26 Mart 2014, Çarşamba 08:42:54

KAYIP UÇAK İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Hint Okyanusu'nun güneyinde hava koşullarının düzelmesi üzerine, kayıp Malezya Havayolları uçağını arama çalışmalarına yeniden başlandı.
  • Üretici firma elt nin. 3 ayri frekansta emergency durumda otomatik olarak yayin yapacağı garantisini veriyor? Nerde peki o sinyaller. Her uçakta en az bir adet var? Eee
  • nedense çin ve avustralya kendi uçağı düşen malezyadan daha çok çalışıyor bu konuda.bu da gösteriyorki bir bilet alırken hangi havayolundan alınacağını iyi düşünmek gerekir

Kayıp Malezya uçağını arama çalışmlarına bir günlük aradan sonra yeniden başlanırken kara kutunun bulunması için çaba sarf ediliyor.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart'ta kaybolan ve Malezya Havayolları tarafından Hint Okyanusu’nda düştüğü açıklanan uçak hala bulunamadı.

Bölgedeki yoğun yağış ve rüzgarın neden olduğu kötü hava şartları yüzünden bir gün ara verilen arama çalışmalarının bugün yeniden başladığı belirtildi.

Batı Avustralya’nın başkenti Parth’in 2 bin 500 kilometre batısında düştüğü tahmin edilen Malezya uçağını arama çalışmaları, havadan, denizden ve uydulara aracılığı ile uzaydan devam ediyor.

Batı Avustralya’daki aram çalışmalarını organize eden Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu (AMSA) tarafından yapılan açıklamada, kayıp uçağı arama çalışmalarına 7 askeri, 5 sivil uçak ve gemilerin katıldığı bildirildi.

Hint Okyanusu’nda 80 bin kilometrekarelik bir alanda devam eden arama çalışmalarına, Avustralya, Yeni Zelanda, ABD, Japonya, Çin ve Güney Kore’ni katıldığı, Hindistan’ın da çalışmalara katılmak üzere başvuruda bulunduğu açıklandı. Çin’e ait kutup ikmal gemisinin ve diğer 3 Çin gemisinin de bölgeye bugün ulaşarak arama çalışmalarına katlaması bekleniyor.

Avustralya Meteoroloji Bürosu'ndan yapılan açıklamada, salı günkü kötü hava şartlarına göre çarşamba günü havanın normale dönmesi ile arama çalışmalarına kaldığı yerden devam edildiği aktarıldı.

''ARAMA ÇALIŞMALARI ZOR BİR BÖLGEDE YAPILIYOR''

Avustralya Savunma Bakanı David Johnston, yapılan arama çalışmalarının tarihin en büyük arama operasyonlarından birisi olduğunu hatırlatarak ‘‘samanlıkta iğne aramıyoruz, biz hala samanlığın nerede olduğunu bulmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Bakan Johnston, arama yapılan bölgenin gemiler için çok tehlikeli bir bölge olduğunu tarihte pek çok geminin burada alabora olduğunun altını çizerek, aram çalışmalarının zorluğuna dikkati çekti.

KARA KUTU ARANACAK

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) dünyanın en güçlü uydusunu kayıp Malezya uçağının bulunmasına yardımcı olmak için bölgeye çevirdi. Amerika donanmasına ait kara kutu arama cihazı 28 Mart’ta Avustralya’ya getirilerek Okyanus Kalkanı isimli Avustralya gemisine monte edilip kayıp uçağın kara kutusuna ulaşılmaya çalışılacağı açıklandı.

ÇİN MALEZYA’YA HEYET GÖNDERDİ

Çin, Malezya'nın Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH 370 sefer sayılı yolcu uçağının düştüğünün açıklamasının ardından bu ülkeye özel temsilci gönderdiğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Cang Yesui'nin, Devlet Başkanı Şi Cinping'in talimatıyla Malezya'ya gönderildiği ve uçağın kaybolmasıyla ilgili konuları ele alacağı öğrenildi.

Çin Başbakanı Li Kıçiang da Çin Devlet Konseyi'nde katıldığı bir toplantıda, Malezya'ya kaybolan uçakla ilgili "ayrıntılı ve doğru bilgi" sağlaması yönünde çağrıda bulundu.

Çin'in en büyük önceliğinin arama ve kurtarma çalışmaları olduğunu kaydeden Li, yolcu yakınlarının fiziksel ve psikolojik sağlığı için gereken hizmetlerin yapılacağını ifade etti.

Çin'in araştırma gemisi Şüelong'un Çin uçaklarının büyük cisimler tespit ettiği bölgeye ulaştığı belirtilirken, Çin'in ticari gemilerinden Conghayşaohua'nın Fransız uyduların şüpheli cisimler tespit ettiği alana ulaştığı bildirildi. Bunun yanında Çin'e ait Hayşün 01 ve Nanhayciu 101 gemilerinin de Avustralya uydusunun görüntü tespit ettiği alanda arama çalışmalarında bulunacağı belirtiliyor. Avustralya'nın güneybatısındaki bölgeye de üç ayrı Çin gemisinin bugün ulaşması bekleniyor.

Çin, dün Malezya ve uluslararası topluma yaptığı çağrıda, arama kurtarma çalışmalarının sürmesini talep etmişti. (Dünya Bülteni)

KAYIP UÇAK İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Üretici firma elt nin. 3 ayri frekansta emergency durumda otomatik olarak yayin yapacağı garantisini veriyor? Nerde peki o sinyaller. Her uçakta en az bir adet var? Eee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
nedense çin ve avustralya kendi uçağı düşen malezyadan daha çok çalışıyor bu konuda.bu da gösteriyorki bir bilet alırken hangi havayolundan alınacağını iyi düşünmek gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000