21 Ocak 2014, Salı 09:33:02

'BURASI BİZİM EVİMİZ'

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Havaalanı hem Ordu’yu hem Giresun’u havalandıracak yani uçuşa geçirecek” dedi.
  • Karayolu asfaltı yapar gibi finisher kanatlarını bu kadar fazla açarsanız pistte ondülasyon olması kaçınılmazdır. Benden söylemesi. Bir Bilen!
  • ARTIK YORULDUM TRABZONA UCMAKTAN VE 2,5 SAAT GIRESUNA OTOBUSLE GECMEKTEN SABIRLA BEKLIYORUZ. HAVAALANIMIZI.....

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Havaalanı hem Ordu’yu hem Giresun’u havalandıracak yani uçuşa geçirecek” dedi.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı için sevinç gözyaşı döktüklerini söyledi.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, 22 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan ve yapımı hızla süren, Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Avrupa'nın tek, dünyanın üçüncü deniz üzerine yapılan havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Kenan Çiftçi beraberindekilerle birlikte pist asfaltı çalışmalarının yapıldığı alana geçerek son asfalt dökümü ile ilgili çalışmaları yakından inceledi ve yüklenici firma proje müdürü Ömer Işık’tan bilgi aldı.

Vali Kenan Çiftçi, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kendinize bir ev yaptırıyorsunuz, bunun temeli nasıl, duvarı nasıl, lavabosu, salonu, mutfağı nerede olacak bununla bizzat ilgileniyorsunuz. Eşinizi götürüyorsunuz mutfağı nasıl yapalım nasıl edelim diye, inanın biz burayı kendi evimiz gibi, kendi işimiz gibi kendimizin yaptığı bir mekan gibi görüyoruz” diye konuştu.

Vali Çiftçi, “Burası büyüdükçe işte son noktası asfalt atılıyor, ayrı bir sevinç gözyaşı döküyoruz. Kendi işimiz gibi takip ediyoruz. İnanıyorum burayı sadece biz değil belki gelip gitmiyorlar ama hem Ordu’da yaşayan Ordu’lu kardeşlerimiz, hem Giresun’da yaşayan Giresunlu kardeşlerimiz hem de Ordu ve Giresunlu olup da dışarıda yaşayan kardeşlerimiz bunu merak ediyorlar. İstanbul’daki toplantıda ilk sordukları soru, havaalanımız ne zaman bitecek. İnşallah biz ikinci yarısı diyoruz. Bir aksilik olmazsa, şu an itibariyle zaten geçende de inebilirdi uçaklar artık inip kalkabilir, onda bir sorun yok. Bunun üst yapı sistemleri, ışıklandırmaları yapılacak inşallah onlarda en kısa sürede bitip ikinci yarıda buradan hep beraber tarifeli uçaklarla gidip gelmeyi ümit ediyorum. Artık zamanın paradan daha önemli olduğu bu dönemde zamanı daha iyi kullanmak istiyoruz, bu havaalanını da bir an önce de açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

MİLLETVKEKİLİ ÜNAL: “ÜST YAPI İHALESİ BİTTİ”

“Sayın Valimizle beraber bizim en prestijli projelerimizden biri Türkiye’nin bir, dünyanın ikincisi olan Ordu-Giresun Havaalanımızın inşaatındayız” diyerek konuşmasına başlayan Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Pistin son aşamaları diyelim güvenlik kısmıyla ilgili son asfaltın son dökümüne denk geldik. Biliyorsunuz Valimiz sık sık burada, burayı ziyaret ediyor. Sizlerle geliyor. Bizler de her fırsatta ne zaman Ordu programımız olsa burada soluğu alıyoruz. Onun için sık sık bizleri görüyorlar. Belki müteahhidimizi biraz bıktırıyoruz ama onlar da hassasiyetle bu işin daha hızlı bitmesi için ellerinden geleni yapıyorlar” açıklamasında bulundu.
Üst yapı ihalesinin bittiğini söyleyen Milletvekili Ünal, “İhalenin en düşük teklifte kalmasından dolayı bir sorgulama süreci vardı. Bu süreçte sonlandı. Üçlü bir konsorsiyum bu ihaleyi şu an almış bulunuyor. Rakamı da bize açıkladılar. Ancak ben bunu yine sonuçlanması için on günlük bir itiraz süresi var. Bu süre içerisinde itiraz geldiği bilgisi ulaştı. Bir firma’nın itiraz ettiğini duyduk. Bu resmi sürecin tamamlanmasını bekleyeceğiz. İtirazın sonuçlanmasıyla beraber, üs yapının muhatabı olan firmaya burada teslimat yapılacak ve hızla inşaatına başlanacak. Biz bu süreci yakinen takip ediyoruz. Biliyorsunuz Başbakanımız da 23 Aralık’ta buraya geldi ve helikopterle indik piste. Burada çok detaylı bilgi aldık. Ulaştırma Bakanımız, Valimiz, diğer milletvekilleri, diğer Bakanlarımızda burayı inceden inceye Başbakanımızda yakinen dinledi. Çeşitli talimatlar verdi. Arkadaşlarımızda en üst seviyede bir hassasiyetle burayı yapıyorlar. Ben bu hızlı inşaat sürecine çok ciddi gayretlerle ortaya koyan şantiye şefimize, şantiye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu inşaatı hiç yalnız bırakmayan Valimizi de bu konuda tebrik ediyorum. Sizler de yoğun ilgi gösteriyorsunuz. Çünkü burası bittiği zaman biz biliyoruz ki, bu hem Ordu’yu hem Giresun’u havalandıracaktır. Yani uçuşa geçirecektir. Sonuna kadar bu işi takip edeceğiz. Tarih konusunda da biliyorsunuz. Bu konuda genel değerlendirmeler yaptık. 2014 demiştik. Ben 2014 bu yıl içerisinde ve girdiğimiz yıl içerisinde bu havaalanında uçaklarımız inecek ve kalkacak. İnşallah hep beraber ilk uçakta da oluruz” şeklinde konuştu.



'BURASI BİZİM EVİMİZ'

Yorumlar

Bir Bilen ~ 10 yıl önce
Karayolu asfaltı yapar gibi finisher kanatlarını bu kadar fazla açarsanız pistte ondülasyon olması kaçınılmazdır. Benden söylemesi. Bir Bilen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MURAT ~ 10 yıl önce
ARTIK YORULDUM TRABZONA UCMAKTAN VE 2,5 SAAT GIRESUNA OTOBUSLE GECMEKTEN SABIRLA BEKLIYORUZ. HAVAALANIMIZI.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 10 yıl önce
Trabzonlular da bekliyor dört gözle.
MURAT ~ 10 yıl önce
DAHA COK BEKLERSINIZ TADILAT ZAMANI ANLARSINIZ CEKILEN BUNCA EZIYETI.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000