15 Ağustos 2011, Pazartesi 14:45:44

İSİM BULUNCA MI BAŞLANACAK?

İsmiyle olduğu kadar yapımı da yılan hikayesine dönen Ordu-Giresun Havaalanı’na temel atılmasına rağmen 23 gündür tek bir çivi dahi çakılmadı.
  • Elbette yapılır bu havalimanı da sorun şu ki uçuş maliyetleri yüksek...yarı yarıya boş giden bir firma da sefer koyar mı orası da şüpheli ....trabzon 2-3 ilin yolucusunu aynı şekilde samsun da 2-3 ilin yolcusunu taşıyor...firmalar da doluluk oranı fazla olduğu için giriyorlar gidiyor...orgi nin atıl kalmaması için normal uçak yolcularının yanına otobüs yolcularının da katılması gerekli... bunun için de düşük fiyat gerekiyor ne kadar gerçekleşir bilinmez...abenim tercihim samsın-ordu arası ve trabzon-giresun arası demiryolu hattı olurdu bu hususta...şunu da unutmamak lazım istanbulda oldukça fazla giresunlu ve ordulu yaşıyor yani yolcu sayısı konusunda sorun olmayacak ama yüksek fiyatlar yolcuların gelmesini engelleyecektir.
  • Aşağıdaki yazımda proje cizilecek diye bir ifade yok öncelikle oraya dikkat çekerim. Temel atma törenleride zaten çalışmaların başladığını göstermek için yapılan sembolik programlardır. İnşaata başlanabilmesi için; muhtelif izin ve ruhsatlar alınmaktadır. ( Beldiyeden, valilikten, çevre bakanlığından vs. ) Bunlardaki süreç eğer kaçak yapmıyorsan, baraka yaparkende aynıdır, havaalanı yaparkende. Sürelerin içine bu işlemlere için geçen zamanda dahil edilir.
  • pardon diyen arkadaşa sormak istiyorum..projeler temel atma töreni yapıldıktan sonra mı hazırlanıyor..
  • İşe başlanıp başlanmadığı, araziye bakıncamı anlaşılıyor, fiilen arazide çalışan olmayınca işe başlanmamışmı oluyor??? Bu iş mühendislik işidir. İnşaatlar şantiyede değil mühendilik ofisinde başlar, şantiyede devam eder ve biter.....
  • Karadenizin Samsun'u Ordu'su yok. Karadenizin kıyı şeridi dar ve uzun bir koridor gibi. Bakın İstanbul Marmara'nın tümüyle birlikte gelişmiş.İzmir öyle.Adana çanağı öyle.Karadeniz'e gelen yatırım tüm bölgeye gelmiş sayılır ve tüm bölgenin kalkınmasını sağlar.Samsun ile Trabzon arası tek bir şehir gibi.Buralarda il milliyetçiliği yapmanın bir anlamı yok.Eğer Ordu ve Giresun için bu havalimanının öncelikli bir yatırım olduğu düşünülüyorsa ve hesabı yapılmış ise mutlaka yapılmalıdır ve boşa gitmeyecektir.Ayrıca yolcu sayısı her geçen gün arttığından bu yatırımın Samsun ve Trabzon'a etkisi çok azdır. Bir de teknik bir husus acaba Perşembe bölgesindeki dağlık alan bu havalimanına inişleri etkiler mi?Anlayan bir arkadaş yorumlarsa sevinirim.
  • 5228 günü yazan arkadasi tebrik gönülden tebrik ederim, gercekleri bir cok insandan önce görebildigi icin. Hala daha umutlu olan insanlar var. Yine anlamadiniz degilmi? Bir dahaki secim icin elde malzeme bulundurmak gerekli... Böylelikle hem Ordu'lulari hemde Giresun'lulari ellerinde tutuyorlar. Oh ne güzel...
  • Adam hababam çalışkan Ahmet beyler. :D
  • Samsun'un nüfusu 1.250.000, Ordu ve Giresun'un nüfusu 1.150.000. Samsun'da neden havaalanı varsa Ordu-Giresun'da da onun için olmalı. Belli olmaz çıkıp şimdi "işte 100.000 fazlayız ya" dersin. Sizin ve Trabzon'un derdi harcanacak para falan değil, şu iki ilin kalkınması ile onların sırtından elde ettiğiniz kazanımları kaybedecek olmanız ama geçmiş olsun ok yaydan çıktı. Havalimanı inşaatı Ramazandan sonra başlayacak hiç kimse terslik var diye sevinmesin.
  • Arkadaşlar O havalimanı Başlar ve Biter o tarihte siz kafanıza takmayın. İşi alan firmalar Türkiye de ve Yurt dışında bırak yöre halkının endişelerini Profosyonel Kişilerin endişe etdikleri iş süresi yetimeyecek dedikleri projeleri bile zamanından önce yapmış ve teslim etmişlerdir.İşi alan firmaların geçmişlerine bi bakarsanız Devletden yapımı için yapması gereken ödenegi almaması halinde bile öz kaynakları ile üzerine düşen görevi yerine getirmiştir.
  • Aldık OY'u. İş bitti.
41 yıl aradan sonra havaalanı hayaline kavuşan Ordu ve Giresun halkı, temel atılmasına rağmen hala inşaat çalışmalarının başlamaması nedeniyle tedirgin...

3 Cumhurbaşkanı , 11 Başbakan ve 30 Bakan süresince verilen sözlerin bir türlü yerine getirilmemesine rağmen dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından özel olarak ilgilenilen Ordu-Giresun Havaalanı’nın temeli 23 Temmuz’da atılmış, havaalanının yapılacağı alanda görkemli bir açılış töreni düzenlenmişti.

Törende Binali Yıldırım “52 Ordu, 28 Giresun plaka kodlarıyla bu havaalanı 528 günde tamamlanacak” diyerek bölge halkının ihtiyacı olan havaalanı müjdesini vermişti.

Temelin atıldığı alanda ne gibi değişiklikler yapıldığını incelemek amacıyla Gülyalı’ya giden AirportHaber çalışmaların henüz başlamadığını işte böyle görüntüledi.





İSİM BULUNCA MI BAŞLANACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
Elbette yapılır bu havalimanı da sorun şu ki uçuş maliyetleri yüksek...yarı yarıya boş giden bir firma da sefer koyar mı orası da şüpheli ....trabzon 2-3 ilin yolucusunu aynı şekilde samsun da 2-3 ilin yolcusunu taşıyor...firmalar da doluluk oranı fazla olduğu için giriyorlar gidiyor...orgi nin atıl kalmaması için normal uçak yolcularının yanına otobüs yolcularının da katılması gerekli... bunun için de düşük fiyat gerekiyor ne kadar gerçekleşir bilinmez...abenim tercihim samsın-ordu arası ve trabzon-giresun arası demiryolu hattı olurdu bu hususta...şunu da unutmamak lazım istanbulda oldukça fazla giresunlu ve ordulu yaşıyor yani yolcu sayısı konusunda sorun olmayacak ama yüksek fiyatlar yolcuların gelmesini engelleyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aşağıdaki yazımda proje cizilecek diye bir ifade yok öncelikle oraya dikkat çekerim. Temel atma törenleride zaten çalışmaların başladığını göstermek için yapılan sembolik programlardır. İnşaata başlanabilmesi için; muhtelif izin ve ruhsatlar alınmaktadır. ( Beldiyeden, valilikten, çevre bakanlığından vs. ) Bunlardaki süreç eğer kaçak yapmıyorsan, baraka yaparkende aynıdır, havaalanı yaparkende. Sürelerin içine bu işlemlere için geçen zamanda dahil edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pardon diyen arkadaşa sormak istiyorum..projeler temel atma töreni yapıldıktan sonra mı hazırlanıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşe başlanıp başlanmadığı, araziye bakıncamı anlaşılıyor, fiilen arazide çalışan olmayınca işe başlanmamışmı oluyor??? Bu iş mühendislik işidir. İnşaatlar şantiyede değil mühendilik ofisinde başlar, şantiyede devam eder ve biter.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Karadenizin Samsun'u Ordu'su yok. Karadenizin kıyı şeridi dar ve uzun bir koridor gibi. Bakın İstanbul Marmara'nın tümüyle birlikte gelişmiş.İzmir öyle.Adana çanağı öyle.Karadeniz'e gelen yatırım tüm bölgeye gelmiş sayılır ve tüm bölgenin kalkınmasını sağlar.Samsun ile Trabzon arası tek bir şehir gibi.Buralarda il milliyetçiliği yapmanın bir anlamı yok.Eğer Ordu ve Giresun için bu havalimanının öncelikli bir yatırım olduğu düşünülüyorsa ve hesabı yapılmış ise mutlaka yapılmalıdır ve boşa gitmeyecektir.Ayrıca yolcu sayısı her geçen gün arttığından bu yatırımın Samsun ve Trabzon'a etkisi çok azdır. Bir de teknik bir husus acaba Perşembe bölgesindeki dağlık alan bu havalimanına inişleri etkiler mi?Anlayan bir arkadaş yorumlarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5228 günü yazan arkadasi tebrik gönülden tebrik ederim, gercekleri bir cok insandan önce görebildigi icin. Hala daha umutlu olan insanlar var. Yine anlamadiniz degilmi? Bir dahaki secim icin elde malzeme bulundurmak gerekli... Böylelikle hem Ordu'lulari hemde Giresun'lulari ellerinde tutuyorlar. Oh ne güzel...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adam hababam çalışkan Ahmet beyler. :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Samsun'un nüfusu 1.250.000, Ordu ve Giresun'un nüfusu 1.150.000. Samsun'da neden havaalanı varsa Ordu-Giresun'da da onun için olmalı. Belli olmaz çıkıp şimdi "işte 100.000 fazlayız ya" dersin. Sizin ve Trabzon'un derdi harcanacak para falan değil, şu iki ilin kalkınması ile onların sırtından elde ettiğiniz kazanımları kaybedecek olmanız ama geçmiş olsun ok yaydan çıktı. Havalimanı inşaatı Ramazandan sonra başlayacak hiç kimse terslik var diye sevinmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar O havalimanı Başlar ve Biter o tarihte siz kafanıza takmayın. İşi alan firmalar Türkiye de ve Yurt dışında bırak yöre halkının endişelerini Profosyonel Kişilerin endişe etdikleri iş süresi yetimeyecek dedikleri projeleri bile zamanından önce yapmış ve teslim etmişlerdir.İşi alan firmaların geçmişlerine bi bakarsanız Devletden yapımı için yapması gereken ödenegi almaması halinde bile öz kaynakları ile üzerine düşen görevi yerine getirmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aldık OY'u. İş bitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000