14 Mart 2010, Pazar 19:48:37

MNG UÇAĞI BÖYLE İNDİ

Atatürk Havalimanı'ndan Köln'e gitmek için havalandıktan sonra motorun alev aldığı şüphesiyle Atatürk Havalimanı'na geri dönen uçak böyle iniş yaptı.
  • gerçek bilgi gibisi yok. kaptana teşekkürler.
  • Uçakta pilotlar bu gibi olaylar için vardır. Yoksa evinizde oturur bilgisayardan kaldırır indirirsiniz. En iyi pilotlarda Kargo sektöründe yetişenler ve halen uçanlardır. Çok büyük tecrbedi. Emniyetli uçuşlar.
  • Değerli Pilot rumuzlu arkadaşımıza profesyonel ve açık izahı için teşekkürler. Ayrıca güzel bir CRM örneği olarak ilgili kişilere okutulmalı ve örnek gösterilmelidir. 12bin metrelerde uçan kokpit-kabin-mühendis-teknisyen-loadmaster-dispeçer tüm havacılarımıza sağlıklı ve kazasız-belasız nice uçuşlar diliyorum. Bu arada pilot değilim ama rahmetli Nural Vural kaptanımın bir sözünü hatırlarım hep : "Allah insanları ileri-geri ve sağa-sola hareket etsinler diye 2 boyutlu yaratmıştır ancak uçucular ile dalgıçlar ve denizaltıcılar özel insanlardır çünkü yukarı-aşağı 3üncü boyutu da kullanırlar." Mekanı cennet olsun. FB'li
  • Herkese en içten Geçmiş olsun diliyorum
  • Kalkışı müteakip 1800 ft'te sol motordan gelen 3 patlama gürültüsü. Arıza tespit. Sol motor güç azaltıpV2+10 sürati ile tırmanışa devam ederken 3500 - 4500 arası 2 patlama daha. Sürat 250 kts. Ekip sakin, 5000 ft alt hold. Durum değerlendirip yakıt dump ve iniş kararı verildikten sonra 6000 ft'e tırmanış ve Deniz noktasında bekleme. F/O uçarken check listler gözden geçirildikten sonra alçalma ve USA'lı kaptan kontrolünde sakin bir iniş. BİR CRM ÖRNEĞİ. Hepimiz çok iyiyiz. Haberler abartı. güzel bir iniş. Tek kelime ile mükemmel CRM örneği. Uçaklarımız da şirketimiz de iy sakin bir iniş.
  • Değerli MNG ailesine tekrar geçmiş olsun diyorum. Teknik aksaklıklar sıfır yaşındaki uçakta da oluyor, önemli olan arızayı anlayıp kontrol altında tutmak veya bertaraf etmek daha sonra da emniyetle yere inmektir. Kim ne yorumda bulunursa bulunsun uçuş ekibi en doğrusunu yapmıştır ve yere sağlimen inmişler, gerisi hikaye. Tekrar geçmiş olsun diyorum. FB'li.
  • Haberden anlasildigina gore, kaptan insiyatifini kullanip, bir karar almis ve uygulamis. Ariza vs, sonucta ciddi bir problem cikabilirdi, gecmisler olsun. Bildigim kadariyla havacilikta uyulmasi gereken bircok kalem var ki bunlardan biri ucagin metal yorgunlugu ile ilgili olan yasi. Bir yorumcunun dedigine aynen katiliyorum, bakimli tum ucaklar yeni sayilir. Belirlenmis yasa gelince zaten ucusta cekiliyor ucaklar.
  • HABIRE AYNI TERANE YAŞ VE BAKIM, BU TERANEYİ OKUYANLARA SORUYORUM! KAÇINIZ 30 YAŞINDA ARABAYA BİNİYORSUNUZ, KAÇINIZ GİDİP 30 YAŞINDA ARABA ALIRSINIZ??? HADİ ALDINIZ ALDIĞINIZ MAAŞ O ARABAYI YÜRÜTMEYE YETECEKMİ???HİÇ BİR FARKI YOK ..HA ARABA HA DİKİŞ MAKİNASI HA UÇAK....PES ARTIK ...SANKİ MATAH BİR HALTMIŞ GİBİ TEKRARLAMAYI KESİN MİLLE T İNANIYOR SONRA...
  • Bakın kardeşim uçaklar allah yapısı değil,kara taşıtları gibi,deniz taşıtları gibi uçaklarda tabii ki arıza yapacaklardır.Bunu bu kadar abartmanın kime ne faydası var anlıyamıyorum.Uçaktır arıza yapar teknik ekipler de bu arızaları gidermek için vardır.Yok efendim uçak eskiymiş, burada defalarca söylendi uçağın eskisi olmaz bakımı yapılan her uçak yenidir.Karayollarımızda gerekli bakımı yapılan 1956 chovrelet ler hala kız gibi yüürüyor.Gerekli bakımları yapılan 78-80 model uçaklarımız neden uçmasın.Bu vesile ile hem MNG ailesine hemde sivil havacılığımıza geçmiş olsun diliyorum.
  • yangin riski olsa ucak vakit kaybetmeden geri doner ve inerdi ayrica yakit atimida yapmazdi ... yangin degil ama compresor stall u olabilir...

MNG Havayolları'na ait Airbus 300-B4 tipi kargo uçağı Atatürk Havalimanı'ndan Köln'e gitmek üzere havalandı. Uçağın havalanması sırasında motorlarından birinin alev aldığı şüphesiyle Kaptan pilotun tedbir amacıyla kuleden iniş izni istediği bildirildi.

Yakıt dolu uçak, aynı yakıtla inemeyeceği için, Marmara Denizi üzerinde yakıt boşaltması yaptı. Daha sonra sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'na inişi yapan MNG Havayolları uçağında ilk belirlemelere göre yangın ya da alev uzaması olmadığı görüldü.

Konu ile ilgili MNG Havayolları Genel Müdürü Sedat Özkazanç AirportHaber'e yaptığı açıklamada; "Teknisyenlerimiz şu anda uçağı inceliyorlar. İlk tahminlere göre beyaz duman çıktığı veya kompresör arızası olabileceği belirtildi" dedi.

İşte uçağın iniş görüntüleri;

MNG UÇAĞI BÖYLE İNDİ

MNG UÇAĞI BÖYLE İNDİ

MNG UÇAĞI BÖYLE İNDİ

MNG UÇAĞI BÖYLE İNDİ

MNG UÇAĞI BÖYLE İNDİ

UÇAĞIN İNİŞ ANINI BİRAZDAN AIRPORT TV ANA HABER BÜLTENİ'NDE İZLEYEBİLİRSİNİZ.

AirportHaber

MNG UÇAĞI BÖYLE İNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 14 yıl önce
gerçek bilgi gibisi yok. kaptana teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçakta pilotlar bu gibi olaylar için vardır. Yoksa evinizde oturur bilgisayardan kaldırır indirirsiniz. En iyi pilotlarda Kargo sektöründe yetişenler ve halen uçanlardır. Çok büyük tecrbedi. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli Pilot rumuzlu arkadaşımıza profesyonel ve açık izahı için teşekkürler. Ayrıca güzel bir CRM örneği olarak ilgili kişilere okutulmalı ve örnek gösterilmelidir. 12bin metrelerde uçan kokpit-kabin-mühendis-teknisyen-loadmaster-dispeçer tüm havacılarımıza sağlıklı ve kazasız-belasız nice uçuşlar diliyorum. Bu arada pilot değilim ama rahmetli Nural Vural kaptanımın bir sözünü hatırlarım hep : "Allah insanları ileri-geri ve sağa-sola hareket etsinler diye 2 boyutlu yaratmıştır ancak uçucular ile dalgıçlar ve denizaltıcılar özel insanlardır çünkü yukarı-aşağı 3üncü boyutu da kullanırlar." Mekanı cennet olsun. FB'li

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkese en içten Geçmiş olsun diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kalkışı müteakip 1800 ft'te sol motordan gelen 3 patlama gürültüsü. Arıza tespit. Sol motor güç azaltıpV2+10 sürati ile tırmanışa devam ederken 3500 - 4500 arası 2 patlama daha. Sürat 250 kts. Ekip sakin, 5000 ft alt hold. Durum değerlendirip yakıt dump ve iniş kararı verildikten sonra 6000 ft'e tırmanış ve Deniz noktasında bekleme. F/O uçarken check listler gözden geçirildikten sonra alçalma ve USA'lı kaptan kontrolünde sakin bir iniş. BİR CRM ÖRNEĞİ. Hepimiz çok iyiyiz. Haberler abartı. güzel bir iniş. Tek kelime ile mükemmel CRM örneği. Uçaklarımız da şirketimiz de iy sakin bir iniş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli MNG ailesine tekrar geçmiş olsun diyorum. Teknik aksaklıklar sıfır yaşındaki uçakta da oluyor, önemli olan arızayı anlayıp kontrol altında tutmak veya bertaraf etmek daha sonra da emniyetle yere inmektir. Kim ne yorumda bulunursa bulunsun uçuş ekibi en doğrusunu yapmıştır ve yere sağlimen inmişler, gerisi hikaye. Tekrar geçmiş olsun diyorum. FB'li.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberden anlasildigina gore, kaptan insiyatifini kullanip, bir karar almis ve uygulamis. Ariza vs, sonucta ciddi bir problem cikabilirdi, gecmisler olsun. Bildigim kadariyla havacilikta uyulmasi gereken bircok kalem var ki bunlardan biri ucagin metal yorgunlugu ile ilgili olan yasi. Bir yorumcunun dedigine aynen katiliyorum, bakimli tum ucaklar yeni sayilir. Belirlenmis yasa gelince zaten ucusta cekiliyor ucaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HABIRE AYNI TERANE YAŞ VE BAKIM, BU TERANEYİ OKUYANLARA SORUYORUM! KAÇINIZ 30 YAŞINDA ARABAYA BİNİYORSUNUZ, KAÇINIZ GİDİP 30 YAŞINDA ARABA ALIRSINIZ??? HADİ ALDINIZ ALDIĞINIZ MAAŞ O ARABAYI YÜRÜTMEYE YETECEKMİ???HİÇ BİR FARKI YOK ..HA ARABA HA DİKİŞ MAKİNASI HA UÇAK....PES ARTIK ...SANKİ MATAH BİR HALTMIŞ GİBİ TEKRARLAMAYI KESİN MİLLE T İNANIYOR SONRA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakın kardeşim uçaklar allah yapısı değil,kara taşıtları gibi,deniz taşıtları gibi uçaklarda tabii ki arıza yapacaklardır.Bunu bu kadar abartmanın kime ne faydası var anlıyamıyorum.Uçaktır arıza yapar teknik ekipler de bu arızaları gidermek için vardır.Yok efendim uçak eskiymiş, burada defalarca söylendi uçağın eskisi olmaz bakımı yapılan her uçak yenidir.Karayollarımızda gerekli bakımı yapılan 1956 chovrelet ler hala kız gibi yüürüyor.Gerekli bakımları yapılan 78-80 model uçaklarımız neden uçmasın.Bu vesile ile hem MNG ailesine hemde sivil havacılığımıza geçmiş olsun diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yangin riski olsa ucak vakit kaybetmeden geri doner ve inerdi ayrica yakit atimida yapmazdi ... yangin degil ama compresor stall u olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000