05 Ekim 2014, Pazar 10:49:15

ORDU- GİRESUN HAVALİMANI'NDA SIKINTI YOK!

Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu- Giresun Havalimanı, Karadeniz'in hırçın dalgalarına meydan okuyor.
  • Hükümetin en akillica yatirimlarindan.yörede turizme,insanlara ,geleceğe mutlaka faydasi olacak değerli bir yatirimdir.Sizin tarzinizla size yaklaşarak; kiskananlar catlasin diyorum
  • Buraya giden paraya günah. Sonu olmayan bir yatırım
  • Sikinti yok lafi tedavulden kalksin
  • 1,5 milyara bir kişi için saray yapılırken para çarçur OLMUYORDA 2 milyon ORDU ve GIRESUN lu CUMHUR için yapılan havaalanı için harcanan 290 milyon çarçur oluyor.yemezler...
  • Bilet fiyatları uygun olursa Ankara ve İstanbul seferleri full çeker. İlk etepta yurtdışı uçuş olmaz ama hac seferleri mutkaka olur. Şu an mevcut çalışan küçük havaalanılarından daha fazla uçuş trafiği olur. Karadeniz bölgesine yapılmış en güzel yatırımlardan biri.
  • Havuza gel
  • 290 milyon tl mi sakamisiniz siz verdigimiz vergiler car cur oluyo bide halk ragbet gostermezse kulli zarar kimse altyapi yatirimi gerekiyodu sacmaliklarina inanmasin burdan esb ye gitmeye kalksam en az 1 saat cevre havalimanlari ne gune duruyor
  • Umarım bölge halkı bu alanı yoğun kullanarak maliyetini düşürür. Rüzgarlı günlerde uçuşların iptal edilmesi söz konusu olacak gibi görünüyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Son günlerde yaşanan fırtınada boyu 6 metreyi aşan dalgalar Giresun'da sıkıntı yaşattı. Fakat havalimanımızda hiçbir sıkıntı olmadı. 31 milyon ton taş dökülerek yapılan havalimanı Karadeniz'in hırçın dalgalarından bilimsel hesaplama ve teknolojiyle yapılan dalgakıran mendireklerle korunuyor" dedi.

Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde temeli 3 yıl önce atılan ve 31 milyon ton taşın denize dökülmesiyle yapılan Ordu- Giresun Havalimanı'nın üst yapı çalışmaları sürüyor. Mart 2015'te açılması hedeflenen havalimanı, Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı güvenliği ile de dikkat çekiyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu 290 milyon TL'ye mal olacak havalimanının Karadeniz'in hırçın dalgalarından bilimsel hesaplama ve teknolojiyle yapılan dalgakıran koruyucu mendireklerle korunduğunu söyledi.

6 metreyi aşan dalgaların bile havalimanını etkilemediğini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Karadeniz için 'Karadeniz kendinden alınanı geri alır, verdiğini geri alır' diye bir söz var. Burada dönem dönem müşahade ediyoruz. Karadeniz boyunca denizin doldurulmasıyla elde edilen arsalar, yollar hırçın dalgalara dayanamayıp büyük hasara uğruyorlar. Karadeniz bazen verdiğini geri alıyor. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen fırtınada boyu 6 metreyi aşan dalgalar, Giresun'da sıkıntı yaşattı. 'Havaalimanımızda bir hasar oluştu mu?' gibi endişeler dile getirildi. Burayı yaparken projesini hazırlayan uzman ekip Karadeniz'in uzun yıllar ortalamasını almak suretiyle en yüksek düzeydeki dalgalar ve fırtınanın şiddedine göre onun çok üzerinde bir yapıyla burayı donattılar" dedi.

Giresun'da 6 metrelik dalgaların Ordu-Giresun havalimanına hiçbir zararı olmadığının da altını çizen Vali Balkanlıoğlu, "Boyu 6 metreyi geçen dalgalar havalimanımıza hiçbir zarar vermedi. Dalgalar için dalgakıranlar ve en dıştaki koruyucu mendirek buna imkan vermeyecek şekilde yapıldı. Karadeniz'in hava şartları ne olursa olsun inşallah bu havalimanı hiç hasar ve zarar görmeden uzun yıllar halkımızın hizmetinde olacak. Giresun'u çok etkileyen, yola ve çevredeki binalara zarar veren dalgalarda havalimanının hiç zarar görmemesi bunun kanıtı. İnşallah böyle devam edecek. 31 milyon ton taş dökülerek yapılan havalimanı Karadeniz'in hırçın dalgalarından bilimsel hesaplama ve teknolojiyle yapılan dalgakıran mendireklerle korunuyor" diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu Ordu- Giresun Havalimanı'nın Türkiye'nin en prestijli projeleri arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.

ORDU- GİRESUN HAVALİMANI'NDA SIKINTI YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hükümetin en akillica yatirimlarindan.yörede turizme,insanlara ,geleceğe mutlaka faydasi olacak değerli bir yatirimdir.Sizin tarzinizla size yaklaşarak; kiskananlar catlasin diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir bilen ~ 9 yıl önce
Güvenlik hariç kesinlikle 2 kat fazla adam konur ve zarar ederek başlar. İç hat yolcusu ile de ebedi olarak zarar eder. 7-8 meydan dışındaki hemen her meydan gibi.. Malesef..
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Buraya giden paraya günah. Sonu olmayan bir yatırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sikinti yok lafi tedavulden kalksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çarçur ~ 9 yıl önce
1,5 milyara bir kişi için saray yapılırken para çarçur OLMUYORDA 2 milyon ORDU ve GIRESUN lu CUMHUR için yapılan havaalanı için harcanan 290 milyon çarçur oluyor.yemezler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALİH ÇUBUK ~ 9 yıl önce
Bilet fiyatları uygun olursa Ankara ve İstanbul seferleri full çeker. İlk etepta yurtdışı uçuş olmaz ama hac seferleri mutkaka olur. Şu an mevcut çalışan küçük havaalanılarından daha fazla uçuş trafiği olur. Karadeniz bölgesine yapılmış en güzel yatırımlardan biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havuza gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh ~ 9 yıl önce
290 milyon tl mi sakamisiniz siz verdigimiz vergiler car cur oluyo bide halk ragbet gostermezse kulli zarar kimse altyapi yatirimi gerekiyodu sacmaliklarina inanmasin burdan esb ye gitmeye kalksam en az 1 saat cevre havalimanlari ne gune duruyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Umarım bölge halkı bu alanı yoğun kullanarak maliyetini düşürür. Rüzgarlı günlerde uçuşların iptal edilmesi söz konusu olacak gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000