01 Nisan 2010, Perşembe 01:55:01

SAS'IN KURTULMASINI İSTEMİYORLAR

Danimarka halkı SAS uçak şirketinin kurtarılması için 525 milyon Danimarka Kronu verilmesine karşı çıkınca hükümet de bu kurtarma girişiminden vazgeçti.
  • Türk uçaklarına kota koyarken sorun yoktu. Batsınlar da görelim şimdi avrupalıların muhtaç kaldığı günleri.
  • Avrupa'nın çöküşü başlıyor sömürü devletlerin bundan sonraki halini görmek lazım
  • Beter olsunlar, Siz karikatur yapmaya devam edin. Allah beter etsin. TurkAir

Bunun üzerine SAS Başkanı'nın, şirketin satış sürecinin başlaması için talimat verdiği belirtildi. Daha önceden bir dizi kurtarma paketiyle canlandırılmaya çalışan SAS'ın bir türlü kurtarılamaması üzerine artık kamuoyunda şirketin satılması ve özelleştirilmesi gündeme gelmişti.  
 
Vatandaşlardan gelen tepkiler, yardım konusunda hazırda bekleyen hükümeti zora soktu. SAS Havayolu Şirketi'nin en büyük sahiplerinden Danimarka, Norveç ve İsveç Hükümetleri daha önceleri belli oranda hisseleri satın alacakları taahhüdünde bulunmuşlardı. TV2 ve Politiken Gazetesi'nin Megafon isimli anket şirketine yaptırdığı ankette, Danimarkalıların ancak üçte birisi bu kurtarma yardımına "evet" derken, Danimarkalıların yarısı ise bu girişime karşı çıktı.

SAS şirketinin yılbaşından beri 730 milyon Danimarka Kron zararda olduğu kaydedildi. Kopenhag Üniversitesi'nde Havayolları uzmanı Lise Lyck "SAS'ın artık halk desteğini kaybetmiş olduğu gözüküyor. Daha önceleri SAS, işçileriyle ve müşterileriyle tam bir destek görüyordu. Kuzey Kutbundan uçan, kalite servisiyle hizmet veren ilk şirketti. Bu namını, ününü SAS bitirdi." şeklinde konuştu.

SAS ise Ocak ve Şubat aylarına ait toplam kaybını 730 milyon Danimarka Kronu olarak bildirilirken, İsveç gazetelerinde bu rakam 960 milyon İsveç Kronu olarak yer aldı.

Danimarka merkezli Sydbank isimli bankada analizci olarak görev yapmakta olan Jacob Pedersen SAS'ın son 3-4 yıldır uzun ve sancılı bir süreç geçirdiğini, işten çıkarmalar ve işçileriyle, uçuşlarıyla yaşadığı problemlerle büyük kan kaybettiğini söyledi.

Üç İskandinav ülkesinin ortak şirketi olan SAS Uçak Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Schur da konu hakkında basını bilgilendirirken; artık şirketin satışını düşündüklerini ve bunun da ancak 3 veya 4 yıl içerisinde gerçekleşebileceğini, bunun için de öncelikle kötü giden ekonomik seyrin düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Hollandalı KLM ve Alman Lufthansa'nın da daha önceleri devlet şirketleriyken özelleştirildiklerini yazan Danimarka gazeteleri, özelleştirmeyle birlikte ciddi bazı problemlerin de doğabileceğini hatırlattı. Özelleştirme sonrasına dair tekrar Kopenhag Üniversitesi'nde Havayolları uzmanı Lise Lyck'in görüşlerine başvuran Danimarkalı gazeteler, Uzman Lyck'in "Daha önceden konuyla ilgili teklifler gelmişti. Eğer o planlardaki gibi SAS'ın özelleştirilmesi ya da Lufthansa gibi uluslar arası bir şirketle birleştirilmesi halinde, ana havaalanı olan Kopenhag Havaalanı merkez olma özelliğini kaybedecek, dolayısıyla da buraya olan uçak seferleri azalacaktır. Buna bağlı olarak da iş kayıpları, işten atılmaları ve benzeri sonuçlar doğacaktır" şeklindeki çekincelerine yer verdiler.

Zaman

SAS'IN KURTULMASINI İSTEMİYORLAR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Türk uçaklarına kota koyarken sorun yoktu. Batsınlar da görelim şimdi avrupalıların muhtaç kaldığı günleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa'nın çöküşü başlıyor sömürü devletlerin bundan sonraki halini görmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beter olsunlar, Siz karikatur yapmaya devam edin. Allah beter etsin. TurkAir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000