA GELİNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zamanında yapilan uç dört şeritli yollara da,koprulerede denmişti buradan kim geçecek diye boşuna yapildi bunca masraf seklinde sözler.ama simdi durum ne? Bu soruyu da türkçe öğretmenimiz cevaplasin hani her yorumda ,git imla kurallarini öğren sonra gel yaz diyen;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 10 yıl önce
sıcak para akışı varken zerre üretime yönelme, varsa yoksa beton dökmeye yönelik hizmet sektörü yatırımı yap. sonra kur dengen bozulunca yardır faizi katlet ekonomiyi. ekonomi batıncada bilet alacak insan olmayınca dökdüğün o beton yığınları hayalet kasabalara dönsün. eserlerininizin sonuçlarını az zamann sonra göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 10 yıl önce
Rize-Artivin arasına da yapılacak,2015 yılında inşaat başlıyacak aha buraya yazıyorum.Yeri bile belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
göreciiiz ~ 10 yıl önce
Bakalım kaç sefer olacak Karadenize yemmi olacak ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"göreciiiz"e yanıt ~ 10 yıl önce
Sayın! "göreciiz" (bir dahaki sefer ilk harfi büyük yaz ltf) Duydun mu Rize-Artvin arasına da havaalanı yapılacakmış. Gerçi Ordu-Giresun Havalimanı yapılınca kendi etiniz budunuz neymiş göreceksiniz de, bir de Rize-Artvin açılırsa (inşallah oraya da açılır) o havaalanınızın hizmet vereceği nüfus kaça düşecek hiç düşündün mü Trabzonlu "göreciiiz?!
Hesap Kitap ~ 10 yıl önce
Bölge insanının mutlu olmasını anlıyoruz ama sadece bu, yapılacak büyük yatırımın boşuna olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yaz döneminde Dalaman ful çekerken kışın kaç uçak inip kalkıyor? Karadeniz bölgesinde Samsun ve Trabzon havalimanları ne zaman kapasitesini aştı da yeni limanların çok aktif olacağını, neye dayanarak iddia ediyorsunuz? Keşke her şehirde en az bir havalimanı olsa ama ne kadar rantabl olacak? Duygusal davranmayın, bunların maliyeti bir yerlerden çıkacak elbet.
Hesap kitap ~ 10 yıl önce
Siz Ordu ve Giresun'dan Samsun ve Trabzon havaalanına giden yolcu sayısı ve bu seyahatlerin maliyeti hakkında bilgi sahibi iseniz bizi de bilgilendirmenizden mutlu oluruz. Aksi takdirde yazdıklarınız laf-ı güzaf... Saygı ile...
elcevap ~ 10 yıl önce
hesabını kıtabını surdan yaptım kendı gozlemımle sana anlatıyorum kafadan bır hasapta degıl ha 15 gunde bır ıst-tzx-ıst ucuslarım oluyor ucakdakı yolcuların 3/1 gıresun kalan 2/1 rıze kalan yolcularda trabzona ucmaktadır.Bunu samsun ucuslarında yolcuların 3/1 'ını ordu yolcusu olarak dusunursek gercekten bosuna yapılmadıgını anlarız hem havaalanı yapıldı dıye gunde 5 sefer olcak dıye bırseyde yok tek sefer bıle ınsanları oldukca rahatlacaktır.sımdı bos yorum yapmaya gerek yok ama ınanıyorum sınop,eskısehır,nevsehır,sırnak,bıngol balıkesır,kocaelı,merzıfonu gerıde bırakacaktır. Hayırlı ugurlu olsun ınsallah

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000