23 Ocak 2009, Cuma 10:14:04

MNG Havayolları EASA'dan bakım yetkisi aldı

MNG Havayolları, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı(EASA) tarafından çeşitli tipteki uçakların bakımını yapmak üzere Part 145 ile yetkilendirildi.
  • Mnng techcnic ile MNG HAVAYOLLARI TEKNİK i karıştırmayalım birbirine lütfen.Her ikiside birbirinden bağımsız çalışmaktadır.Tabiki Özellikle bu EASA yetkisini alabilmek için gece gündüz çalışan Bakım Müdürü Ş.DOĞAN ın payını unutmamak lazım.
  • MNG Ailesini tebrik ediyorum,Bugünde FAA denetlemesinden başarıyla geçtiler. Yeni genel müdür sayın Hakkı Beyden rica ediyoruz sınav merkezini dışarı alsın yada bir sınıfda dışarıdan rahat girmrek için açsın lütfeen
  • MNG AIRLINES bir ilke daha imza attı.Türkiye deki en büyük eksiklik olan iş jeti bakım merkezi de oldu.Tebrik ediyor ve bu yetkiyi alan ekibe başarılarının devamını diliyorum.

AB üyesi ülkelerde faaliyet gösteren uçak bakım kuruluşlarının yetkilendirmelerini yapan EASA,  22 Ocak 2008 tarihinde Türkiye’nin akreditasyonunu onaylayarak,  Part 145 konusunda yetkilendirilmek isteyen bakım kuruluşlarının denetlemesini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne devretmişti.

Bu çerçevede EASA adına MNG Havayolları’nın söz konusu yetki için uluslararası kural ve standartlara uygunluğu SHGM tarafından denetlendi. SHGM’nin EASA’ya sunduğu rapor doğrultusunda MNG Havayolları 6 Ocak 2009 tarihi itibariyle Part 145 konusunda yetkilendirildi.

Verilen yetkiye göre MNG Havayolları, 5700 kg’ın üstündeki hava araçları grubunda Avrupa’da faaliyet gösteren Airbus A 300 hat bakım, Fokker F27 Temel ve Hat Bakım, Bombardier CL-600-2B16 ve Hawker Beechcraft Bae 125 serisi ile 750/800XP, 850 XP ve 900XP’nin hat bakımını yapacak.

MNG Teknik ayrıca SHY/JAR-66 Hava Aracı Bakım Lisansı almak isteyen kişilerin girmesi gereken modül sınavlarını yapmak ve lisanslarda bulunan çeşitli sınırlandırmaların kaldırılabilmesi konusunda Aralık 2008’de SHGM tarafından “Sınav Merkezi” olarak da yetkilendirilmişti.

MNG Havayolları EASA'dan bakım yetkisi aldı

Yorumlar

teknik inspector ~ 15 yıl önce
Mnng techcnic ile MNG HAVAYOLLARI TEKNİK i karıştırmayalım birbirine lütfen.Her ikiside birbirinden bağımsız çalışmaktadır.Tabiki Özellikle bu EASA yetkisini alabilmek için gece gündüz çalışan Bakım Müdürü Ş.DOĞAN ın payını unutmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç havacı ~ 15 yıl önce
MNG Ailesini tebrik ediyorum,Bugünde FAA denetlemesinden başarıyla geçtiler. Yeni genel müdür sayın Hakkı Beyden rica ediyoruz sınav merkezini dışarı alsın yada bir sınıfda dışarıdan rahat girmrek için açsın lütfeen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airmans ~ 15 yıl önce
MNG AIRLINES bir ilke daha imza attı.Türkiye deki en büyük eksiklik olan iş jeti bakım merkezi de oldu.Tebrik ediyor ve bu yetkiyi alan ekibe başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000