08 Mart 2014, Cumartesi 09:33:19

O UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

Malezya Havayolları’na ait uçağın düşmesine ilişkin henüz somut bir neden açıklanmazken, düşen uçakla aynı tipte uçakta görev yapan deneyimli bir Boeing 777 pilotu, uçağın düşme olasılıklarını değerlendirdi.
  • Yorumunuz
  • Bu. ucakta. Bazilarin Yazdigi gibi. Ne. Stabilize. Ne de. Hidrolik. Sistem.den Dolayi. Degildir. Eger. Stabilize Bakim esnasinda. Sokup takilirken. Stabilizeyi. RudereBagliyan. Baglanti elemanlarindan. Bir. Hilog. Bir. Saplama. Unutulup takilmassa. Ancak Bu skil olursa Dikey stabilize. Kopar Bunun disinda. Kopmasi. Mumkun degil. Ikincisi. Bir arkadasin. Yazdigi Gibi. Hidrolik. Sistem Arizalanmis diyor. Hidrolik arizalanirsa. Elektrik. Sistem var. buda olamaz. Olsa olsa. Ya teror. Ya. Degisik yonlerden esen. Hava akimidir. Allah. Hava yolumuza ve hic bir hava yoluna. Gostermesin. Saygilarimla. Ucak ve NDT Uzmani. Boston
  • Ucagin 40bin feet te oldugu söyleniyor bu irtifada motor arizasi olsa gliding ile belli bir mesafe devam.edebilir diye düşünüyorum kabin yada cargo bölümünde patlama ,basınç sorunu daha kuvvetli gibi bu irtifadan tas gibi dusemeyecegini düşünerek her ne olursa olsun olenlere allah rahmet eylesin ailelerine allahtan acil sabır dilerim cok üzücü doğal afet gibi allah tum havacilari,canlari korusun...
  • BU YORUMLARA BİR SİSTEM BULUNMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.KİM OLDUĞU NE İŞ YAPTIĞI BİLİNMEYEN,ORTAMI,SİYASİ VE DİNİ HATTA ŞİRKET BAZINA ÇEKENLER OLMAKTADIR.BUYURUN GERÇEK KİMLİĞİMİZ OLMADAN HİÇBİRİMİZ YORUM YAPAMAYALIM.YORUM YAPARSAKTA NE DEDİĞİMİZİ BİLELİM.PUSLU CAMLAR ARKASINA SAKLANIP SES DEĞİŞTİRİP KONUŞMAYIN.BUNADA KİMSE ZEMİN HAZIRLAMASIN.NASIL DÜŞÜRMEYİZ ONA KAFA YORALIM.İLİM VE BİLİMDEN AYRILMAYALIM.HERKESE SAYGILARIMLA KAPTAN ADEM İPEK.
  • Ailelerine sabır diliyorum. Takdiri ilahi yazan arkadaş dünyada günahı olmayan insan yok eğer senin gözünle baksak hayata dünyada insan kalmaz
  • burda 24 saattir akibiyeti ile ilgili tahminler disinda somut bilgi ve sonuca ulasilmamisken siz nasil olurda bu kadar hadsizce klavye cengaverligi yaparsiniz inanamiyorum?siz part time diger alemde calisiyosunuz herhalde gunah vs ha !! Bos beles yazmak yok hadsizz!!
  • Takdiri ilahi yazan arkadaşa itafen;Kardeşim ucakta 239 kişi var herkes günahkardı da ucak mı dustu ? bütün ölen insanlar da günahkar o zaman.? Milletin günahını alma tabiki her sey Allahtan ama boş beyinle yorum yapmışsın,Komik duruma düşmüşsün.
  • takdiri ilahi diye baslik atan arkadas ya arkadas sen ne yazdiginin farkindamisin? KIM BILIR NE GÜNAH ISLEMISLER DIYORSUN. yazik baska bir sey demiyorum...Artik ölmek icin bir günah isleme kriterimi getirildi haberimiz olmadan.böyle sacma bir yorumuda yayinlayan airporthaberede bravo dogrusu...bir ucak dusuyor yuzlerce insan yasamini feci bir sekilde kaybediyor ve kimbilir ne günah islenmis diye yaziyor..bu bir ucak kazasi muhtemelen sonuc tekniktir veya her ne sebeple olursa olsun bu aci keder dolu trajik bir durum.lütfen yorum yaparken yayinlarken insanlardan bahsettigimiz unutmayalim.ALLAHA Dua ederizki bir daha böyle acilar yasanmasin.
  • bu uçağın 35000 ft'te irtibatın kesildiği noktada karaya ulaşamadan düşmesi çok mantıksız. tek mantıklı açıklama bomba ya da bir çeşit infilak veyahut kanat, kuyruk kopması olabilir bence. çok talihsiz bir durum. allah hepimizi böyle durumlardan korusun.
  • Ey takdiri ilahi ....sende bir arızalık mı var ?

Uzun süredir Boeing 777 tipi uçakta görev yapan deneyimli bir pilot, AirportHaber’e Malezya Havayolları uçağının düşme olasılıklarını değerlendirdi.

Malezya Havayolları uçağının rotada 45 derece baş değiştirerek hızlıca alçalma pozisyonuna geçtiğini hatırlatan 777 pilotu, “ Bu demektir ki pilotlar uçağa hakim ve acil bir durum dolayısıyla alçalmaya geçmişler” dedi.

Uçağın 4 nedenle irtifa düşürmüş olabileceğinin altını çizen pilot, “ Uçakta basınçla ilgili bir arıza olabilir. Kabinde ya da kargo bölümünde patlama yaşanabilir. Bunun dışında kokpitte yangın ya da duman sebebiyle bir panik yaşanmış ve sonrasında pilotlar acil durum bildirmemiş olabilir. Veya uçağın 2 motorunun da durmuş olması sözkonusu olabilir” diye konuştu.

Vietnam hava sahasında düşen uçağın teknik alt yapı yetersizliği dolayısıyla da sorun yaşayabileceğini hatırlatan pilot,  “ Vietnam’da teknik alt yapı yetersiz. Kontrolörlerle anlaşmak için uzun mesafeli telsizler kullanılıyor. Böyle olunca parazitlenme olup anlaşma sağlanamamış olabilir. Boeing 777’lerde teknik arızayı operasyon merkezine ileten bir sistem var. Bu sistem bir arıza bildirdiyse mutlaka ortaya çıkacaktır” dedi. 

O UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu. ucakta. Bazilarin Yazdigi gibi. Ne. Stabilize. Ne de. Hidrolik. Sistem.den Dolayi. Degildir. Eger. Stabilize Bakim esnasinda. Sokup takilirken. Stabilizeyi. RudereBagliyan. Baglanti elemanlarindan. Bir. Hilog. Bir. Saplama. Unutulup takilmassa. Ancak Bu skil olursa Dikey stabilize. Kopar Bunun disinda. Kopmasi. Mumkun degil. Ikincisi. Bir arkadasin. Yazdigi Gibi. Hidrolik. Sistem Arizalanmis diyor. Hidrolik arizalanirsa. Elektrik. Sistem var. buda olamaz. Olsa olsa. Ya teror. Ya. Degisik yonlerden esen. Hava akimidir. Allah. Hava yolumuza ve hic bir hava yoluna. Gostermesin. Saygilarimla. Ucak ve NDT Uzmani. Boston

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucagin 40bin feet te oldugu söyleniyor bu irtifada motor arizasi olsa gliding ile belli bir mesafe devam.edebilir diye düşünüyorum kabin yada cargo bölümünde patlama ,basınç sorunu daha kuvvetli gibi bu irtifadan tas gibi dusemeyecegini düşünerek her ne olursa olsun olenlere allah rahmet eylesin ailelerine allahtan acil sabır dilerim cok üzücü doğal afet gibi allah tum havacilari,canlari korusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
BU YORUMLARA BİR SİSTEM BULUNMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.KİM OLDUĞU NE İŞ YAPTIĞI BİLİNMEYEN,ORTAMI,SİYASİ VE DİNİ HATTA ŞİRKET BAZINA ÇEKENLER OLMAKTADIR.BUYURUN GERÇEK KİMLİĞİMİZ OLMADAN HİÇBİRİMİZ YORUM YAPAMAYALIM.YORUM YAPARSAKTA NE DEDİĞİMİZİ BİLELİM.PUSLU CAMLAR ARKASINA SAKLANIP SES DEĞİŞTİRİP KONUŞMAYIN.BUNADA KİMSE ZEMİN HAZIRLAMASIN.NASIL DÜŞÜRMEYİZ ONA KAFA YORALIM.İLİM VE BİLİMDEN AYRILMAYALIM.HERKESE SAYGILARIMLA KAPTAN ADEM İPEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa 777 ~ 10 yıl önce
Ailelerine sabır diliyorum. Takdiri ilahi yazan arkadaş dünyada günahı olmayan insan yok eğer senin gözünle baksak hayata dünyada insan kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takdiri ilahiye ~ 10 yıl önce
burda 24 saattir akibiyeti ile ilgili tahminler disinda somut bilgi ve sonuca ulasilmamisken siz nasil olurda bu kadar hadsizce klavye cengaverligi yaparsiniz inanamiyorum?siz part time diger alemde calisiyosunuz herhalde gunah vs ha !! Bos beles yazmak yok hadsizz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Takdiri ilahi yazan arkadaşa itafen;Kardeşim ucakta 239 kişi var herkes günahkardı da ucak mı dustu ? bütün ölen insanlar da günahkar o zaman.? Milletin günahını alma tabiki her sey Allahtan ama boş beyinle yorum yapmışsın,Komik duruma düşmüşsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erkan serhad ~ 10 yıl önce
takdiri ilahi diye baslik atan arkadas ya arkadas sen ne yazdiginin farkindamisin? KIM BILIR NE GÜNAH ISLEMISLER DIYORSUN. yazik baska bir sey demiyorum...Artik ölmek icin bir günah isleme kriterimi getirildi haberimiz olmadan.böyle sacma bir yorumuda yayinlayan airporthaberede bravo dogrusu...bir ucak dusuyor yuzlerce insan yasamini feci bir sekilde kaybediyor ve kimbilir ne günah islenmis diye yaziyor..bu bir ucak kazasi muhtemelen sonuc tekniktir veya her ne sebeple olursa olsun bu aci keder dolu trajik bir durum.lütfen yorum yaparken yayinlarken insanlardan bahsettigimiz unutmayalim.ALLAHA Dua ederizki bir daha böyle acilar yasanmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etops? ~ 10 yıl önce
bu uçağın 35000 ft'te irtibatın kesildiği noktada karaya ulaşamadan düşmesi çok mantıksız. tek mantıklı açıklama bomba ya da bir çeşit infilak veyahut kanat, kuyruk kopması olabilir bence. çok talihsiz bir durum. allah hepimizi böyle durumlardan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737800 ~ 10 yıl önce
Ey takdiri ilahi ....sende bir arızalık mı var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000