03 Şubat 2014, Pazartesi 13:27:50

DENİZE İNŞA EDİLEN HAVALİMANI DAHA UCUZA MAL OLDU

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın karaya inşa edilen havalimanlarına nazaran daha az maliyet oluşturduğunu ifade etti.
  • Giresunda yaşayan bir vatandaş olarak Or-Gi havalimanı hem Giresun için hem de Ordu için çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ben sabah 8'deki uçağım için neden sabahın 4'ünde kalkıp servis ile perişan bir şekilde Trabzona gideyim ki? Ordulu vatandaşlarda keza çarşambaya gitsin ki. Bu bu bir kamu hizmetidir ve gereği sorgulanamaz. Ama karadeniz bu havalimanını bize bırakır mı orası meçhul. 1999 yılında meydana gelen deniz taşkını Giresun'un sahil kesimini almış götürmüştü. Yapılan Karadeniz sahil yolunda halen bölgesel olarak çökmeler meydana geliyor. Türk mühendisliği ne kadar gelişmiş göreceğiz hep birlikte. Ayrıca Or-Gi açılınca Trabzon havalimanı bakıma alınacak. Birazda trabzonlular gelsin bize değil mi...
  • Güzel olur inşallah. Ülkemize ve bölge halkına hayırlı olur inşallah. Bu ülkenin güzelliği için çalışanlar var. Birde boş konuşup kendilerini mühendis zanneden insancıklar
  • Bana biraz fazla geldi. Tabuda ne geçiyor
  • 6-7 metrelik deniz dalgalarını durduracak dolgu yapabilirsiniz ama rüzgarı durduracak bir mühendislik yok. Sefer iptali konusunda Türkiye'nin bir numaralı Havalimanı olmaya en büyük aday geliyor.
  • Safranbolu ya Havalimanı istiyoruz :-))
  • Orduya Havalimanı şart miydi?
  • kamulaştırma soz konusu olsaydı bıle ,devlet ne zaman arazının gercek degerını hak sahıbıne ödemışkı... devlet herzaman kendısının belırledıgı bır degerden vatandaşın malını kamulaştırır daıma ..sn valının söledıklerı hepsı varsayımlar uzerınedır.. denıze dokulen mılyonlarca ton hafrıyatın ve kaya kutlelerıının degerıde azımsanacak bır rakam olmasa gerek...havacılık sektoru ve meydan ışletmecılıgı gercek anlamda yatırımları gerektıren ama sonunda kazanc saglayan bır sektordur..umarım butn bu emeklerın vede yatırmların karşılıgı alınır..
  • Depremler orayı hiçmi etkilemez pistten cıkan uçak? Peki ya habitatın bozulup denize karışması? Bi ton risk var
  • deniz üzerine havaalanı dünyada örnekleri çok vardır, tokyo hanede, narita, hong kong, dubai gibi deniz üzerine inşa edilmiştir.teknoloji gelişiyor artık. yapılmasında sakınca yoktur havaalanı şehiri geliştirir.. karşı çıkmanın anlamı yoktur..
  • Denizde olani deniz alirmis hahaha haayyy valla cok guldum kara olani deprem olunca karami aliyo o zaman biz uzaya gidelim bakalim orda ne alicak abi biz yapalim calisalim gerisi taktiri ilahi sen sikma canini

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yaptığı açıklamada, Türkiye'de herhangi bir yere havalimanı yapmak için en az 2 milyon metrekare alana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Söz konusu alanın vatandaşlara ait olması halinde kamulaştırarak satın alma zorunluluğu doğduğuna işaret eden Vali Çiftçi, şöyle konuştu:

"Mesela Kütahya'da havalimanı yaparken kamulaştırma bedelini ödeyerek bunu gerçekleştirmiştik. Burada ise 4,5 kilometre düz bir alana ihtiyaç var. İvme, irtifa hatlarında da uçakların yanaşabilmesi için tepelerin de olmaması gerekiyor. Karadeniz'de bu tür alanlar bulmak hakikaten çok zor. Diyelim ki buldunuz, alan çok dar olduğu için Karadeniz'de arazi fiyatları çok pahalı, örneğin Ordu'da dönümü 400 bin liradan aşağıya yer bulma şansınız yok. 400 bin liradan alsanız bizim oradaki alanımız 2 milyon 300 bin metrekare. Bunu çarptığımızda Ordu'da 2 milyon 300 bin metrekare alanın sadece kamulaştırma bedeli 1 milyar TL'yi geçiyor. Biz ise havalimanı için kamulaştırma maliyeti olmadan 2 milyon 300 bin metrekare alanı her şeyi dahil 272 milyon liraya oluşturduk."

"Karaya yapsanız 4 katı fazla ödemek zorundasınız"

Vali Çiftçi, havalimanının deniz üzerine daha ucuza kurulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Burayı karaya yapsanız 4 katı fazla fiyat ödemek zorundasınız. Sadece araziyi kamulaştırmak için... Bir de bunun yapım maliyetleri var. Böyle bir havalimanının kamulaştırma bedeli olmadan düz alan üzerine yapım maliyeti zannediyorum 150 milyon lira."

"Yeniliklerin olduğu bir havalimanı"

Ordu-Giresun Havalimanı'nın Türkiye'nin prestij projeleri arasında yer aldığını vurgulayan Vali Çiftçi, "Bunun yanında yeniliklerin olduğu bir havalimanı. Mühendisliğiniz gelişiyor. Neticede 6-7 metrelik deniz dalgalarını tutabilecek alan oluşturuyorsunuz. Üzerine de 3 kilometre uzunluğunda pist yapıyorsunuz. Teknolojik bakımdan çok muhteşem olmasının yanı sıra ülke adına bir prestij projesi. Uzun yıllar bu projeyle övünebiliriz" ifadelerini kullandı.

DENİZE İNŞA EDİLEN HAVALİMANI DAHA UCUZA MAL OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Güzel ~ 10 yıl önce
Giresunda yaşayan bir vatandaş olarak Or-Gi havalimanı hem Giresun için hem de Ordu için çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ben sabah 8'deki uçağım için neden sabahın 4'ünde kalkıp servis ile perişan bir şekilde Trabzona gideyim ki? Ordulu vatandaşlarda keza çarşambaya gitsin ki. Bu bu bir kamu hizmetidir ve gereği sorgulanamaz. Ama karadeniz bu havalimanını bize bırakır mı orası meçhul. 1999 yılında meydana gelen deniz taşkını Giresun'un sahil kesimini almış götürmüştü. Yapılan Karadeniz sahil yolunda halen bölgesel olarak çökmeler meydana geliyor. Türk mühendisliği ne kadar gelişmiş göreceğiz hep birlikte. Ayrıca Or-Gi açılınca Trabzon havalimanı bakıma alınacak. Birazda trabzonlular gelsin bize değil mi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güzel olur inşallah. Ülkemize ve bölge halkına hayırlı olur inşallah. Bu ülkenin güzelliği için çalışanlar var. Birde boş konuşup kendilerini mühendis zanneden insancıklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dönümü 400bin ~ 10 yıl önce
Bana biraz fazla geldi. Tabuda ne geçiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RÜZGAR ~ 10 yıl önce
6-7 metrelik deniz dalgalarını durduracak dolgu yapabilirsiniz ama rüzgarı durduracak bir mühendislik yok. Sefer iptali konusunda Türkiye'nin bir numaralı Havalimanı olmaya en büyük aday geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Safranbolu ya Havalimanı istiyoruz :-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Orduya Havalimanı şart miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
kamulaştırma soz konusu olsaydı bıle ,devlet ne zaman arazının gercek degerını hak sahıbıne ödemışkı... devlet herzaman kendısının belırledıgı bır degerden vatandaşın malını kamulaştırır daıma ..sn valının söledıklerı hepsı varsayımlar uzerınedır.. denıze dokulen mılyonlarca ton hafrıyatın ve kaya kutlelerıının degerıde azımsanacak bır rakam olmasa gerek...havacılık sektoru ve meydan ışletmecılıgı gercek anlamda yatırımları gerektıren ama sonunda kazanc saglayan bır sektordur..umarım butn bu emeklerın vede yatırmların karşılıgı alınır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Depremler orayı hiçmi etkilemez pistten cıkan uçak? Peki ya habitatın bozulup denize karışması? Bi ton risk var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
deniz üzerine havaalanı dünyada örnekleri çok vardır, tokyo hanede, narita, hong kong, dubai gibi deniz üzerine inşa edilmiştir.teknoloji gelişiyor artık. yapılmasında sakınca yoktur havaalanı şehiri geliştirir.. karşı çıkmanın anlamı yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İST AHL ~ 10 yıl önce
bahsettiğiniz hiçbir havalimanı denize inşa edilmedi, ama örnekler var, en iyi örnek Narita Japonya. teknik olarak imkanı tabiki var. ama dikkat edilmesi gereken altyapı inşaatı. karşı çıkılmıyor yani..
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Denizde olani deniz alirmis hahaha haayyy valla cok guldum kara olani deprem olunca karami aliyo o zaman biz uzaya gidelim bakalim orda ne alicak abi biz yapalim calisalim gerisi taktiri ilahi sen sikma canini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000