08 Mart 2017, Çarşamba 10:01:52

Bu uçuşa sadece kadın eli değdi

Onur Air; hem Dünya Havacı Kadınlar Haftası hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek için bugün ilk uçuşunu pilotları ve kabin görevlileri tamamen kadınlardan oluşan bir ekiple gerçekleştirdi.
  • E.K.hala kocasının torpiliyle mi orda,bakalım TB ne zaman kovacak
  • E.K.da olmasaymış ekip süpermiş
  • e
  • Bu nedir yorumlara bak yok askeriyeyi bırakmış falan filan hayat bu kardeşim tercih meselesi o bırakır başkası gelir uçar askeriyede başkalarına yer açılır güzel bir foto ama onurair keşke ekiplerinede aynı değeri verse olan hep onlara okuyor iki kuruş para ile bakımını yapıp uçuşa geliyorlar cepler boş o ne olucak sevgili onurair???
  • Onurair yola devam tebrikler...
  • Reklamın iyisi kötüsü olmazmış.Öncelikle haksız yere performans düşüklüğü sebep gösterilerek işten çıkarılan personelin tazminat paralarını ödeyin.Acaba Onur air de performans değerlendirilmesi yapılıyor mu????Neden hep iyi gösterilen haberler yapılıyor?Neden gerçekler yansıtılmıyor Airport haber???
  • Aylardir seni aradim heryerde birgun karsima sosyal medyada cikacagin aklima gelmezdi. N3 desem bos artik agzimla kus tytsamda bakmazsin. Gulme demistim kimseye. :( guzel yuregin gibi guzel olsun hersey hayatinda. Yuruyen melek
  • Gurur duydum
  • Kadınların kokpitte olması harika, her sektöre de kesinlikle kadın eli değmesinin gerektiğini düşünen birisiyim. Fakat özellikle Kaptan Rabia İzgilli 1999'da mezun olup 2007 de henüz yüzbaşıyken istifa edip özele geçmesinin tek açıklaması PARA AŞKI olur. Böyle olunca demek havayolundaki daha fazla para vatani duyguların önüne geçebiliyormuş dedirtiyor insana!!
  • Bu kendini bilmez yorum yapanlar var ya , binmezlermiş uçağa .Binmeyin siz zaten bu zihniyetle , zihniyeti bozuk adamın uçağa vereceği en ufak zarar , onun herhalde 5 senelik bilet tutarı kadardır .Bir de erkeklerin uçurduğu uçakta acil durum olunca korkudan kadın hostesleri çağırıyorsunuz ya.

Onur Air; hem Dünya Havacı Kadınlar Haftası hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek için bugün ilk uçuşunu pilotları ve kabin görevlileri tamamen kadınlardan oluşan bir ekiple gerçekleştirdi.

Onur Air’in bu sabah (8 Mart) 07.30’da İstanbul’dan İzmir’e gitmek için Atatürk Havalimanı’ndan kalkan ilk uçuşunda kokpitte Kaptan Rabia İzgili ve yardımcısı Jale Yabacı vardı. İki kadın pilota Eğitim Kontrol Kabin Amiri Evrim Kırmızı, kabin amiri Beril As ve kabin memurları Ayşe Gündüz, Ayşe Özgür ve Mediha Kılıç eşlik etti.

Hava Harp Okulu’ndan 1999 yılında beraber mezun olduktan sonra Rabia İzgili F-4, Jale Yabacı ise CASA uçaklarında uçmaya başladı. Şu anda toplam 6 bin 200 uçuş saati deneyime sahip Rabia İzgili Üsteğmen rütbesiyle 2007 yılında, 3 bin 200 saat deneyime sahip Jale Yabacı ise Yüzbaşı rütbesiyle 2013 yılında Hava Kuvvetleri’nden ayrıldı. Yıllar sonra Onur Air’de tekrar bir araya gelen iki eski dost, Onur Air’in farkındalık uçuşunda bu sabah aynı kokpitteydi. Daha önce de birkaç kez tamamı kadınlardan oluşan ekiplerle uçtuklarını söyleyen Onur Air pilotları; “Dünya Havacı Kadınlar Haftası ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü farkındalık haftası nedeniyle böyle bir uçuş yapmalarının aylar öncesinden planlandığını söyleyerek “Birer anne olarak çalışan tüm kadınların sorumluluk ve fedakârlık duygularıyla birlikte hareket ettiklerini bizzat biliyoruz” dediler.

Ekibin anonslarından sonra yolcuların da alkışlayarak destek verdiği tüm ekibi kadınlardan oluşan uçuşlar gün içerisinde 4 sefer olarak planlandı.

Kadınlar havacılık sektörü için çok önemli

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun da bu yıl 25. yaşını kutlayan Onur Air’in bin 500 çalışanıyla büyük bir aile olduğunu ve bu aile içerisinde birçok sektöre göre kadınların önemli ağırlığının bulunduğunu söyledi. Teoman Tosun; “Dünya Havacı Kadınlar Haftası ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek için gerçekleştirilen bu uçuşlar, kadına verilen önemin gerek sektörümüzde gerek ise ülkemizde çok uzun yıllardır hak ettiği yeri bulduğuna olan inancımızın göstergesidir” diye konuştu.



Bu uçuşa sadece kadın eli değdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Qasli ~ 7 yıl önce
E.K.hala kocasının torpiliyle mi orda,bakalım TB ne zaman kovacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaka ~ 7 yıl önce
E.K.da olmasaymış ekip süpermiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
e ~ 7 yıl önce
e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biride güzel birşey söylesin ya ~ 7 yıl önce
Bu nedir yorumlara bak yok askeriyeyi bırakmış falan filan hayat bu kardeşim tercih meselesi o bırakır başkası gelir uçar askeriyede başkalarına yer açılır güzel bir foto ama onurair keşke ekiplerinede aynı değeri verse olan hep onlara okuyor iki kuruş para ile bakımını yapıp uçuşa geliyorlar cepler boş o ne olucak sevgili onurair???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 7 yıl önce
Onurair yola devam tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 7 yıl önce
Reklamın iyisi kötüsü olmazmış.Öncelikle haksız yere performans düşüklüğü sebep gösterilerek işten çıkarılan personelin tazminat paralarını ödeyin.Acaba Onur air de performans değerlendirilmesi yapılıyor mu????Neden hep iyi gösterilen haberler yapılıyor?Neden gerçekler yansıtılmıyor Airport haber???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gündemi takip etmiyormusun !!! ~ 7 yıl önce
Askeriyede yapılanan cemaatin kendisinden olmayanlara nasıl davrandığını sağır Sultan bıle duydu bu sen duymadın.belkide bırakmak zorunda kaldı. Ne para Aşkı . Sallama hemen . Saf !
SENI HEP ARADIM ~ 7 yıl önce
Aylardir seni aradim heryerde birgun karsima sosyal medyada cikacagin aklima gelmezdi. N3 desem bos artik agzimla kus tytsamda bakmazsin. Gulme demistim kimseye. :( guzel yuregin gibi guzel olsun hersey hayatinda. Yuruyen melek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Gurur duydum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatana hizmet?? ~ 7 yıl önce
Kadınların kokpitte olması harika, her sektöre de kesinlikle kadın eli değmesinin gerektiğini düşünen birisiyim. Fakat özellikle Kaptan Rabia İzgilli 1999'da mezun olup 2007 de henüz yüzbaşıyken istifa edip özele geçmesinin tek açıklaması PARA AŞKI olur. Böyle olunca demek havayolundaki daha fazla para vatani duyguların önüne geçebiliyormuş dedirtiyor insana!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parapalazula ~ 7 yıl önce
Sen anlamazsın kardeş
Eng ~ 7 yıl önce
Bu kendini bilmez yorum yapanlar var ya , binmezlermiş uçağa .Binmeyin siz zaten bu zihniyetle , zihniyeti bozuk adamın uçağa vereceği en ufak zarar , onun herhalde 5 senelik bilet tutarı kadardır .Bir de erkeklerin uçurduğu uçakta acil durum olunca korkudan kadın hostesleri çağırıyorsunuz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000