20 Haziran 2009, Cumartesi 08:38:28

"Havaalanı mazeret kabul edemez"

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Karadeniz Bölgesi'ne gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a seslenerek, "Lütfen OR-Gİ Havaalanının yapılması kararını alın" dedi.
  • sayin misafir baska illere yapilan hava alanlari is admlari tarfindan mi yapildi. dogu illerine habire hava alani yapiliyor ekonomi getirisi ne olursa olsun cunku duguya yatirim yapiliyor ,ama is karadenize sira gelince , karadeniz sahil yolu yapilma karari alindigi zaman ki gibi kiyamet kopuyor,karadeniz turkiyenin bir bolgesi degil mi?
  • Sevgili Ordu ve Giresunlular Sizlerde Tokatlılar gibi önce siz havayolu şirketinizi kurun ve Samsun ile Trabzon üzerinden başlayın.Dediğiniz gibi potansiyeliniz varsa ve başarılı olursanız zaten Devlet size bu meydanı yapacaktır.
  • işadamları madem potansiyel görüyor, yapıp havaalanını kendileri işletsinler, turizmden parayı vurun, yok ööle devletin sırtından havaalanı yaptırmak, geçmişte örneklerini gördük, bizim verecek paramız kalmadı bu tür yatırımlara, ordu da köydeki okulun kütüphanesi yok, sağlık ocağı yok, yolu yok, siz devletten havaalanı isteyin oh ne ala.
  • Neymiş efendim, Ordu turizm kenti olacakmış. Yaw Ordunun Turizm kenti olacak neyi var Allah aşkına. Tarihi mi var neyi var. Anca findıgı var işte, turist fındık agacı görmeyemi gelecek Orduya. Ordulular zatem bırakmış kaçmış Orduyu. Ordu 'da Turizm kenti olursa memleketin diğer yerleri Turizm cenneti olur. Hem ordunun nüfusu kaç??? İlçelerden bile küçük. Hadi işinize bakın bakayım. Boş işlerle uğraşmayın. SAĞLIK KÖYLÜ
  • Allahın lazları, bir tarafınızda Trabzon havaalanı hemen diğer tarafınızda Samsun havaalanı var ve ihtiyacınızı fazlasıyla karşılıyor. Arada değiginiz yere hem ihtiyaç yok hemde havaalanı yapacak yer yok çünkü karayolu dahi deniz doldurularak zor genişletildi. Maliyet 20 katına çıkacak şekilde deniz doldurulur ve kullanılmayan atıl bir havaalanı yapılıp milletin parası çar çur edilipte elinize ne geçecek!!!!. Yoksa birileri bunun ihalesine mi göz dikti!!!. Ulaştırma bakanı size "kısavadede sözkonusu değil, uzun vadede belki olabilir" diyerek bırakın bu lüzumzu işleri dedi ama anlamadınız!!!, helal olsun Bakana ki sizin aklınıza uymuyor. De hadi gedin işinize, havaalanı sizin neyinize. SAĞLIK KÖYLÜ
  • Acaba tünel ve viyadüklerle olan alakayı kurabilen oldu mu? Sn. Bakanımız doğruyu söylemiş, ama siz anlamaktan acizsiniz Havalanından önce bir Hong Kong veya Tokyo olmanız lazım, (@Airport haber) güvenlik sorusu olarak çok zor soru sormayın.
  • ORGİ eninde sonunda yapılacaktır.Sadece ne zaman başlayacağı belli değil.Biz giresun ve ordulular olarak her platformda bunu desteklemeliyiz ve konuyu canlı tutmalıyız.
  • neden devletin yapmasını bekliyorsunuz.madem yükselen değerlerinize ve kendinize bu kadar güveniniz var , il özel idaresi başkanlığında toplanıp başlayınız çalışmalara ve yatırımcıları da ikna edin ve işletmecide bulun.neden devlete feryat figan..

Ayhan Kaymaz, yaptığı açıklamada, Ordu'nun demografik, sosyo-ekonomik ve coğrafi özelliklerinin bir yatırımcının arayacağı yerel özellikleri karşılayabilmesi gerektiğini, ancak yatırımcıların önündeki engellerin kaldırılmadan, yatırım yapmayı cazip hale getirmeden, özellikle ulaşım sıkıntısını çözümlemeden yatırım çekmenin mümkün olmadığına dikkat çekti.

Ordu'nun ekonomisiyle, üniversitesiyle, turizmiyle ve sağlık yatırımlarıyla Türkiye ekonomisindeki gerçek yerini alabilmesi ve diğer gelişmiş illerle olan gelişmişlik farkını kapatabilmesi için öncelikle havaalanı eksikliğinin muhakkak giderilmesi gerektiğini kaydeden Kaymaz, "Ordu'da turizmin ve ekonominin gelişmesi, ticaret merkezleri ile arasındaki ulaşımın uçak seferleri ile kolaylaştırılmasıyla mümkün olacaktır. Kentimizin özellikle turizm alanında ciddi anlamda katkı sağlayacak olmasından dolayı OR-Gİ Havaalanı'na kesinlikle ihtiyacımız var" dedi.

"HAVAALANI MAZERET KABUL EDEMEZ"

OR-Gİ Havaalanının pahalı olduğu şeklindeki ifadeleri şaşkınlıkla karşıladıklarını da belirten Kaymaz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a seslenerek, "Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın daha önce Ordu'yu ziyareti sırasında yapmış olduğu "OR-Gİ Havaalanı gündemimizde. Eğer düz ovalarınız olsaydı yapabilirdik" açıklamalarını hatırlıyoruz. Bu açıklamalar OR-Gİ havaalanının yapılması için engel değildir. O zaman düz olmayan arazilerde neden tüneller yapıyorsunuz? Neden viyadükler yapıyorsunuz?

Düz olmayan arazilerde açılan yeni tünellerin maliyetleri, havaalanı maliyetlerinin çok üzerindedir. Eğer söz konusu olan Ordu ve Giresun'un sosyo-ekonomik kalkınması ise, Ordu'nun turizm kenti olması ise, yapılacak olan OR-Gİ havaalanı Ordu'ya ve Giresun'a büyük katkı sağlayacaksa mazeret kabul edilemez" diye konuştu.

"TEK EKSİK SİYASİ KARARLILIKTIR"

Kaymaz, sözlerine şöyle devam etti:  "Lütfen OR-Gİ Havaalanının yapılması kararını alın. Ordu ve Giresun sizden OR-Gİ havaalanının yapılması konusunda olumlu ve kararlı açıklamalarınızı bekliyor. Ordu'yu teşvik paketinde 4. bölgede yer veriyorsunuz. Bunu olumlu karşılıyoruz. Özellikle Ordu'nun turizm alanında teşvikten yararlanabilmesi, yatırımcı çekebilmesi için OR-Gİ havaalanı şarttır. Ordu ve Giresun'un tüm dinamikleri OR-Gİ Havaalanı projesinin her iki il için çok önemli olduğunu, yapılacak olan en öncelikli yatırımın OR-Gİ havaalanı olduğunu belirtmişlerdir. OR-Gİ'nin hayata geçirilmesi için çarkın tek eksik olan parçası siyasi kararlılıktır. Artık OR-Gİ ile ilgili somut adımlarınızı görmek istiyoruz. Sizleri Ulaştırma Bakanı olarak, OR-Gİ Havaalanı projesini hayata geçirmek üzere göreve çağırıyor, gerekli tüm girişimlerin yapılmasını, Ordu ve Giresun halkının havaalanı yatırımı ile ilgili beklentilerini karşılamanızı bekliyoruz"

"Havaalanı mazeret kabul edemez"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
sayin misafir baska illere yapilan hava alanlari is admlari tarfindan mi yapildi. dogu illerine habire hava alani yapiliyor ekonomi getirisi ne olursa olsun cunku duguya yatirim yapiliyor ,ama is karadenize sira gelince , karadeniz sahil yolu yapilma karari alindigi zaman ki gibi kiyamet kopuyor,karadeniz turkiyenin bir bolgesi degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili Ordu ve Giresunlular Sizlerde Tokatlılar gibi önce siz havayolu şirketinizi kurun ve Samsun ile Trabzon üzerinden başlayın.Dediğiniz gibi potansiyeliniz varsa ve başarılı olursanız zaten Devlet size bu meydanı yapacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
işadamları madem potansiyel görüyor, yapıp havaalanını kendileri işletsinler, turizmden parayı vurun, yok ööle devletin sırtından havaalanı yaptırmak, geçmişte örneklerini gördük, bizim verecek paramız kalmadı bu tür yatırımlara, ordu da köydeki okulun kütüphanesi yok, sağlık ocağı yok, yolu yok, siz devletten havaalanı isteyin oh ne ala.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neymiş efendim, Ordu turizm kenti olacakmış. Yaw Ordunun Turizm kenti olacak neyi var Allah aşkına. Tarihi mi var neyi var. Anca findıgı var işte, turist fındık agacı görmeyemi gelecek Orduya. Ordulular zatem bırakmış kaçmış Orduyu. Ordu 'da Turizm kenti olursa memleketin diğer yerleri Turizm cenneti olur. Hem ordunun nüfusu kaç??? İlçelerden bile küçük. Hadi işinize bakın bakayım. Boş işlerle uğraşmayın. SAĞLIK KÖYLÜ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allahın lazları, bir tarafınızda Trabzon havaalanı hemen diğer tarafınızda Samsun havaalanı var ve ihtiyacınızı fazlasıyla karşılıyor. Arada değiginiz yere hem ihtiyaç yok hemde havaalanı yapacak yer yok çünkü karayolu dahi deniz doldurularak zor genişletildi. Maliyet 20 katına çıkacak şekilde deniz doldurulur ve kullanılmayan atıl bir havaalanı yapılıp milletin parası çar çur edilipte elinize ne geçecek!!!!. Yoksa birileri bunun ihalesine mi göz dikti!!!. Ulaştırma bakanı size "kısavadede sözkonusu değil, uzun vadede belki olabilir" diyerek bırakın bu lüzumzu işleri dedi ama anlamadınız!!!, helal olsun Bakana ki sizin aklınıza uymuyor. De hadi gedin işinize, havaalanı sizin neyinize. SAĞLIK KÖYLÜ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Acaba tünel ve viyadüklerle olan alakayı kurabilen oldu mu? Sn. Bakanımız doğruyu söylemiş, ama siz anlamaktan acizsiniz Havalanından önce bir Hong Kong veya Tokyo olmanız lazım, (@Airport haber) güvenlik sorusu olarak çok zor soru sormayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ORGİ eninde sonunda yapılacaktır.Sadece ne zaman başlayacağı belli değil.Biz giresun ve ordulular olarak her platformda bunu desteklemeliyiz ve konuyu canlı tutmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
neden devletin yapmasını bekliyorsunuz.madem yükselen değerlerinize ve kendinize bu kadar güveniniz var , il özel idaresi başkanlığında toplanıp başlayınız çalışmalara ve yatırımcıları da ikna edin ve işletmecide bulun.neden devlete feryat figan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000