07 Eylül 2017, Perşembe 15:51:21

Ordu- Giresun Havalimanı'nda rekor yolcu sayısı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek denize dolgu yöntemiyle inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, Ağustos ayında tüm zamanların en yüksek yolcu rakamına ulaştı.
  • Sadece stuttgart ve çevresinde 80 bin ordulu yaşıyor
  • Vip salonunun eleştirisirisini yapmış.soruyorum:Vip salonu terminal binasınının kaçta kaçı.?? diğer meydanlardaki terminal ve Vip salonlarını karşılaştır sonra yorum yapın. Adamlar deniz üstüne trilyonlar harcayarak havalimanı yapıyor.Bu dünyada üçüncü ülkemizde ilk meydan olma özelliği taşıyor.birçok noktada ilkleri taşıyor.Şükretmesi gerekirken dışarıdan bakıp yorum yazıyor.çamur at izi kalsın.böyle büyük bir hizmete nankörlük değil şapka çıkarılır.meydan hakkında teknik bilgisi olmayan birinin bilgi kirliliği yapıp vatandaşın kafasını karıştırmaya hakkı yok.
  • Samsun kapandı, ama thy’nin iç hat’ta geçen seneye göre ogu seferlerinde bir artış göremedim? Artıs yaşandığı seferler ise yurt dışı muc-ogu, str-ogu, dus-ogu (eski samsun bağlantıları)
  • Niye tek ordu da giresun demiyorsunuz ayıp
  • OGÜ'nün yolcu problemi yok.OGÜ'nün sefer eksiği var.Mevcut seferlerin saat dengesizliği..Şirketler sefer saatlerini gözden geçirip yeni seferler koyması halinde yolcu sayısı daha da artacaktır..Sabah erken gece geç seferler şehir merkezleri için uygun olabilir ama Ordu Giresun yolcusunun büyük bölümü iç bölgedeki ilçelerden ve kırsaldandır.Bu bölge yolcuları için öğle saatlerindeki seferler uygundur. Ordu Mesudiye İlçesinin İstanbul'dan yazın 100 bin gurbetçisi geliyor.Ancak halen Mesudiye havalimanını ulaşım ve saat nedeniyle kullanamıyor. Ordu Giresun yolcuları tavan fiyattan bilet almaktadır.Yüksek fiyata rağmen uçaklar doludur. Yolcu problemi olmadığı ortadadır. DHMİ de havalimanının eksiklerini gidermelidir. Özellikle pisttin iniş açısını çizen mühendis ile terminal binasını çizen mühendisi uçak istanbul'dan gelene kadar fındık çubuğu ile dövmeli(!). DHMİ bir an önce görüş mesafesinin düşük olduğu zamanlarda uçuş iptallerine çare bulmalı.. Eksikler giderilsin bıktık artık...
  • Bak şimdi, tamam çok güzel konuma alan yaptın kabul, tıkır tıkır işliyor. Neden o kadar denizi doldurduğun halde, CAT II vs. yapmadın? 2 tane boarding kapısı var terminalde ama terminal kadar VIP var? Gereksiz şeylere para harcıyorsunuz da, asıl para kazandığınız yolculara neden daha konforlu seyahat için imkan sağlamıyorsunuz? Çok mu önemli VIP binsin gitsin işte? Neden Her havaalanında işleyişe harcayacağınız parayı gidip yönetici masaları karşılama salonları gibi yerlere harcıyorsunuz? Biraz mantık lütfen!
  • Murat Bey'i piste davet ediyoruz.
  • 10 numara senede 4.5 kez ucuoz ve rotarsiz temiz ve ulasmi kolay Orgi karadenizin en iyisi olmaya devam edii
  • Bu havalimanından dolayı Allah hükümetimizden razı olsun
  • Samsun açıldıktan sonra asıl yolcu sayısına düşecektir. Şuanki tadilattan dolayı yolcuların Orduya yönelmesiyle Rakam arttı, bunu Rekor olarak algılamamak gerek.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek denize dolgu yöntemiyle inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, Ağustos ayında tüm zamanların en yüksek yolcu rakamına ulaştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Ağustos ayı tahmini rakamları açıkladı. Ordu-Giresun Havalimanı hem iç hem de dış hatlarda büyümeyi sürdürdü. Samsun-Çarşamba Havalimanının 7 Ağustos’ta kapanmasıyla büyük yoğunluk yaşanan Ordu-Giresun Havalimanında Ağustos ayında 23 bin 817’si dış hatlarda olmak üzere toplam 144 bin yolcuya hizmet verildi. 2016 yılı Ağustos ayında 85 bin 996 yolcuya hizmet verilmişti.

Bu rakamla birlikte Ordu-Giresun Havalimanında Ocak-Ağustos ayları arasında 55 bin 847’si dış hatlarda olmak üzere 740 bin 792 yolcuya ulaşıldı. 2016 yıl 8 aylık dönemde 507 bin 782 yolcuya hizmet verilmişti. Buna göre geçen yıla göre 133 bin yolcu artışı oldu.

Bu arada Ordu-Giresun Havalimanında Ağustos ayı içerisinde 176’sı yurt dışı olmak üzere toplam 986 uçuş trafiği gerçekleşti. 8 aylık dönemde ulaşılan iniş-kalkış yapan uçak sayısı ise 5 bin 661 oldu.

Ordu- Giresun Havalimanı'nda rekor yolcu sayısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

52ordu ~ 6 yıl önce
Sadece stuttgart ve çevresinde 80 bin ordulu yaşıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plansızlık cevap, ~ 7 yıl önce
Vip salonunun eleştirisirisini yapmış.soruyorum:Vip salonu terminal binasınının kaçta kaçı.?? diğer meydanlardaki terminal ve Vip salonlarını karşılaştır sonra yorum yapın. Adamlar deniz üstüne trilyonlar harcayarak havalimanı yapıyor.Bu dünyada üçüncü ülkemizde ilk meydan olma özelliği taşıyor.birçok noktada ilkleri taşıyor.Şükretmesi gerekirken dışarıdan bakıp yorum yazıyor.çamur at izi kalsın.böyle büyük bir hizmete nankörlük değil şapka çıkarılır.meydan hakkında teknik bilgisi olmayan birinin bilgi kirliliği yapıp vatandaşın kafasını karıştırmaya hakkı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 7 yıl önce
Görüş mesafesinin düşük olduğu zamanlarda sen indirirsin uçağı.İniş neden gerçekleşmiyor.Dvor Dme cihazı problemi çözecek mi?İniş açısı karaya değil denize verilmiş olsaydı bu problemler olur muydu? Boztepe'yi sis kapladı mı uçuş iptal demek.Teknik konuda aydınlat ta biz de öğrenelim..Görüş mesafesi yatayda ve dikeyde kaça düşürüldü... Şuanda en çok iptal ve yönlendirme veren havaalanı Ordu Giresun'dur..Bu nasıl ortadan kaldırılacak..Bu konuda da cevabınızı bekliyoruz..
TK seferleri ~ 7 yıl önce
Samsun kapandı, ama thy’nin iç hat’ta geçen seneye göre ogu seferlerinde bir artış göremedim? Artıs yaşandığı seferler ise yurt dışı muc-ogu, str-ogu, dus-ogu (eski samsun bağlantıları)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 cpt ~ 7 yıl önce
Niye tek ordu da giresun demiyorsunuz ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 7 yıl önce
OGÜ'nün yolcu problemi yok.OGÜ'nün sefer eksiği var.Mevcut seferlerin saat dengesizliği..Şirketler sefer saatlerini gözden geçirip yeni seferler koyması halinde yolcu sayısı daha da artacaktır..Sabah erken gece geç seferler şehir merkezleri için uygun olabilir ama Ordu Giresun yolcusunun büyük bölümü iç bölgedeki ilçelerden ve kırsaldandır.Bu bölge yolcuları için öğle saatlerindeki seferler uygundur. Ordu Mesudiye İlçesinin İstanbul'dan yazın 100 bin gurbetçisi geliyor.Ancak halen Mesudiye havalimanını ulaşım ve saat nedeniyle kullanamıyor. Ordu Giresun yolcuları tavan fiyattan bilet almaktadır.Yüksek fiyata rağmen uçaklar doludur. Yolcu problemi olmadığı ortadadır. DHMİ de havalimanının eksiklerini gidermelidir. Özellikle pisttin iniş açısını çizen mühendis ile terminal binasını çizen mühendisi uçak istanbul'dan gelene kadar fındık çubuğu ile dövmeli(!). DHMİ bir an önce görüş mesafesinin düşük olduğu zamanlarda uçuş iptallerine çare bulmalı.. Eksikler giderilsin bıktık artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plansızlık ~ 7 yıl önce
Bak şimdi, tamam çok güzel konuma alan yaptın kabul, tıkır tıkır işliyor. Neden o kadar denizi doldurduğun halde, CAT II vs. yapmadın? 2 tane boarding kapısı var terminalde ama terminal kadar VIP var? Gereksiz şeylere para harcıyorsunuz da, asıl para kazandığınız yolculara neden daha konforlu seyahat için imkan sağlamıyorsunuz? Çok mu önemli VIP binsin gitsin işte? Neden Her havaalanında işleyişe harcayacağınız parayı gidip yönetici masaları karşılama salonları gibi yerlere harcıyorsunuz? Biraz mantık lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herdem ~ 7 yıl önce
Murat Bey'i piste davet ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Giresun ~ 7 yıl önce
10 numara senede 4.5 kez ucuoz ve rotarsiz temiz ve ulasmi kolay Orgi karadenizin en iyisi olmaya devam edii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordulu ~ 7 yıl önce
Bu havalimanından dolayı Allah hükümetimizden razı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTFHHD ~ 7 yıl önce
Samsun açıldıktan sonra asıl yolcu sayısına düşecektir. Şuanki tadilattan dolayı yolcuların Orduya yönelmesiyle Rakam arttı, bunu Rekor olarak algılamamak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
Tabiidir ki Samsun açılınca (eğer Samsunlular OGU'yu kullanıyorsa) yolcu sayısı düşer. Ancak şunu da hatırlatmakta fayda var. Ne THY ne de Anadolujet Samsun kapandı diye OGU'ya yeni sefer koymadı. Sadece Sunexpress OGU'dan uçmaya başladı ve Pegasus SAW'a 1 ek sefer koydu. Eğer OGU'ya yeni seferler konulur, uygun saatler planlanırsa yolcu sayısında dramatik bir düşüş olmaz... Doluluk oranları da OGU'nun yeni seferleri hak ettiğini gösteriyor...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000