22 Mayıs 2013, Çarşamba 07:55:35

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI NE DURUMDA?

Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaat alanına şu ana kadar 10 milyon taş döküldüğü bildirildi...
  • Alt yapı 2014 sonunda biter ama üst yapı ihalesi hala yapılmadı.Bir an önce yapılması lazım.Terminal binası körüklü olmalı böyle bir meydana körüklü terminal yakışır. Park sahası 3-4 uçaklık olacak ama az projede değişiklik yapılarak büyütülmesi lazım.
  • Haberinizdeki fotoğraf çok eski. Yeni fotoğraflar için bkz. http://www.gulyali.gov.tr/
  • yakışır, devam
  • Havalimanının ön görülen açılış tarihini de yazsaydınız keşkem

Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, yaptığı açıklamada, toplamda 30 milyon ton taş dökülerek tamamlanması planlanan havalimanı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Havalimanı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Bayrak, "24 saat esasına göre çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Havalimanı inşaatının dolgu çalışmalarında şimdilik 80 kamyon görev yapıyor. Şu ana kadar inşaat sahasına çeşitli taş ocaklarından getirilen 10 milyon ton taş döküldü" dedi.

Bayrak, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda çalışmalar kapsamında dış mendirek uzunluğunda bin 900, pist uzunluğunda ise 1 kilometre geride kaldı. Bunun yanında ışıklandırmaların olacağı yerlerin dolgularının büyük bir kısmı da tamamlandı. Yakın bir zamanda pist dolgusu tamamlanarak sıcak asfaltlama çalışmasına geçilecek. Bunun için de inşaat sahası içine kurduğumuz bir tesisle bu piste kullanılacak malzemeler hazır hale getiriliyor. Temennimiz havalimanını söz verildiği tarihte tamamlamak. Bu konuda da herkes elinden gelen her şeyi yapıyor."

Bayrak, projede üst yapı çalışmalarının da başlayacağını sözlerine ekledi.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI NE DURUMDA?

Yorumlar

Üst yapı ~ 11 yıl önce
Alt yapı 2014 sonunda biter ama üst yapı ihalesi hala yapılmadı.Bir an önce yapılması lazım.Terminal binası körüklü olmalı böyle bir meydana körüklü terminal yakışır. Park sahası 3-4 uçaklık olacak ama az projede değişiklik yapılarak büyütülmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fff ~ 11 yıl önce
Haberinizdeki fotoğraf çok eski. Yeni fotoğraflar için bkz. http://www.gulyali.gov.tr/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fff ~ 11 yıl önce
yakışır, devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açılışı ~ 11 yıl önce
Havalimanının ön görülen açılış tarihini de yazsaydınız keşkem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000