14 Mart 2009, Cumartesi 14:46:54

İlk uçuşla ihracatın kilidi açıldı

Rusya gümrüklerinde kangrene dönüşen kriz, ikili görüşmelerin ardından 5 martta yayınlanan tebliğle aşılırken, İstanbul'dan Moskova'ya sekiz ay sonra ilk sorunsuz sevkiyat gerçekleştirildi
  • Selam, yazıda "kangren" yazılmış. "Kangren" değil "Gangren" dir doğru tıbbi terim. Teşekkürler.
  • Evet Rusya'da Rüsvet bizden daha iyi islemektedir.Rüsveti kim verir?Ancak isim cabuk olsun deyip baskasinin önünü kesmek isteyen ile sahte veya kaliteden ve kanundan kacak is yapanlar vermektedir.Ve istemektedir.Hakkina razi ol ve dürüstlügünü ispat etmek,hem Rus hemde Türk'e kalmis birsey.Dürüstlügümüzü kanitlayalim!!!!!
  • Her türk şirketinin başarısı beni de gururlandırır.MNG de iyi yolda biliyorum. Aklıma takılan şu.BU sitenin sağ tarafında haftalardır parası ödenmiş MNG reklamı var.. Bu heberlerin, bu reklamla alakası yok değilmi?
  • Vnukovo havalimaninin merkez ust olarak secilmesi iyi oldu.Artik sorunsuz olarak Turkiyeden buraya mal getirebiliriz.Zaten havalimaninda tanidigin olsun burda,verdin mi eline 20-30.000 ruble(800 dolar) isin halloluyor.Bu haberde bahsi gecen kisim isin gorunen kismi,gorunmeyen kisimlarini uygulayabilmek icin Rusyada yasamak ve Ruslarla bir cok konuda hasir nesir olmak lazim.Ehliyetin 500 dolara,Universite diplomasinin 2000 dolara,Gumrukte sorun yasamamak icin GOST sertifikasinin 400 dolara satildigi ulkede,basarinin yolu ince islerden ve sıkı cevreden geciyor.
  • MNG HAVAYOLLARININ BU HUSUSTA DEVLET BUYUKLERININ DESTEGI ILE BU TICARETIN ONUNU ACIYOR OLMASI SON DERECE OLUMLU BIR GELISME.AHL'DEN BU HIZMETIN VERILIYOR OLMASI HEM IHRACATCILAR,HEM HAVAYOLLARI HEM DE ULUSLARARASI TICARETIMIZE KATKIDA BULUNACAKTIR. TESEKKURLER MNG HAVAYOLLARI YONETICILERI SERKAN

Türk ihracatçısı için kangrene dönüşen Rusya gümrüklerindeki uyguluma Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Moskova ziyaretinin ardından yoğunlaşan görüşmelerle nihayet çözüme kavuşurken, Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kapsamında ilk sevkiyat yapıldı. Aylardır sürekli gümrük kriziyle anılan Türk-Rus ticaretinde dönüm noktası konumundaki anlaşmayı ilk uygulayan Günaltrans Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Günal, gümrük krizinin üzerine gelen ekonomik krizle büyük darbe alan ikili ticaretin bu gelişmeyle birlikte hızlı bir ivme yakalayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Moskova ziyaretinin ardından Rusya Federal Gümrük Servisi Başkanı Andrey Belyaninov başkanlığındaki Rus heyetinin 16-18 şubat tarihlerinde Türkiye'ye gelerek ikili görüşmelerde bulunduklarını anımsatan Günal, "Görüşmelerde 18 eylül protokolünü hayata geçirecek pilot projenin başlaması için anlaşmaya varıldı. Türkiye'de İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Rusya'da Moskova Vnukopo Havalimanı BGH için seçildi. 5 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile BGH uygulanabilir hale geldi" dedi.

Sistem nasıl işliyor

BGH'nin resmi olarak işler hale gelmesinin ardından ilk uçuşun taşıdığı büyük öneme uygun olarak Türkiye'nin en seçkin firmalarından oluşan karma bir gönderim hazırladıklarını belirten Günal, İstanbul'dan yapılan ilk ilk sevkiyat için MNG Airlines'ın uçaklarını kullandıklarını söyledi. Göksel Günal, BGH'nin TIR gümrüklerine de kurulmasıyla birlikte bu araçlarla da taşıma yapacaklarını belirterek, yeni sistem ilişkin şu bilgileri verdi:

 "BGH, sisteme gönüllü olarak dahil olmak isteyen firmalar için Rusya'da gümrük prosedürlerini büyük ölçüde azaltıyor. Gümrükleme süreleri saatlerle ölçülebilir hale geliyor. Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, BGH'yi kullanacak firma, Türkiye'de sunduğu gümrük belgelerini, özel zarfta uçak ile Moskova Vunukova Havalimanı Gümrüğü'ne gönderecek. Böylece Rus gümrüğü, evrakların gerçekliğinden emin olduğu için derhal gümrük prosedür-lerini tamamlayacak."

Basitleştirilmiş gümrük avantajları var

Göksel Günal, yeni sistemin avantajlarını ise şöyle sıraladı:

- BGH'ye dahil olmayan Türk ve Rus şirketleri ile Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu'nda gümrük beyanı yapan diğer şirketlere kıyasla gümrük noktalarında öncelik sağlayacak.

- Uygun olduğu durumlarda ayrı hatların kullanımı yoluyla gümrükleme zamanının kısalmasına yol açacak şekilde kolaylaştırılmış gümrük işlemlerinden yararlanacak.

- Kaçakçılıkla ve gümrük suçları ile mücadele gereklilikleri dışında gümrük muayenesinden muaf olacak.

- BGH'ye katılan firmalara dış ticaret operasyonlarında banka garantisini kullanma imkanı tanınacak.

- BGH'ye katılan şirketlerin eksik belge sunması ve bilahare bu eksik belgeleri tamamlayacaklarına dair taahhütte bulunmaları halinde kargo beyannamelerinin tarafların gümrük idarelerince kabul edilebilecek. (taraf)

İlk uçuşla ihracatın kilidi açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Selam, yazıda "kangren" yazılmış. "Kangren" değil "Gangren" dir doğru tıbbi terim. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet Rusya'da Rüsvet bizden daha iyi islemektedir.Rüsveti kim verir?Ancak isim cabuk olsun deyip baskasinin önünü kesmek isteyen ile sahte veya kaliteden ve kanundan kacak is yapanlar vermektedir.Ve istemektedir.Hakkina razi ol ve dürüstlügünü ispat etmek,hem Rus hemde Türk'e kalmis birsey.Dürüstlügümüzü kanitlayalim!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her türk şirketinin başarısı beni de gururlandırır.MNG de iyi yolda biliyorum. Aklıma takılan şu.BU sitenin sağ tarafında haftalardır parası ödenmiş MNG reklamı var.. Bu heberlerin, bu reklamla alakası yok değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Vnukovo havalimaninin merkez ust olarak secilmesi iyi oldu.Artik sorunsuz olarak Turkiyeden buraya mal getirebiliriz.Zaten havalimaninda tanidigin olsun burda,verdin mi eline 20-30.000 ruble(800 dolar) isin halloluyor.Bu haberde bahsi gecen kisim isin gorunen kismi,gorunmeyen kisimlarini uygulayabilmek icin Rusyada yasamak ve Ruslarla bir cok konuda hasir nesir olmak lazim.Ehliyetin 500 dolara,Universite diplomasinin 2000 dolara,Gumrukte sorun yasamamak icin GOST sertifikasinin 400 dolara satildigi ulkede,basarinin yolu ince islerden ve sıkı cevreden geciyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MNG HAVAYOLLARININ BU HUSUSTA DEVLET BUYUKLERININ DESTEGI ILE BU TICARETIN ONUNU ACIYOR OLMASI SON DERECE OLUMLU BIR GELISME.AHL'DEN BU HIZMETIN VERILIYOR OLMASI HEM IHRACATCILAR,HEM HAVAYOLLARI HEM DE ULUSLARARASI TICARETIMIZE KATKIDA BULUNACAKTIR. TESEKKURLER MNG HAVAYOLLARI YONETICILERI SERKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000