09 Şubat 2011, Çarşamba 11:33:27

ORDU-GİRESUN HAVAALANI KESİNLİKLE YAPILACAK

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, muhalefetin havaalanıyla ilgili eleştirisine cevap vererek, "Herkes müsterih olsun, doğru olan bizim söylediklerimizdir" dedi.
  • ZAMAN ARTIK KONUŞMA DEĞİL İCRAAT ZAMANI. VERİLEN SÖZLERE 2 AY KALDI. GÖRECEĞİZ...
  • Kurban bayramında 19.30 da trabzona indim, 23.30 da giresuna ulaşabildim, tam 4 saatte. sebebi servis saatine denk gelememem... Giresun ile Ordu nun nüfusu 1.250.000- yetmedi bu iki il in sadece istanbul nüfusu yaklaşık 1.000.000- yetmedi Giresun - İzmir 1.200 km ... daha ne olsun? Havaalanı buraya lazım değilse nereye lazım??? yeter artık, havaalanı istiyoruz, HEMEN ŞİMDİ...
  • Hiç yapılmayacak diyen yok ama hala Gülyalıda bir hareket yok... AKP her seçimden önce yapacağız diyor ama sonrası malum... Giresun - Trabzon arası servis ile 2 saat 15 dk... Yeter artık başlayın biran önce...
  • Samsun Çarşamba havaalanı ile Trabzon havaalanı arasında kalan illerdeki insanlar havayolu seyahati için 2 ile 3 saatlerini karayollarında kaybetmekteler.Bu iki havalimanı arasında bir havaalanına Karadeniz insanının ve bölge turizminin ihtiyacı var. Mühim olan nereye hangi adı koyacağınız değil insanımıza ve ekonomimize yapacağı katkıdır.
  • Ordu-Giresun havaalanı turizm ve ticaret ile bölgesel uçuşlar açısından o yöreye hareketlilik getireceğini ve havalanının yapılış biçimi olarakta bir Prestij projesi olacağını düşünüyorum.Herkes bu projeye şovenist değilde bölgenin geneli olarak bakmalı diyorum.
  • Gerekli gereksiz bilinmez, belli ki bu havaalanı bir biçimde yapılacak ama tartışma bitmeyecek. Niye mi? Çünkü bu sefer de gereksiz tartışmalar çıkarmayı ve gösterişi seven halkımız niçin adını Giresun - Ordu değil de Ordu - Giresun koydunuz diye tartışacaklar. Tıpkı Nefise Akçelik tünelinin adını illaki Ordu Tüneli yapın dedikleri gibi. Peki bu tartışmalar niçin gereksiz. Çünkü seçim öncesi fındıktan dolayı hükümetle tartışan bu bölge halkımızın seçimden sonra tartıştıkları kişilere verdikleri yüksek oylardan dolayı seçim öncesi tartışmalarının da gereksiz olduğu görüldü.
Ordu-Giresun Havaalanı'nın yapılmasından MHP'nin neden rahatsızlık duyduğunu anlayamadığını belirten Milletvekili Eyüp Fatsa, "Havaalanı 1998 yılında programa alındı. 2000 yılında da programdan kaldırıldı. Bu yıl da içinde MHP'nin de bulunduğu üçlü koalisyon iktidardaydı. Ben o zaman şimdi soruyorum, siz programda olan bir havaalanını neden programdan kaldırdınız? Eğer makul bir gerekçeniz varsa bunu havaalanı yapılıp yapılmayacağı üzerinden polemiği yürütmeyin, kamuoyuna çıkın bunu programdan neden kaldırdığınızı anlatın" diye konuştu.

Havaalanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu'da söz verdiği gibi yatırım programına alındığını ifade eden Milletvekili Fatsa, şöyle konuştu: "Havaalanının fizibilite çalışmaları yapılmış, bakan onayına sunulmuş, Devlet Planlama Teşkilatı'na gitmiş ve 'olur' verilmiştir. Maliyeden de ihale yapılabilmesi için 21 milyon TL para talep edilmiştir. Öyle zannediyorum ki önümüzde hafta başından itibaren ihale süreci de başlamış olacaktır. Altını çizerek söylüyorum bu iddianın sahipleri iddialarının altında ezilirlir ve mahcup olurlar. Herkes müsterih olsun, doğru olan bizim söylediklerimizdir" diye konuştu.
ORDU-GİRESUN HAVAALANI KESİNLİKLE YAPILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
ZAMAN ARTIK KONUŞMA DEĞİL İCRAAT ZAMANI. VERİLEN SÖZLERE 2 AY KALDI. GÖRECEĞİZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kurban bayramında 19.30 da trabzona indim, 23.30 da giresuna ulaşabildim, tam 4 saatte. sebebi servis saatine denk gelememem... Giresun ile Ordu nun nüfusu 1.250.000- yetmedi bu iki il in sadece istanbul nüfusu yaklaşık 1.000.000- yetmedi Giresun - İzmir 1.200 km ... daha ne olsun? Havaalanı buraya lazım değilse nereye lazım??? yeter artık, havaalanı istiyoruz, HEMEN ŞİMDİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hiç yapılmayacak diyen yok ama hala Gülyalıda bir hareket yok... AKP her seçimden önce yapacağız diyor ama sonrası malum... Giresun - Trabzon arası servis ile 2 saat 15 dk... Yeter artık başlayın biran önce...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Samsun Çarşamba havaalanı ile Trabzon havaalanı arasında kalan illerdeki insanlar havayolu seyahati için 2 ile 3 saatlerini karayollarında kaybetmekteler.Bu iki havalimanı arasında bir havaalanına Karadeniz insanının ve bölge turizminin ihtiyacı var. Mühim olan nereye hangi adı koyacağınız değil insanımıza ve ekonomimize yapacağı katkıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ordu-Giresun havaalanı turizm ve ticaret ile bölgesel uçuşlar açısından o yöreye hareketlilik getireceğini ve havalanının yapılış biçimi olarakta bir Prestij projesi olacağını düşünüyorum.Herkes bu projeye şovenist değilde bölgenin geneli olarak bakmalı diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gerekli gereksiz bilinmez, belli ki bu havaalanı bir biçimde yapılacak ama tartışma bitmeyecek. Niye mi? Çünkü bu sefer de gereksiz tartışmalar çıkarmayı ve gösterişi seven halkımız niçin adını Giresun - Ordu değil de Ordu - Giresun koydunuz diye tartışacaklar. Tıpkı Nefise Akçelik tünelinin adını illaki Ordu Tüneli yapın dedikleri gibi. Peki bu tartışmalar niçin gereksiz. Çünkü seçim öncesi fındıktan dolayı hükümetle tartışan bu bölge halkımızın seçimden sonra tartıştıkları kişilere verdikleri yüksek oylardan dolayı seçim öncesi tartışmalarının da gereksiz olduğu görüldü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000