12 Ağustos 2015, Çarşamba 13:45:10

MH17 kazasında BUK füzesi doğrulanamadı

Amsterdam - Kuala Lumpur seferini yaptığı sırada, Ukrayna'nın doğusunda düşürülen MH17 sefer sayılı uçağın enkazını inceleyen Hollandalı yetkililer, buldukları parçaların bir BUK füzesine ait olduğunu doğrulayamadıklarını söyledi.
  • Doğru

Hollandalı yetkililerin oluşturduğu Ortak Soruşturma Ekibi'nin önceki gün yayımlanan açıklamasında, Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve 'bir BUK füzesine ait olması muhtemel parçaların incelenmeye devam ettiği' belirtilmişti.

Açıklamanın ardından da basında, bulunan parçaların Rus ya da Rus yapımı bir füzeye ait olduğuna dair haberler yer almıştı.

'HERHANGİ BİR SONUCA VARMAK İÇİN ÇOK ERKEN'
Ancak Russia Today'e (RT) konuşan Ortak Soruşturma Ekibi sözcüsü Wim de Bruin yaptıkları açıklamanın bu biçimde yorumlanamayacağını belirtip, ''Herhangi bir sonuca varmak için henüz çok erken'' dedi. Ukrayna'nın doğusunda bulunan parçaların Buk füzesine ait olup olmadığını incelemeye devam ettiklerini belirten De Bruin, nihai raporlarını ne zaman yayımlayacaklarını söylemenin de 'zor olduğunu' ifade etti.

De Bruin, ''Bulunan parçalarla ilgili şimdilik kesin olarak söylenebilecek tek şey, bu parçaların Ukrayna'nın doğusunda bulunmuş olduğu'' dedi.

MH17 kazasında BUK füzesi doğrulanamadı

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Doğru

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000