19 Mart 2013, Salı 08:08:55

ORDU GİRESUN'U İNCELEDİLER

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ordu’ya gelerek yapımı devam etmekte olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Trabzon ve Giresun illerindeki çeşitli programlarına katılmak üzere önce Trabzon’a oradan da Giresun’a gelen Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Milletvekili İhsan Şener ile birlikte Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu ve inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatındaki çalışmalar ve gelinen son durumla ilgili Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak ve yüklenici firma şantiye şefi Ömer Işık’tan bilgi alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yahya Baş, incelemelerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu, "Ordu-Giresun Havalimanının dünya’nın 3’üncü, Avrupa’nın ise tek deniz üzerine inşa edilen havalimanı olduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı Yahya Baş, “Ordu-Giresun Havalimanı, stratejik önemi olan güzel ve örnek bir havalimanı olacak. Onun için böyle bir örnek havalimanını, bir an önce ortaya çıkarmak lazım. Havalimanı inşaatı her halükarda yapılacak. Ama biz diyoruz ki, daha erken bitirelim ve bütün dünyaya bu başarımızı gösterelim. Tamamen yerli imkanlarla, yerli mühendislerle, yerli şirketlerle neler yapabildiğimizi tüm dünyanın görmesi lazım. Gerçi bir çok eseri gösterdik, yapıyoruz ama bu havalimanı daha farklı bir proje. Tamamen deniz üzerine yapılan ve etrafında deniz olan örnek bir proje. Ordu ve Giresun’a da yakışan bir proje” dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı projesinin Karadeniz’i zenginleştireceğini ifade eden Yahya Baş, “Karadeniz’de alternatifler çoğalacak. Zaten bizim temel ilkemiz, en fazla 100 kilometrenin altında bir mesafede istediğiniz zaman havaalanına ulaşabilmek. Ülke çapında yaptığımız çalışmalar bu yönde. Artık hava taşımacılığı lüks olmaktan çıktı, halkın yolu oldu. Bunları geliştirmemiz lazım. Hatta demiryolunu da geliştirdikçe karayolundaki aşırı yüklenmeyi de yavaş yavaş azaltmış oluruz. Böylece de daha sağlıklı, daha güvenli bir taşımacılık, daha modern ve çağdaş bir taşımacılığa doğru gittikçe yaklaşıyoruz” diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanının, Samsun ve Trabzon illerinin tam ortasında yer aldığını belirten Ordu Valisi Orhan Düzgün, “Ordu-Giresun Havalimanı, hem Samsun, hem de Trabzon Havalimanlarının tam ortasında yer alıyor. Samsun ve Trabzon’daki havalimanlarının gerektiğinde bakım ve hava muhalefi gibi nedenlerle kullanılamayacak durumda olması halinde Ordu-Giresun Havalimanı her iki ilimize de rahatlıkla hava yolu ulaşımı imkanı sunacaktır” şeklinde konuştu.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise, “Bundan 50 yıl önce demiryolları için ‘ülkeyi demiryolları ile donattık’ deniliyordu. Artık bundan sonra demiryolunun yanında, ‘ülkeyi hava yollarıyla da donattık’ kültürü son 10 yılda yayılmaya başladı” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yahya Baş’a, “Sizin burada oluşunuz bizim için bir fırsat” diyen Ordu Milletvekili İhsan Şener, “Ordu-Giresun Havalimanı inşaatına sayın Bakanlarımız gelip gidiyorlar, ilgileri var hiç şüphesiz, ama Ulaştırma ve Kalkınma Bakanlığı bürokrasisinin sayın Başbakanımızın talimatlarına uygun olarak bu süreci hızlandırması gerekiyor. Havalimanımız inşallah kısa zamanda sizlerin gayretleriyle bitmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ORDU GİRESUN'U İNCELEDİLER

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000