25 Mart 2010, Perşembe 17:43:03

BUNU DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİNİZ!

AirportHaber ve Airport TV, MNG Havayolları’nın İspanyol Futura International Airways şirketinden aldığı, dünyada ilk defa yolcu uçağından kargo uçağına çevrilen 737–400 F tipi uçağını detaylarıyla görüntüledi.
  • 'MNG bu uçağı Futura'dan aldı' ifadesinden daha doğrusu 'Futura'ya yolcu olarak kiraladığı uçağını kargo'ya dönüştürerek geri aldı' olur
  • MNG KARGOYU YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARINI TEBRİK EDİYORUM 35 SENEKLİK HAVACILIK CAMİASI

2005 yılına kadar MNG Havayolları’na hizmet veren yolcu uçağı, dry lease olarak İspanyol Futura International Airways'e kiralanmıştı. Futura Havayolu şirketi kapandıktan sonra tescilsiz kalan uçağın Amerika’ya gönderilerek N tescili alınması sağlanmış ve ardından Boeing şirketi tarafından yolcu uçağından kargo uçağına çevrilen ilk uçak unvanı ile Türkiye’ye gelmişti.

AirportHaber ve Airport TV’ye konuşan MNG Havayolları Hat Bakım Müdürü Şaban Doğan, MNG Kargo’nun yeni kargo uçağı 737-400F’in teknik özelliklerini, uçacağı destinasyonları ve uçağın kapasitesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Doğan, uçak hakkında şu açıklamaları yaptı : “ Filomuza kattığımız bu uçağın maksimum kalkış ağırlığı 68 ton, maksimum kargo kapasitesi 20 ton ağırlığa sahip. Uçak 18 ton yakıt alıyor ve yaklaşık olarak 2000 mil uzaklığa uçabiliyor.”

UÇAK HANGİ DESTİNASYONLARA UÇACAK?
FİLOYA EKLENECEK DİĞER UÇAKLAR NELER?
HANGİ UÇAKLARINI FİLOSUNDAN ÇIKARAK?
UÇAĞIN KARGOYA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ HALİ NASIL?

HABERİN DETAYI BU AKŞAM SAAT 20:00'DA AIRPORT TV ANA HABER BÜLTENİ’NDE

MNG B737-400F

MNG B737-400F

AirportHaber

BUNU DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİNİZ!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
'MNG bu uçağı Futura'dan aldı' ifadesinden daha doğrusu 'Futura'ya yolcu olarak kiraladığı uçağını kargo'ya dönüştürerek geri aldı' olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MNG KARGOYU YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARINI TEBRİK EDİYORUM 35 SENEKLİK HAVACILIK CAMİASI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000