02 Mayıs 2014, Cuma 09:54:40

KAYIP UÇAĞIN ÖN RAPORU HAZIRLANDI

Kuala Lumpur Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile 55 gün önce ortadan kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağıyla ilgili ön rapor tamamlandı.
  • Uçak fazla yükselip uzaya gitmiş olmasın? Yerde ararken uzayda bulmayalim sonra...
  • Şeytan aldı götürdü....
  • BİR JUMBO DÜŞERSE TEK PARÇA OLARAK KALIPTA SUYA GÖMÜLMEZ İLLA BİR KAÇ PARÇAYA AYRILIR YADA İĞNE KADAR OLSA PARÇA BIRAKIR SU ÜZERİNDE BU NET KAÇIRILMA OLAYI. SİNYAL VERİCİLER UÇAK DÜŞERSE SİNYALİ KESMEZ DEMEK Kİ BİRİLERİ BUNU DA DÜŞÜNMÜŞ.. boeing uzmanı.
  • Bu uçağın nerede olduğu kaybolduğu ilk günden beri belli. İnsanları çok uzun bir süre daha oyalamaya devam edecekler. Böyle donanımlı bir uçağın bütün sistmelerini kapatsanız dahi kaybolma ihtimali çok çok düşük. Sıradan bir uçak mühendisi veya uçak elektrik elektronik mühendislerini atlatabilirsiniz ama bu uçağın üreticisinden daha bugüne kadar tek bir açıklama bile yapılmadı. Teknik olarak mümkün değil. Bilinen teknik altyapı ile uçağı tamamen yok etmek ancak üreticisi tarafından bilinen özel algoritma ile mümkün olabilir. Radarda izinin olmaması veya ulaşılamaması sadece oyalayıcı bilgilerdir. Uçak düştü ise iz bırakır. Uçakların suda batmayan parçaları var. Batıramazsınız. Eğer kayboldu ise yine radarda izi kalırdı. İzini bilerek kaybedip ortadan ancak o şekilde kaldırabilirsiniz ki buda önceden bilinerek yapılmış olur. Sonuç olarak düşmüş olma ihtimali son derece küçük.
  • Aferin Aynştayn. Altta bi yorumcu olayı çözdüğünü açıklamış.
  • Uzman bir arkadaş düştüğünü açıklamış. Tamam o zaman.
  • Tahminlerin aksine uçak çok çok farklı bir bölgede düştü....Uçağın radar sisteminden çkaybolması ve başka rotaya yönlendirilmesi bir varsayım olarak ele alırsak uçak rota dışında farklı bir alanda düştü...

Ülke kamuoyunda uçağın kayboluşunun halen aydınlatılamaması üzerine artan eleştiriler nedeniyle Ulaştırma Bakanlığınca hazırlanan raporda, kokpit ve hava trafik kontrol arasında geçen tüm konuşmalar da yer aldı.

Uçağın kaybolduğu olası bölgelerin haritalarının da açıklandığı raporda, toplanan veriler ışığında, hava trafik kontrolörlerinin, uçağın sivil radardan kaybolmasından sonraki 17. dakikaya kadar durumun farkına varmadıklarını gösterdiği kaydedildi.

Bakanlık ayrıca, 8 Mart sabahı 01.38 ve akşam 06.14 saatleri arasında uçağın hareketleriyle ilgili belgeleri de basına dağıttı.

Kuala Lumpur Hava Trafik Kontrolü'nun bölgedeki tüm kontrol noktalarıyla iletişim kurduktan sonra kurtarma ve arama çalışmaları başlatıldığı belirtilen raporda, uçakla iletişim kurulması ve yerinin belirlenmesi için gösterilen tüm çabanın başarısızlıkla sonuçlanması üzerine Kuala Lumpur Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin 05.30'da harekete geçirildiği ifade edildi.

Uçaktaki Uçak Haberleşme Adresleme ve Raporlama Sistemi'nden en son mesajın aynı gün sabah 08.19'da uydu yer sistemi aracılığıyla alındığı kaydedildi.

Ulaştırma Bakanı Hishammuddin Hüseyin, yaptığı açıklamada, 8 Mart sabahı radar verilerinin gözden geçirilmesinden sonra Malezya Hava Kuvvetleri operasyon odasına gönderildiğini belirterek ordu tarafından kendisine saat 10.30'da bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Ordudan alınan bilgileri Başbakan Necib Rezak'a aktardığını dile getiren Hishammuddin, bunun üzerine Rezak'ın talimatıyla Güney Çin Denizi'nde arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını anımsattı.

Hishammuddin, raporun ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu ve İngiltere Hava Kazaları Araştırma Kurulu ve değişik havacılık birimleri işbirliğinde hazırlandığını söyleyerek, hükümetin uçağın kaybolmasıyla ilgili araştırma ve tüm gelişmelerin şeffaf ve açık olarak yürütülmesinden yana olduğunu, nihai  raporun araştırma grubunun çalışmalarının yeniden gözden geçirilmesinden sonra tamamlanacağını kaydetti.

Malezya hükümeti daha önce medyaya verilen uydu görüntülerinde uçağın Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğünü belirtmişti.

Kaybolan uçağın aranmasıyla ilgili kurtarma operasyonu ilk başlarda hava trafik kontrolünün uçağın radardaki son kayıtları doğrultusunda Güney Çin Denizi'nde başlatılmış, ardından ordudan elde edilen radar verileriyle Hint Okyanusu'na doğru genişletilmişti.

Malezya Havayollarına ait uçak 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla kaybolmuştu.

KAYIP UÇAĞIN ÖN RAPORU HAZIRLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçak fazla yükselip uzaya gitmiş olmasın? Yerde ararken uzayda bulmayalim sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şeytan aldı götürdü....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o EGEMEN ~ 10 yıl önce
BİR JUMBO DÜŞERSE TEK PARÇA OLARAK KALIPTA SUYA GÖMÜLMEZ İLLA BİR KAÇ PARÇAYA AYRILIR YADA İĞNE KADAR OLSA PARÇA BIRAKIR SU ÜZERİNDE BU NET KAÇIRILMA OLAYI. SİNYAL VERİCİLER UÇAK DÜŞERSE SİNYALİ KESMEZ DEMEK Kİ BİRİLERİ BUNU DA DÜŞÜNMÜŞ.. boeing uzmanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 tech ~ 10 yıl önce
Bu uçağın nerede olduğu kaybolduğu ilk günden beri belli. İnsanları çok uzun bir süre daha oyalamaya devam edecekler. Böyle donanımlı bir uçağın bütün sistmelerini kapatsanız dahi kaybolma ihtimali çok çok düşük. Sıradan bir uçak mühendisi veya uçak elektrik elektronik mühendislerini atlatabilirsiniz ama bu uçağın üreticisinden daha bugüne kadar tek bir açıklama bile yapılmadı. Teknik olarak mümkün değil. Bilinen teknik altyapı ile uçağı tamamen yok etmek ancak üreticisi tarafından bilinen özel algoritma ile mümkün olabilir. Radarda izinin olmaması veya ulaşılamaması sadece oyalayıcı bilgilerdir. Uçak düştü ise iz bırakır. Uçakların suda batmayan parçaları var. Batıramazsınız. Eğer kayboldu ise yine radarda izi kalırdı. İzini bilerek kaybedip ortadan ancak o şekilde kaldırabilirsiniz ki buda önceden bilinerek yapılmış olur. Sonuç olarak düşmüş olma ihtimali son derece küçük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
bak demedi deme bu uçak en sonunda burunlarının dibinde biryerden çıkacak.
Einstein ~ 10 yıl önce
Aferin Aynştayn. Altta bi yorumcu olayı çözdüğünü açıklamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düştü? ~ 10 yıl önce
Uzman bir arkadaş düştüğünü açıklamış. Tamam o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tahminlerin aksine uçak çok çok farklı bir bölgede düştü....Uçağın radar sisteminden çkaybolması ve başka rotaya yönlendirilmesi bir varsayım olarak ele alırsak uçak rota dışında farklı bir alanda düştü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
hmmm. bir de yerini söyle de uğrastırma bizleri canım benim
albert sen misin? ~ 10 yıl önce
o değil de bence bu uçak düştü. kesin olarak.
u ~ 10 yıl önce
balinalar yemis olmasin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000