20 Mart 2014, Perşembe 09:56:02

UÇAKTA 20 RADAR UZMANI BULUNUYORDU!

Günlerdir bulunamayan Malezya Havayolları’na ait MH 370 sefer sayılı yolcu uçağıyla ilgili bir iddia da ortaya atıldı.
  • Bizim türk pilotlar genelde cay kahve içer ya da uyur baska bişey yapmazlar yorum yazmalarını beklemeyın
  • Kaba mısın sen ne biliyorsun? Çok yazık
  • Kendi pilotajını dahi iniş ve kalkışlaıyla değerlendiren Türk havacılarımızdan ne bekliyorsun ki 'Comment'. Keşke bir havacının mesleki sorumluluğunu önce meslektaşlarımız anlasaydı da sonra camiadan olmayan vatandaşlarımızdan bu duyarlılığı bekleseydik. Çoookk işimiz var Sayın Çılgın Türkler çooookk!!!!
  • Bu uçağın Afganistan'da olma olasılığı çok yüksek.
  • Olay anlaşıldı. Bu adamalar uçağa deneme amaçlı monte edilen sistemi deniyorlardır. Sonuca bakılırsa da epeyce başarılı olmuşlar.
  • Bu sitede ne kadar boş insanlar var.havacılığın h sinden anlamayan boş insanlar yorum yazıyor.işte bu ülkenin durumu bu cahil insanlar.
  • Uçağın güney kore hırsızları tarafından çalmış olması, parçalarına ayırılıp teknolojisi çözüldükten sonra da el altından korsan piyasada satılma ihtimali de var aslında. Araba hırsızlığında sık kullanılan bir yöntem bu. Tıpkı şu Atlasjet' in Isparta kazası gibi bir Şehir hurafesi olmuş bu.
  • Insanın aklına atlasjet geliyo
  • Bu iş iyice çığırından çıktı. Herzamanki gibi bizim pilot arkadaşlarımız zan altında kalıyor. Düzgün indiğimizde takdir eden yok inemedik mi günah keçisi bizim

Kuala Lumpur-Pekin seferini yapmak üzere havalandıktan kısa süre sonra radardan kaybolan ve günlerdir yapılan arama çalışmalarına rağmen bulunamayan Malezya Havayolları'na ait uçakla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz bulvar gazetesi The Express’in haberine göre uçaktaki 20 yolcu “Elektronik savaşı” ve “Askeri Radar” konularında uzman firmasında çalışıyor. Habere göre 20 uzmanın çalıştığı ABD’nin savunma teknolojileri şirketi Freescale Semiconductor, Boeing 777 tipi uçak kaybolmadan birkaç gün önce “uçakları askeri radar sistemlerine karşı görünmez kılacak yeni bir cihaz geliştirdiğini” duyurmuştu.

Freescale Semiconductor’dan  yapılan açıklamaya göre 12’si Malezya ve 8’i ise Çin vatandaşının şirkette üst düzeyde bulunuyor. Şirketin sözcüsü Mitch Haws, “Hepsi çok deneyimli, değerli teknik bilgiye sahip çok önemli insanlar. Kayıpları kesinlikle şirketimizi derinden etkileyecektir” dedi. Ancak şirket, bu çalışanların uçağın kaybolmasında rol oynayıp oynamadığı yönündeki soruları yanıtsız bıraktı. Malezya uçağının Kuala Lumpur'dan kalktıktan yaklaşık 1 saat sonra kule ile irtibatının koptuğu, Malezya ordusunun radarlarına da en son kalkıştan 2 saat göründüğü ortaya çıkmıştı.

Uzmanlar, uçağın kule ile irtibatının kesilmesinin ardından radarlara yakalanmadan 7 saat uçmuş olabileceğini, bunun için uçağın radar ve iletişim sistemlerini devreden çıkarılması gerektiğini, bunu da ancak uzmanların yapabileceğini belirtiyordu. 

UÇAKTA 20 RADAR UZMANI BULUNUYORDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Kabin amiri ~ 10 yıl önce
Bizim türk pilotlar genelde cay kahve içer ya da uyur baska bişey yapmazlar yorum yazmalarını beklemeyın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın orfoz ~ 10 yıl önce
Kaba mısın sen ne biliyorsun? Çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orfoz ~ 10 yıl önce
sizi kırdıysam özür dilerim.
Cadet ~ 10 yıl önce
Kendi pilotajını dahi iniş ve kalkışlaıyla değerlendiren Türk havacılarımızdan ne bekliyorsun ki 'Comment'. Keşke bir havacının mesleki sorumluluğunu önce meslektaşlarımız anlasaydı da sonra camiadan olmayan vatandaşlarımızdan bu duyarlılığı bekleseydik. Çoookk işimiz var Sayın Çılgın Türkler çooookk!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu uçağın Afganistan'da olma olasılığı çok yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deneme ~ 10 yıl önce
Olay anlaşıldı. Bu adamalar uçağa deneme amaçlı monte edilen sistemi deniyorlardır. Sonuca bakılırsa da epeyce başarılı olmuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Deneme işi olabilir. Ama bu kadar yolcunun olduğu bir uçakta yapmak akıl işimi!
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu sitede ne kadar boş insanlar var.havacılığın h sinden anlamayan boş insanlar yorum yazıyor.işte bu ülkenin durumu bu cahil insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Casusluk ~ 10 yıl önce
Uçağın güney kore hırsızları tarafından çalmış olması, parçalarına ayırılıp teknolojisi çözüldükten sonra da el altından korsan piyasada satılma ihtimali de var aslında. Araba hırsızlığında sık kullanılan bir yöntem bu. Tıpkı şu Atlasjet' in Isparta kazası gibi bir Şehir hurafesi olmuş bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafa ~ 10 yıl önce
uçaklar hakkında tek kelime bilgi sahibi olmadığını şu yorumundan anlıyorum.bak kardeşim bu siteyi yıllarca deneyimi olan mühendisler teknisyenler ve pilotlar da okuyor.sadece yorum yazmak için yorum yapma.komik duruma düşme.
Comment ~ 10 yıl önce
Fazla birşey değil yorum yapmamınızı istiyoruz ya.Bir bisiklet veya motor çalmıyorsun her bir parçası tecilli hangi ülkeden geldiği belli nerde birleştiği kime ait olduğu belli parçayı gidip çalamazsın telefona yeni imei takmak gibi birşeymi sanıyorsunuz ?
andaval ~ 10 yıl önce
ikitellide parçalıyorlar de oldu olacak. trollemenin bile adabı var
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Insanın aklına atlasjet geliyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TangoCharlie ~ 10 yıl önce
Bu iş iyice çığırından çıktı. Herzamanki gibi bizim pilot arkadaşlarımız zan altında kalıyor. Düzgün indiğimizde takdir eden yok inemedik mi günah keçisi bizim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orfoz ~ 10 yıl önce
düzgün inmek zaten yapman gereken iş. yapman gereken iş içinde takdir bekleme bir zahmet...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000