03 Nisan 2011, Pazar 13:24:50

myTECHNIC'TEN EĞİTİME DESTEK

myTECHNIC’in eğitim kurumları ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu (MYO) arasında işbirliği yapıldı.
  • önce alnının teriyle çalışıp maaş yatırmdadıkları için iş hakkını fesih eden bunu kabul ettiği halde 9 aydır maaşını ve tazminatını vermediği eski çalışanlarına parasını versinler yardım ediyolarmış çok komikler..
  • uçak teknisyenliğini de ayağa düşürdünüz ne diyeyim ki..gençlere şunu söylüyorum.sektördeki okullar fazlasıyla ihtiyacı karşılıyor.bu iş kapadokyada göremede ürgüpde olacak iş değil.orada ancak çanak çömlek okulu açmaları gerekir.HAVACILIK pahalı bir iştir.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'nin büyük bir bütçesi olmasına rağmen orada bile aksaklıklar oluyor.şu an açıkta onlarca uçak teknisyeni varken bu tip okulların açılması sadece okuldaki akademisyenlerin işine yarar.onların da çoğu maaşının derdindedir.kimse sizin yarın öbür gün işsiz kalacağınızı söylemez.zaten bu haberde bile belli oluyor herşeY.
  • ilk yalnızımı bununla uçmuştum. hey gidi günler
  • vardır altında bir çıkarı.Kokusu çıkar.
  • arkadaşlar bu ucak TC-TAF DV20 dir . bu ucagın eski ve motorunun ucus saati bitti için AYJETte artık ucmuyor. ve bu ucak cok uygun fiyata satıldı...
  • Ayjetin şimdiye kadar kaç uçağı düştü veya kaza yaptı bilen varmı? Bu uçaklar neden böyle dolu gibi düşer hep!!
  • çok sanıyorsunda yanlış sanıyorsun, TAF o.
  • ayjetin uçağına benziyor. myTECHNIC e mi vermişler bu uçağı
  • Fotoğraftaki uçak Katana DV-20'dir. TC-TAF hey gidi günler hey.... :)
  • 2 yılda madem teknisyen olunuyordu neden erciyes,eski sehir 2 yıllık eğitimlerini 5 yıla çıkardı,hoş 6 ayda bile teknisyen oldunuz diyenlerde var yazık.
“Sivil Havacılık Eğitiminde Kapadokya Bölgesinin Potansiyelinin Değerlendirilmesi” teması ile Sivil 25 Aralık 2010 günü Kapadokya’da düzenlenen ve sivil havacılık sektörünün otorite ve ilgili tüm bileşenlerinin katıldığı istişare toplantısında, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu (MYO) ile işbirliği yapılması yönünde ortak irade belirleyerek, "Bu yönde devam eden çalışmaların geliştirilmesi, uygulamaya konulacakların da zaman içinde başlatılması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, myTECHNIC’in Kapadokya MYO ile yapabileceği işbirliği kapsamını belirleyerek, 1 Şubat 2011 tarihinden itibaren geçerlilik kazanan protokol haline
getirildi.

İşbirliği hakkında myTechnic'ten yapılan açıklamada; "Tarafların mevcut imkan ve kabiliyetlerinin kullanılarak sahip oldukları fayda ve kazançlarını artıracak sinerjik etki oluşturabilinmesi hedefine uygun olarak, Kapadokya MYO bünyesinde 2010-2011 Akademik Yılında eğitim vermeye başlamış olan “Uçak Teknolojisi” ön lisans programının geliştirilmesi ve daha etkin yürütülmesi, yaygın eğitim kapsamında “hava aracı bakım, onarım ve yenileme (BOY) temel eğitimi” programlarının tasarlanması, güncel tutulması ve uygulanması, zaman içinde, Kapadokya MYO tarafından oluşturulacak mekanlarda ilgili ulusal/uluslararası hava aracı "boy" pazarının işgücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik yetiştirme ve geliştirme kaynağı oluşturacak programların tasarlanması ve uygulanması, için taraflar arasında işbirliği gerçekleştirilmesi amacını taşımaktadır.


Uygulamaya konulan işbirliği ile,
* Eğitim müfredatının geliştirilmesi/güncellenmesi faaliyetlerine aktif katılım,
* Uygulama eğitimlerinde kullanılacak (uçak kanat profili/kapak mock-up’ı, CF6 motoru modülleri gibi) eğitim yardımcılarının oluşumuna katkı sağlanması,
* Uygulama ekipmanı ve malzeme teminine katkı sağlanması,
* Eğitim programlarına geçici süreli uzman eğitmen desteği sağlanması,
* Teknik eğitimlerde öğretim elemanlarına kontenjan verilmesi,
* Öğretim elemanlarına ve öğrencilerine konferans ve seminer düzenlenmesi,
* Öğrencilerine, sınırlı süreli hangar içi “işbaşı” eğitimleri düzenlenmesi,
* Öğrencilerine, yaz döneminde (Haziran-Ağustos aylarında) staj imkanı sağlanması,
* İlgili programda ”En Başarılı 3 Mezun”un myTECHNIC’te istihdam edilmesi,
* Yüksek okulun yönetim faaliyetlerine katılım, ana konularını kapsamaktadır" denildi. Uygulamanın 21 Şubat 2011 tarihinden itibaren başlatıldığı ifade edildi.

Kapadokya MYO Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatalı, yapılan işbirliği nedeniyle bir teşekkür mesajı yayınladı.


myTECHNIC'TEN EĞİTİME DESTEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
önce alnının teriyle çalışıp maaş yatırmdadıkları için iş hakkını fesih eden bunu kabul ettiği halde 9 aydır maaşını ve tazminatını vermediği eski çalışanlarına parasını versinler yardım ediyolarmış çok komikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak teknisyenliğini de ayağa düşürdünüz ne diyeyim ki..gençlere şunu söylüyorum.sektördeki okullar fazlasıyla ihtiyacı karşılıyor.bu iş kapadokyada göremede ürgüpde olacak iş değil.orada ancak çanak çömlek okulu açmaları gerekir.HAVACILIK pahalı bir iştir.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'nin büyük bir bütçesi olmasına rağmen orada bile aksaklıklar oluyor.şu an açıkta onlarca uçak teknisyeni varken bu tip okulların açılması sadece okuldaki akademisyenlerin işine yarar.onların da çoğu maaşının derdindedir.kimse sizin yarın öbür gün işsiz kalacağınızı söylemez.zaten bu haberde bile belli oluyor herşeY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ilk yalnızımı bununla uçmuştum. hey gidi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vardır altında bir çıkarı.Kokusu çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar bu ucak TC-TAF DV20 dir . bu ucagın eski ve motorunun ucus saati bitti için AYJETte artık ucmuyor. ve bu ucak cok uygun fiyata satıldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayjetin şimdiye kadar kaç uçağı düştü veya kaza yaptı bilen varmı? Bu uçaklar neden böyle dolu gibi düşer hep!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok sanıyorsunda yanlış sanıyorsun, TAF o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayjetin uçağına benziyor. myTECHNIC e mi vermişler bu uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fotoğraftaki uçak Katana DV-20'dir. TC-TAF hey gidi günler hey.... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 yılda madem teknisyen olunuyordu neden erciyes,eski sehir 2 yıllık eğitimlerini 5 yıla çıkardı,hoş 6 ayda bile teknisyen oldunuz diyenlerde var yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000