30 Eylül 2015, Çarşamba 10:33:08

'THY ile işbirliğine açığız'

Yeniden yapılanan Lufthansa, yeni markası Eurowings ile düşük maliyetli havayolları arasında ilk 3’e oynama peşinde. Lufthansa Başkan Yardımcısı, “THY ile işbirliğine açığız. Önerileri dinlemeye hazırız” diyor.
  • Elbette bu aciklamalari yapar almanya pazari ve dünya pazarinda THYnin farki ortada bu arada Lufthansaya ayriyetten Ryanairde almanya pazarina seferlerini artiryor. Lufthansa yolcu kaybetmektedir.
  • kazanç yapamayan Thy i seçiyor
  • türk olmayan lar thy nin kıymetini bazı türk vatandaşlarından daha iyi biliyor ne kadar güçlü bir şirket oldugunu thy nin
  • Temel Kotil Lufthansa ile is birligi halindeyiz gorusmeler devam ediyor diyor. Bu adamda onerileri varsa dinlemeye haziriz diyor bu nasil bir is bir soylediginde dogru olsun Temel
  • Kuzu kurt hikayesi bitmez, yedirirsen yerler,piyasa böyle.
  • Bizimkinler son grevler ve 4U nun ucak kazasindan sonra baya köseye sıkıstılar daha bu iyi gunleri
  • THY yonetimini yuzde yuz tasvip etmesem bile dogru yolda ilerliyor. Alman kendi cikari icin THY ye yanasiyor. Amac rakibini kontrol altina almak. Aman bu oyunlara sakin gelmeyin hele Alman'in oyununa hic... tarihe bakmaniz yeterli olacaktir. Bu arada LH nin belli araliklarla gelen THY ile isbirligine acigiz vs. soylemleri baydi artik. Kac senedir duyuyoruz. Adamlar Avrupa'da Emirates, Etihad ve Qatar'i durdurmayi basaramadi simdi bizim ustumuzden gidiyorlar. Aman dikkat !!!
  • Lufthansa'nın bu türlü tekliflerinden uzak durulmalı..
  • Lafa bak Göya cok Memnunlar mis 3Havalimani icin.Siz Almanlar Deyilmiydiniz yapilmamasi icin Ugrasan.!Thy sakin haaa sakin Firsat verme bunlara yoksa Geri Dönüsü olmaz Bir yolla Girersin
  • Bence THY bunlardan biraz Uzak Dursun cünkü LH Yani Almanlar cikari olmasa Senin Yüzüne Gülmezler Hele Helede Biz Türk lere hic Gülmezler

Yeniden yapılanan Lufthansa, yeni markası Eurowings ile düşük maliyetli havayolları arasında ilk 3’e oynama peşinde. Lufthansa Başkan Yardımcısı, “THY ile işbirliğine açığız. Önerileri dinlemeye hazırız” diyor.

Alman havacılık devi Lufthansa, Türk Hava Yolları’yla (THY) işbirliğine doymuyor. Lufthansa Başkan Yardımcısı Tamur Goudarzi-Pour önceki gün İstanbul’daydı.

Tamur, Türkçe’deki Timur isminin karşılığı. Yarı İranlı olan Goudarzi-Pour, Lufthansa’nın Güneydoğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu bölgesi satış ve hizmetlerden sorumlu. 

Öğle yemeğinde bir araya geldiğimiz Goudarzi-Pour’a THY CEO’su Temel Kotil’in bu ay Bloomberg televizyonunda sarfettiği şu sözleri hatırlatıyoruz:

“THY ve Lufthansa’nın yakınlaşma potansiyeli var. Lufthansa, Kuzey Avrupa’da en güçlü havayolu ve biz de Güney Avrupa’da güçlüyüz.”

Goudarzi-Pour’un cevabı hazır: “THY ve Lufthansa’nın işbirliğine açığız. Halihazırda star Alliance’da iyi bir işbirliği var. Sunexpress’te ortağız. Tabii, birkaç rotada rekabet ediyoruz. Ama geleceğe yönelik iş modelleri için fikirler varsa, tartışmaya hazırız.”

İmaj çalışması değil
Lufthansa büyük bir yeniden yapılanma sürecinde. Tamur Goudarzi-Pour, “Artık eski Lufthansa değiliz. Geleceğe hazır olmaya çalışıyoruz. 500 şirketli bir holding olduk. Grup bünyesinde 13 havayolu şirketi var” diyor.

Grupta yaşanan en önemli değişiklik Lufthansa, Austrian ve Swiss gibi ‘klasik’ havayolu şirketleriyle, düşük maliyetli havayolu şirketlerini ayırmak olmuş.

Gruptaki düşük maliyetli havayolu şirketleri önümüzdeki aydan itibaren Eurowings çatısı altında yer alacak. Yine gruba ait Germanwings markası ise yavaş yavaş ortadan kalkacak. Hatırlanacağı gibi, bu yıl martta bir Germanwings uçağı, pilotu tarafından kasti olarak düşürülmüştü.

Germanwings - Eurowings değişikliğinin bir imaj çalışması olmadığını vurgulayan Goudarzi-Pour, “Böyle bir kazanın bir daha asla gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapmak bizim için çok önemli. Eurowings fikri, kazadan çok evvel alınmıştı” diyor.
Eurowings’in önemli bir özelliği tüm Avrupa’yı kapsayan çıkış noktaları olması. Pilotları sendikalı olmadığı için Lufthansa’nın başını sık sık ağrıtan grevler de yaşanmayacak.

Tropik bağlantı...

Goudarzi-Pour, “Eurowings’te 2016’ya kadar 85 uçaklık filodan bahsetmek mümkün. Hedefimiz yakın zamanda Avrupa’nın 3 numarası olmak. Kendi uçaklarımızla da, satın alma ve ortaklıklarla da büyüyebiliriz” diyor.

Merkez üssü Köln olan Eurowings uzun menzilli uçuşlar da yapacak. Karayipler, Hint Okyanusu adaları gibi yerlere gerçekleştirilecek uçuşlar SunExpress tarafından işletilecek.

Goudarzi-Pour, ‘THY ile Eurowings bağlamında yeni ortaklık olur mu?’ sorusuna da, “Eurowings açık bir platform. Bir iş modeli önerisi varsa dinlemeye hazırız” cevabını veriyor.  

3. havalimanı bizi memnun eder

3. havalimanı hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, İstanbul’da her türlü altyapı iyileştirme çalışmasından memnun olacaklarını dile getiren Goudarzi-Pour, “Bu girişim İstanbul çıkışlı tüm havayollarına fayda sağlar” diyor. Goudarzi’nin yer aldığı yemeğe Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach ve 1 Ekim’den itibaren Pazarlama Müdürü koltuğuna oturacak Kemal Geçer de katıldı. Antalya doğumlu Geçer, yeni görevi için heyecanlı olduğunu söyledi.

Kendinden örnek verdi

Alman otomotiv devi Volkswagen’in adının karıştığı skandalın, işini doğru yapmakla övünen Alman şirketlerini rahatsız edip etmediğini sorduğumuz Tamur Goudarzi-Pour, şunu söylüyor:

“Başka bir sanayi hakkında yorum yapamayız. Ama martta yaşanan Germanwings kazası hakkında konuşabiliriz. Bu yaşanan, başka bir havayolu şirketini bitirebilirdi. Ancak Lufthansa markası etkilenmedi. Bunu konuyu ele alırken gösterdiğimiz profesyonellik, ciddilik ve açık sözlülüğe bağlıyorum. Böyle bir şirket kültürümüz var.”

Yaptırımlardan kurtulması an meselesi olan İran’da büyük bir potansiyel olduğunu da dile getiren Goudarzi-Pour, görüşmemizin ertesi günü önce THY ile Dubai’ye, oradan da çeşitli görüşmeler yapmak için İran’a geçeceği bilgisini verdi.  

Serkan Arman / Milliyet

'THY ile işbirliğine açığız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

THY fan ~ 9 yıl önce
Elbette bu aciklamalari yapar almanya pazari ve dünya pazarinda THYnin farki ortada bu arada Lufthansaya ayriyetten Ryanairde almanya pazarina seferlerini artiryor. Lufthansa yolcu kaybetmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
kazanç yapamayan Thy i seçiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
urfair ~ 9 yıl önce
türk olmayan lar thy nin kıymetini bazı türk vatandaşlarından daha iyi biliyor ne kadar güçlü bir şirket oldugunu thy nin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel kotil ~ 9 yıl önce
Temel Kotil Lufthansa ile is birligi halindeyiz gorusmeler devam ediyor diyor. Bu adamda onerileri varsa dinlemeye haziriz diyor bu nasil bir is bir soylediginde dogru olsun Temel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realist ~ 9 yıl önce
Kuzu kurt hikayesi bitmez, yedirirsen yerler,piyasa böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH CREW ~ 9 yıl önce
Bizimkinler son grevler ve 4U nun ucak kazasindan sonra baya köseye sıkıstılar daha bu iyi gunleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY yonetimini yuzde yuz tasvip etmesem bile dogru yolda ilerliyor. Alman kendi cikari icin THY ye yanasiyor. Amac rakibini kontrol altina almak. Aman bu oyunlara sakin gelmeyin hele Alman'in oyununa hic... tarihe bakmaniz yeterli olacaktir. Bu arada LH nin belli araliklarla gelen THY ile isbirligine acigiz vs. soylemleri baydi artik. Kac senedir duyuyoruz. Adamlar Avrupa'da Emirates, Etihad ve Qatar'i durdurmayi basaramadi simdi bizim ustumuzden gidiyorlar. Aman dikkat !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777-9 ~ 9 yıl önce
Lufthansa'nın bu türlü tekliflerinden uzak durulmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Lafa bak Göya cok Memnunlar mis 3Havalimani icin.Siz Almanlar Deyilmiydiniz yapilmamasi icin Ugrasan.!Thy sakin haaa sakin Firsat verme bunlara yoksa Geri Dönüsü olmaz Bir yolla Girersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk Dil Kurumu ~ 9 yıl önce
Kullandiginiz "Deyilmiydiniz" kelimesinin dogrusu "degil miydiniz" olacaktir. Ayrica yanlis kullananlarin oldugunu bildigimiz "yiyen" kelimesi "yegen" ve "bilader" kelimesi de "birader olmalidir.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence THY bunlardan biraz Uzak Dursun cünkü LH Yani Almanlar cikari olmasa Senin Yüzüne Gülmezler Hele Helede Biz Türk lere hic Gülmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000