04 Ocak 2014, Cumartesi 08:35:07

O UÇAK MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Rıza Sarraf'ın sahibi olduğu Are Havacılık'a ait Challenger 300 tipi uçağıyla ilgili TBMM'de
  • Olayları dikkatli izlersek ülkemizde bu tür çok uçak var.. Mühim olan olayların dibine inmek...
  • Sudan bir sebepten başına bu tarz şeyler gelsin Anadolu'da ufak bir yerde..Linç edeler , sosyal olarak mobbing uygulanır..Şimdi aynı insanlar uçak önünde durup fotoğraf çektiriyorlar facebook için. Ah bizim ikiyüzlü Anadolu insanımız
  • Vay be ne dalga geçerdik bu uçakla rıza rıza diye meğer hakikaten rızaninmış :D
  • Rzb'nin ucagina binip umreye gitmek...

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde Türkiye’yi sarsan Rüşvet Operasyonu’nda gözaltına alınan İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) uçağını sordu. 

Çıray, iddilara göre, Türkiye’yi sarsan Rüşvet Operasyonu’nda gözaltına alınan Azeri iş adamı Reza Zarrab’ın el konulduğu iddia edilen mal varlıkları arasında Challenger 300 tipi iş jetinin de olduğunu,  N284JC tescili ile uçan söz konusu Challenger 300, Eylül 2012’de Reza Zarrab tarafından satın alınarak Türkiye’ye getirildiğini ifade etti. 
Çıray verdiği soru önergesinde, “Reza Zarrab’ın el konulan malvarlığı içinde bulunan N284JC tescili ile uçan Challenger 300 tipi jet uçağının finansmanı Halk Bankası’na ait Halk Leasing şirketinden mi sağlanmıştır?” diye de sordu. İfadesinde Temmuz 2013 tarihine kadar altın ticaretini Halkbank yolu ile yaptığını ancak Amerikan ambargosu nedeni ile bu ticareti bu tarihten sonra Halkbank yolu ile yapamaz duruma geldiğini söyleyen Zarrab’ın Halkbank’tan büyük krediler de çektiğini ima eden CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a “Reza Zerrab’ın Halk Bankası’nda kredisi var mıdır, varsa bu kredinin miktarı ne kadardır? 30 milyon dolar mıdır?” sorusunu da yöneltti. 

Çıray, soru önergesinin devamında "Eğer bu soruların cevabı olumlu ise tutuklu bulunan Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın Reza Zarrab ile ilişkileri nedir?” sorusunu sordu.

"O uçakla umreye gittiler" iddiası

Bu arada Reza Zarrab, söz konusu uçakla Büyük Rüşvet Operasyonu’nda kendisiyle birlikte tutuklanan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan’ın ailesini umreye götürdüğü iddia edildi. 22 Mart 2013’teki ziyarete, oğlu tutuklandığı için Ekonomi Bakanlığı’ndan istifa eden Zafer Çağlayan, eşi Songül Çağlayan, diğer oğlu Ahmet Çağan Çağlayan, gelini Kübra Ece, koruması Emrah Sarıyüce, İbrahim Arslan ile Ebru Gündeş ve Reza Zerrab katılmış. Soruşturma başladığı 17 Aralık’ta İstanbul 18’inci Sulh Mahkemesi’nin kararıyla el konan Zarrab’a ait Challenger 300 tipi iş jeti, MNG Jet’in Atatürk Havalimanı’ndaki hangarında tutuluyor. Royal Holding portföyündeki Are Havacılık üzerine kayıtlı uçağın işletmesini de MNG Jet yapıyor. 2009 model Challenger 300’ün kabini, 8 yolcu kapasiteli. İç kabin yüksekliği 1 metre 85 santimetre.

Uydu telefonunun da yer aldığı uçak 5 bin 741 kilometre menzile sahip. İstanbul çıkışlı uçak, batıda İzlanda Keflavik’e, doğuda ise Hindistan Yeni Delhi’ye uçabiliyor. 13 bin 716 metre yüksekliğe çıkabilen Challenger, saatte en fazla 870 kilometre hızla uçabiliyor. Are Havacılık’ı büyütmeyi hedefleyen Zarrab, 2015’te şirketinin filosunu 3 uçağa çıkartmayı planlıyordu. 2009 model Challenger 300’ün piyasa değeri, uçuş saatine bağlı olarak 12 ile 16 milyon dolar arasında değişiyor. 2013 model fabrika çıkışlı Challenger 300’ün liste satış fiyatı ise 24 milyon dolar.

O UÇAK MECLİS GÜNDEMİNDE

Yorumlar

Çok var :) ~ 10 yıl önce
Olayları dikkatli izlersek ülkemizde bu tür çok uçak var.. Mühim olan olayların dibine inmek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oh olsunt ~ 10 yıl önce
Sudan bir sebepten başına bu tarz şeyler gelsin Anadolu'da ufak bir yerde..Linç edeler , sosyal olarak mobbing uygulanır..Şimdi aynı insanlar uçak önünde durup fotoğraf çektiriyorlar facebook için. Ah bizim ikiyüzlü Anadolu insanımız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
#romeozulualpha ~ 10 yıl önce
Vay be ne dalga geçerdik bu uçakla rıza rıza diye meğer hakikaten rızaninmış :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rzb'nin ucagina binip umreye gitmek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000