03 Haziran 2015, Çarşamba 14:26:22

Kaza soruşturmasındaki gizli tanık açıklandı

Rusya Soruşturma Komitesi, Ukrayna'nın doğusunda içindeki 298 kişiyle birlikte düşürülen MH17 uçağının bir Su-25 avcı borbardıman uçağıyla vurulduğu yönündeki tezini dayandırdığı tanığın kimliğini açıkladı.
  • Bu olay konusulmadi bile malezya ucagi cunku o dusurulen amerikaya veya avrupa birligi ulkelerinden birine ait olsaydi ne olurdu 3. Dunya savasi baslamisti herhalde ha israilliler bizim gemimize baskin yapip insanlari vurmus rte inin giki cikmamis ha malezya ucagi vurulmus dusen turkishde olsaydi kimsenin giki cikmazdi
  • iyice kemiğe dayandı, suçlamalardan kurtulmak için artık ne uyduracaklarını şaşırmış vaziyetteler. Daha beter olsunlar. Kırım kesmedi ardından Donetsk'e sardılar sonrasında kim bilir nereye musallat olacaklardı ki bu uluslararası yaptırımlar biraz önlerine set çekti. Ama bu ruslar kuduz köpek gibidir asla uslanmazlar o yüzden devamlı sopayı sırtlarından eksik etmemek lazım gelir.
  • Putin'e ve RTE'ye güvenilmez.
  • o kadar masum insan, çocuk, bebek...tek suçları yanlış zamanda, yanlış yerde olmaktı öyle mi. yıllar içinde unutulacaklar, herkes umarsızca hayatına devam ederken, o insanların aileleri ne yapsin ki... çok acımasızca bir talih...

Soruşturma Komitesi sözcüsü Vladimir Markin, Moskova'da düzenlediği bir basın toplantısında, MH17 soruşturmasındaki ana tanıklarının uçağın düşürüldüğü sırada Ukrayna Hava Kuvvetleri'nde görev yapan Yevgeniy Agapov adlı bir tekniker olduğunu belirtti.

'DEVLET KORUMASI ALTINDA'

Tanığın kimliğini, basında 'Rusya'nın tezinin dayanaksız olduğu' belirtilen haberler nedeniyle açıklama kararı aldıklarını söyleyen Markin, Agapov'un kendi isteğiyle Ukrayna sınırını geçip ülkeye geldiğini ve devlet koruması altında olduğunu ifade etti.

'İFADELERİ YALAN MAKİNASIYLA DA DOĞRULANDI'

''Her gün Agapov'un ifadelerinin doğruluğunu gösteren yeni kanıtlar ortaya çıkıyor'' diyen Markin, tanığın ifadelerinin hem soruşturmacılar hem de yalan makinası aracılığıyla doğrulandığı da ekledi.

'UÇAK YANLIŞ ZAMANDA YANLIŞ YERDEYDİ'

Agapov'un ifadesine göre, MH17'nin düşürüldüğü 17 Temmuz'da Ukrayna Hava Kuvvetleri'nde görevli Voloşin adlı pilotun yönetimindeki bir Su-25 avcı bombardıman uçağı öğleden sonra muharip görev için havalandı. Borbardıman uçağı geri döndüğünde cephaneleri boşalmıştı. Nitekim Voloşin de geri döndüğünde arkadaşlarına ''Uçak yanlış zamanda yanlış yerdeydi'' demişti. Agapov, bu duyduklarının ardından günün ilerleyen saatlerinde de MH17 uçağının düşürüldüğünü öğrendiğini söyledi. (sputniknews)

Kaza soruşturmasındaki gizli tanık açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

birdost ~ 9 yıl önce
Bu olay konusulmadi bile malezya ucagi cunku o dusurulen amerikaya veya avrupa birligi ulkelerinden birine ait olsaydi ne olurdu 3. Dunya savasi baslamisti herhalde ha israilliler bizim gemimize baskin yapip insanlari vurmus rte inin giki cikmamis ha malezya ucagi vurulmus dusen turkishde olsaydi kimsenin giki cikmazdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ambargo ~ 9 yıl önce
iyice kemiğe dayandı, suçlamalardan kurtulmak için artık ne uyduracaklarını şaşırmış vaziyetteler. Daha beter olsunlar. Kırım kesmedi ardından Donetsk'e sardılar sonrasında kim bilir nereye musallat olacaklardı ki bu uluslararası yaptırımlar biraz önlerine set çekti. Ama bu ruslar kuduz köpek gibidir asla uslanmazlar o yüzden devamlı sopayı sırtlarından eksik etmemek lazım gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Putin'e ve RTE'ye güvenilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc ~ 9 yıl önce
sendeki bu güvensizlik aileden kaynaklı herhalde ?
yazıklar olsun ~ 9 yıl önce
o kadar masum insan, çocuk, bebek...tek suçları yanlış zamanda, yanlış yerde olmaktı öyle mi. yıllar içinde unutulacaklar, herkes umarsızca hayatına devam ederken, o insanların aileleri ne yapsin ki... çok acımasızca bir talih...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000