06 Aralık 2013, Cuma 08:30:30

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI İNŞAATINDA ŞOK VAKA!

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında kopan kayanın altında kalan kepçe operatörü hayatını kaybetti.
  • SAFETY yani iş emniyet konusu gelişmiş ülkelerde bir BİLİM DALIDIR, üniversitelerde okutulur ancak bizde sadece yangıncılar diye geçiştirilir çoğu inşaat ve mühendislik şirketlerinde ve projelerinde. Gelişmiş ülkelerde artık iş kazası nerede ise hiç olmamaktadır, ölümlü kaza ise konuşulmaz bile. Ancak bizim gibi arabesk kültürlerde maalesef KADER denilir geçiştirilir. Devletimiz dahi HSE ( Human Safety & Environment )'in öneminin tam olarak farkında değil diye düşünüyorum. Ölümlü iş kazasına OLABİLİR demek günümüz mühendisliğinde kabul edilemez. Gühahtır, yazıktır. Lütfen artık SAFETY ne demek gerçekten ve bilimsel olarak anlamaya çalışalım ve şirketleri doğru kaza önleme yöntemleri için mecbur tutalım.
  • ordu mu olsun giresun mu olsun diye düşünmeyin artık..merhumun ismini havalimanına verin..allah yakınlarına sabır versin mekanı cennet olsun.
  • Çok üzücü insanın içi acıyor ... Allah sabır versin ailesine sevenlerine.. Allah rahmet eylesin :(
  • Bu tip buyuk muhendislik projelerinde can kaybi olabiliyor malesef, devletin ailesine bakmasi gerek, bu cok onemli. O insan ulkesi icin calisirken emegini satarken hayatini kaybeden bir gorev sehididir. Mumkunse bir hangara, piste veya kuleye ismi verilmelidir. Ruhu sadolsun
  • Allah Sabir Versin Ailesine cok dikkatli olunmali bu konularda Insan a deger yok bizim ülkemizde

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında kopan kayanın altında kalan kepçe operatörü hayatını kaybetti.

Olay, Gülyalı İlçesi Divane mevkiindeki Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının taş ocağı şantiyesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında çalışan 25 yaşındaki kepçe operatörü Hasan Hüseyin D., taş ocağında çalıştığı esnada ocaktan kopan kayalar kullandığı kepçesinin üzerine düştü. Mesai arkadaşları, Hasan Hüseyin D.’yi sıkıştığı yerden çıkartamayınca olay yerine çok sayıda AFAD, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaklaşık 4 saatlik uğraş sonrasında genç operatörün cansız bedeni sıkıştığı yerden çıkartıldı.

Olay yerine gelen akrabaları ve mesai arkadaşları sinir krizi geçirirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI İNŞAATINDA ŞOK VAKA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

SAFETY FIRST ~ 10 yıl önce
SAFETY yani iş emniyet konusu gelişmiş ülkelerde bir BİLİM DALIDIR, üniversitelerde okutulur ancak bizde sadece yangıncılar diye geçiştirilir çoğu inşaat ve mühendislik şirketlerinde ve projelerinde. Gelişmiş ülkelerde artık iş kazası nerede ise hiç olmamaktadır, ölümlü kaza ise konuşulmaz bile. Ancak bizim gibi arabesk kültürlerde maalesef KADER denilir geçiştirilir. Devletimiz dahi HSE ( Human Safety & Environment )'in öneminin tam olarak farkında değil diye düşünüyorum. Ölümlü iş kazasına OLABİLİR demek günümüz mühendisliğinde kabul edilemez. Gühahtır, yazıktır. Lütfen artık SAFETY ne demek gerçekten ve bilimsel olarak anlamaya çalışalım ve şirketleri doğru kaza önleme yöntemleri için mecbur tutalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenan ~ 10 yıl önce
ordu mu olsun giresun mu olsun diye düşünmeyin artık..merhumun ismini havalimanına verin..allah yakınlarına sabır versin mekanı cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabır ~ 10 yıl önce
Çok üzücü insanın içi acıyor ... Allah sabır versin ailesine sevenlerine.. Allah rahmet eylesin :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sehit ~ 10 yıl önce
Bu tip buyuk muhendislik projelerinde can kaybi olabiliyor malesef, devletin ailesine bakmasi gerek, bu cok onemli. O insan ulkesi icin calisirken emegini satarken hayatini kaybeden bir gorev sehididir. Mumkunse bir hangara, piste veya kuleye ismi verilmelidir. Ruhu sadolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RP ~ 10 yıl önce
Allah Sabir Versin Ailesine cok dikkatli olunmali bu konularda Insan a deger yok bizim ülkemizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000