27 Temmuz 2013, Cumartesi 08:24:59

İLK UÇAK NE ZAMAN İNECEK?

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
  • Önyargılı bakmayan dostlara: Ordu ve Giresun'un nüfusu, Şırnağın iki buçuk katı, Bingöl'ün beş katı, Iğdırın altı katı, Trabzonun birbuçuk katı ve Samsunla eşittir... İstanbulda en çok nüfusu olan iiler içinde Giresun üçüncü Ordu dördüncüdür. İki ilin İstanbuldaki kayıtlı nüfusu 1.000.000 civarıdır ve bu rakam nüfusunu alanlarla birlikte tahmini bir buçuk milyonu geçer... Çekemeyenlere el insaf diyorum... Ve göreceksiniz ki, bir yıl geçmeden ilk 10 a girecek...
  • Ölü yatırım örneklerinin başında gelen bir havalimanı
  • 10 yıl :) Bir sıfır eklemeyi unutmuşlar heralde sonuna.
  • Yine ortada bir tane kadin yok. Sanki sikiyonetim var, kadinlarin sokaga cikmasi yasak.
  • Günde 100-150 uçak inerse 10 senede amorti eder heheheheh geçmiş olsun Türk milleti, benzin almaya devam
  • BU HAVAALANINA KÖRÜKLÜ BİR TERMİNAL BİNASI YAKIŞIR
  • On yılda amorti mümkün değil. Tam bir palavra. Hani ya hesap bilmiyorlar, ya da dayak yememişler derler ya... Şu fizibiliteyi bir açıklasınlar da görelim, nasıl oluyormuş. yalandan kim ölmüş mantığı artık bu ülkede de çalışmıyor.
  • kaybedilen zaman + Trabzon benzin masrafı = 10 senede 230küsür trilyonun amorti edilmesi.. hap mı kullanıyorsunuz,toz mu,neyin kafasıdır anlamadım gitti!? İlk ayları bakan vs sıkıştırmalarıyla birkaç sefer,sonra sahil çay bahçesi, olacağı bu. Doldurun bakalım hacı müteahhit amcaların ceplerini bizim vergilerle.Allah kabul etsin.

Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk, dünyanın ise 4’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Ordu-Giresun Havalimanı’na ilk uçak 2014 yılının temmuz ayında inecek” dedi.

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı inşaatında, AK Parti Grup Başkanvekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Mehmet Geldi, incelemelerde bulundular.

Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede Ordu-Giresun Havalimanı’nın 10 yıl dolmadan kendisini amorti eden bir yatırım olduğunu söyledi.

“GURUR TABLOSU OLAN BİR YATIRIMDIR”

Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının gurur tablosu olduğunu ifade ederek, yaptığı konuşmada, “Buraya çok büyük mücadele verildi. Çok büyük emek harcandı. Beş yıla yakın bir süre bu hava limanının bu yatırımın buraya kazandırılması için gece gündüz emek verildi. Geriye baktığımızda bir film şeridi gibi beş yıl geldi geçti gibi gözüküyor ama o zaman hakikaten umutsuzluğa düştüğümüz anlarda oldu. Ama yılmadık. İnandık çünkü bu havalimanı gerekliydi. Giresun ve Ordu burayı istiyordu. Sadece bir havalimanına sahip olmak için değil, gerçekten ekonomik açıdan bakıldığında bir ihtiyaçtı. Biz devleti ikna ederken, ekonomik boyutunu ön plana çıkarttık. Mesela 2009 yılı fiyatlarıyla her yıl Giresunlular Trabzon Havalimanı’nı kullanmak için 15-20 milyon TL arasında sadece benzin parası ödüyorlardı. Kaybedilen zaman, yolların kullanım nedeniyle ortaya çıkan amortisman harcamaları, benzer şekilde Ordulu vatandaşlarımızın da Samsun Havalimanı’nı kullanmak için böyle bir maddiyata katlanmaları gerekiyordu. Böyle bir hesap yaptığımız zaman 10 yıl dolmadan bu hava limanı kendisini amorti eden bir yatırım. Ama değdi, gurur tablosu olan bir yatırımdır” diye konuştu.

“HAYALİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatına ilk uçağın 2014 yılı Temmuz ayında ineceğini belirterek, “İnşallah 2014 yılının Temmuz ayında Ankara’dan ilk uçak inecek. İnşallah o uçakta biz de oluruz. Biletlerimizi rezerve ettirdik. Bir aksilik olmazsa. Üst yapı ihalesi de şuanda çıktı. Onda da gecikme olmayacak. 2014 yılının temmuz ayında o hayali hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

ÜNAL: “ORDU GİRESUN DAYANIŞMASININ BİR SEMBOLÜDÜR”

Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ise, “Ordu-Giresun Havalimanı’nın 2014 yılında açılacağını Başbakanımız net olarak ifade etmişti. Bizim içim 2014 tarihi açılış tarihidir. Fakat bugüne gelinmesinde hakikaten çok emek var. Ordu-Giresun dayanışmasının bir sembolüdür. Bir buluşma noktası olmuştur. Ordu milletvekilleri, Giresun milletvekilleri burada buluştuk. Bu havalimanının bu iki ile çok şey katacağından eminiz” ifadelerini kullandı.

İLK UÇAK NE ZAMAN İNECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Önyargı ~ 11 yıl önce
Önyargılı bakmayan dostlara: Ordu ve Giresun'un nüfusu, Şırnağın iki buçuk katı, Bingöl'ün beş katı, Iğdırın altı katı, Trabzonun birbuçuk katı ve Samsunla eşittir... İstanbulda en çok nüfusu olan iiler içinde Giresun üçüncü Ordu dördüncüdür. İki ilin İstanbuldaki kayıtlı nüfusu 1.000.000 civarıdır ve bu rakam nüfusunu alanlarla birlikte tahmini bir buçuk milyonu geçer... Çekemeyenlere el insaf diyorum... Ve göreceksiniz ki, bir yıl geçmeden ilk 10 a girecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ölü ~ 11 yıl önce
Ölü yatırım örneklerinin başında gelen bir havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
10 yıl :) Bir sıfır eklemeyi unutmuşlar heralde sonuna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine ~ 11 yıl önce
Yine ortada bir tane kadin yok. Sanki sikiyonetim var, kadinlarin sokaga cikmasi yasak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benzine dayanın ~ 11 yıl önce
Günde 100-150 uçak inerse 10 senede amorti eder heheheheh geçmiş olsun Türk milleti, benzin almaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KÖRÜK ~ 11 yıl önce
BU HAVAALANINA KÖRÜKLÜ BİR TERMİNAL BİNASI YAKIŞIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Or-Gi ~ 11 yıl önce
On yılda amorti mümkün değil. Tam bir palavra. Hani ya hesap bilmiyorlar, ya da dayak yememişler derler ya... Şu fizibiliteyi bir açıklasınlar da görelim, nasıl oluyormuş. yalandan kim ölmüş mantığı artık bu ülkede de çalışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ooldu ~ 11 yıl önce
kaybedilen zaman + Trabzon benzin masrafı = 10 senede 230küsür trilyonun amorti edilmesi.. hap mı kullanıyorsunuz,toz mu,neyin kafasıdır anlamadım gitti!? İlk ayları bakan vs sıkıştırmalarıyla birkaç sefer,sonra sahil çay bahçesi, olacağı bu. Doldurun bakalım hacı müteahhit amcaların ceplerini bizim vergilerle.Allah kabul etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly ~ 11 yıl önce
meydan tutmasına tutar da, 10 yılda amorti olacak iş değil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000