16 Nisan 2011, Cumartesi 10:44:29

TÜRK ŞİRKETLERİ, MEDİNE HAVALİMANI İÇİN KAPIŞACAK

Medine Havalimanı ihalesine günler kaldı. 2 Mayıs'ta yapılacak ihaleye 4 Türk firması farklı konsorsiyumlar içinde katılacak. TAV, kendi konsorsiyumunun lideri. Limak ve MNG bünyesindeki MAPA aynı grupta yer alıyor. YDA ise İspanyol iki firmayla ortak...
  • kardeşim nedir bu birbirini çekememezlik, ne güzel 2 tane birbirinden güzide firmamız bu işelerle meşgul, gelin birlik olun güçlerinizi birleştirin, bırakın kim daha iyi diye didişmeyi, Türkiye'yi yurtdışında beraber temsil edin ve beraber büyüyün. Ne dersiniz bu kadar mı zor bunu yapabilmek?
  • ARKADAŞ HEM TÜRK FİRMALARININ ORADAKİ OLUŞUMUNDAN GURUR DUYARKEN KALKIP ARKASINDAN AYRIMCILIK YAPMAYA BAŞLIYOR. HANGİ KURUMSAL,HANGİ PROFOSYONEL FİRMA BÖYLE BİRŞEY GÖZETİR? KISACASI HERKES İÇİNE SİNDİRSİN ARTIK LİMAK IN BAŞARILARINI!! MEDİNEDE İNŞAALLAH LİMAKDA!!
  • Suudilere en çok kim rüşvet verirse o kazanır ihaleyi.
  • Limak ortaklık yaptığı hiçbir işte ortak olduğu firmaların gölgesinde kalmamış aksine lider firma olarak işi alıp götürmüştür.Ortaklık yapması işi alamamaktan korkması değil güç birliği oluşturmasıdır.İnşaat alanındaki başarıları işletmedede gösterme yolundadır.Unutmamak gerekirki Tav'da işletmeye ilk başladığında birçok aşamalardan geçmişti.Sabiha Gökcende Hintli veya Malezyalı çalışan gördünüzmü?Merak edilmesin Limak hiçbir zaman küçük ortak kalmaz herzaman ağırlığını koyar
  • Limak'ı kıskanabilirsin, normaldir. Çünkü meyve veren ağaç her zaman taşlanır. Unutma ki Limak, Kahire'de tek başına TAV'a nal toplattı, burada da toplatır merak etme. Ayrıca konsorsiyum ortaklarının dini ile ilgili yapılan yorum kadar saçma bahane okumamıştım, örümcekleri akılıma getiriyor.
  • gibi görünüyor
  • Vay be Limak hintli GMR ve Maelzyalı bir firmayla ortak diye biliyorduk ama adamlar baktılar kazanmayacakları bir ihale güçleri yetmiyor hemen başka bir konsorsiyuma kapak atmışlar, orada bulunan fransız ADP işletmeci bir firma olduguna göre Limak işletmeci olmayacak, sadece ufak bir para verip havalimanını ben işletiyorum der şimdi kesin. Aslında akıllı bir hareket tabi, tebrik ederim kendilerini, sonuçta türk firması ister tav olsun ister limak, bence YDA grubunun şansı yok, bu ihaleyi alır ve ikisinden biri gururumuz olur. ama ne yalan söyleyeyim sanki tav kazansa daha mutlu olurum gibi, çünkü bütün konsorsiyum üyeleri müslüman, limak ın grubunda hristiyanlar var ki kutsal bir şehri onalra teslim etmemek gerekir.
  • Limak konsorsiyumuna hayırlı olsun
  • İnşallah alır limak

Suudi Arabistan'ın 2 Mayıs'ta yapılacak 'Prens Muhammed Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı' ismiyle açıklanan Medine Havalimanı ihalesi Türk firmaların kıran kırana rekabetine sahne olacak. İhaleye 6 grup katılırken, bu grupların 3 tanesi Türk ortaklı konsorsiyumlardan oluşuyor. TAV, ihaleye lider firma olarak katılırken, diğer Türk firmalar konsorsiyumlar içinde küçük ortak konumunda. TAV, Medine ihalesinde Al-Rajhi ve Saudi Oger ile yer alacak.

LİMAK'A 'BÜYÜK' ORTAK

Limak ise ülkenin büyük gruplarından Saudi Bin Ladin ile ortak. Türk Mapa İnşaat da bu konsorsiyum içinde. Buna karşın YDA İnşaat dünya devlerinin bulunduğu bir konsorsiyumda yer alıyor: OHL Concesions ile AENA Desarrollo Internacional SA, bu konsorsiyumda bulunuyor. TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Medine Havalimanı'nın dini seyahatlerin yapıldığı önemli bir havalimanı olduğunu, ihaleyi Türk firmalardan herhangi birinin yer aldığı grubun kazanmasının Türkiye için önemli olduğunu belirtti.

1.5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Yap-İşlet Devret yöntemiyle gerçekleşecek ihalede, kazanan ortaklık kontratın imzalanmasından itibaren 25 yıl süreyle mevcut havalimanın genişletilmesi ve işletmesini üstlenecek. Proje, havalimanının 3.8 milyon olan yolcu kapasitesinin 14 milyona çıkarılmasını öngörüyor. Medine Havalimanı'nın yılda 8 milyon yolcu kapasitesine ulaşması için 1-1.5 milyar dolarlık yatırım gerekiyor.

İşte ihaleye katılacak gruplar

*YDA, Aena Desarollo Internacional, OHL Concesiones

*The Badr Konsorsiyumu: Integrated Transportation, Incheon Havalimanı İşletmesi, Central Japan International Airport, Samsung

*Saudi Binladin, Aeroports de Paris Management, Bouygues Batiment International, Limak, Mapa

*Airplex Konsorsiyumu: El-Seif Engineering, Marshall Macklin Monaghan, Houston Airport System ve Emirates NBD

*Tibah Konsorsiyumu: TAV, Saudi Oger, Al-Rajhi

*Suudi- Malez Konsorsiyumu: Bakri International Energy, Malaysia Airports, Almabani General Contractors, Impregilo SpA ve Saudi-Malaysian Riyad Ban. (Akşam)

TÜRK ŞİRKETLERİ, MEDİNE HAVALİMANI İÇİN KAPIŞACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
kardeşim nedir bu birbirini çekememezlik, ne güzel 2 tane birbirinden güzide firmamız bu işelerle meşgul, gelin birlik olun güçlerinizi birleştirin, bırakın kim daha iyi diye didişmeyi, Türkiye'yi yurtdışında beraber temsil edin ve beraber büyüyün. Ne dersiniz bu kadar mı zor bunu yapabilmek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞ HEM TÜRK FİRMALARININ ORADAKİ OLUŞUMUNDAN GURUR DUYARKEN KALKIP ARKASINDAN AYRIMCILIK YAPMAYA BAŞLIYOR. HANGİ KURUMSAL,HANGİ PROFOSYONEL FİRMA BÖYLE BİRŞEY GÖZETİR? KISACASI HERKES İÇİNE SİNDİRSİN ARTIK LİMAK IN BAŞARILARINI!! MEDİNEDE İNŞAALLAH LİMAKDA!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Suudilere en çok kim rüşvet verirse o kazanır ihaleyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Limak ortaklık yaptığı hiçbir işte ortak olduğu firmaların gölgesinde kalmamış aksine lider firma olarak işi alıp götürmüştür.Ortaklık yapması işi alamamaktan korkması değil güç birliği oluşturmasıdır.İnşaat alanındaki başarıları işletmedede gösterme yolundadır.Unutmamak gerekirki Tav'da işletmeye ilk başladığında birçok aşamalardan geçmişti.Sabiha Gökcende Hintli veya Malezyalı çalışan gördünüzmü?Merak edilmesin Limak hiçbir zaman küçük ortak kalmaz herzaman ağırlığını koyar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Limak'ı kıskanabilirsin, normaldir. Çünkü meyve veren ağaç her zaman taşlanır. Unutma ki Limak, Kahire'de tek başına TAV'a nal toplattı, burada da toplatır merak etme. Ayrıca konsorsiyum ortaklarının dini ile ilgili yapılan yorum kadar saçma bahane okumamıştım, örümcekleri akılıma getiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gibi görünüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vay be Limak hintli GMR ve Maelzyalı bir firmayla ortak diye biliyorduk ama adamlar baktılar kazanmayacakları bir ihale güçleri yetmiyor hemen başka bir konsorsiyuma kapak atmışlar, orada bulunan fransız ADP işletmeci bir firma olduguna göre Limak işletmeci olmayacak, sadece ufak bir para verip havalimanını ben işletiyorum der şimdi kesin. Aslında akıllı bir hareket tabi, tebrik ederim kendilerini, sonuçta türk firması ister tav olsun ister limak, bence YDA grubunun şansı yok, bu ihaleyi alır ve ikisinden biri gururumuz olur. ama ne yalan söyleyeyim sanki tav kazansa daha mutlu olurum gibi, çünkü bütün konsorsiyum üyeleri müslüman, limak ın grubunda hristiyanlar var ki kutsal bir şehri onalra teslim etmemek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Limak konsorsiyumuna hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İnşallah alır limak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000