27 Aralık 2009, Pazar 08:03:34

Sahipsiz bagaj acil iniş yaptırdı!

Frankfurt-Detroit seferini yapan bir yolcu uçağı, sahibi uçakta olmayan bir bagajın ortaya çıkmasıyla İzlanda'ya acil iniş yaptı...
  • Benim tahminim.. Yolcu uçağını kaçırmıştır, bunlarda bagajı indirdiklerini zannedip uçağı kapatmışlardır, sonra bunun farkına varan Redcap yada Ops uçağa Acars sisteminden mesaj atıp kaptanı bilgilendirmiştir.Kaptan da yolcu bagajı, yolcu olmadan uçamaz kuralından dolayı en yakın meydana acil iniş yapmıştır.Lufthansa nın kısa mesafe uçan 319-320-321 lerinde bile Acars var ve kaptana herzaman ulaşabiliyorunuz.
  • Havada mı farketmişler sahipsiz bagajı?
  • kabin ekibi nnye göre sayım yapıyor acaba ya da uçaa bimediyse e hizmetleri nasl boarding ok dyebilyor ve uçak havalandıktan sonra nasıl anlaşılıyor uçakta o yolcunun olmadığı ak sakallı dede mi çıkıp söyledi acaba? :)
  • ekibin mesai süresi dolmuştur "işi bilen ukela yorumu" :))

Amsterdam-Detroit seferini yapmakta olan uçağa düzenlenen saldırı girişiminden sonra Lufthansa Havayolları'na ait Frankfurt-Detroit seferini yapan bir yolcu uçağı, sahibi uçakta olmayan bir bagajın ortaya çıkmasıyla İzlanda'ya acil iniş yaptı.

İzlanda'nın başkenti Reykjavik yakınlarında bulunan Keflavik Uluslararası Havaalanı'nın Sözcüsü Fridthor Eydal, yaklaşık 200 yolcu bulunan Lutfhansa Havayolları'na ait yolcu uçağının, bir valizin sahibinin uçağa binmediğinin ortaya çıkması üzerine acil iniş yaptığını söyledi.

Sözcü Eydal, alana acil iniş yaptıktan sonra uçağın bomba imha timlerince arandığını, yolcuların arama esnasında uçakta tutulduğunu, şüphelenilen valizden ise bir şey çıkmadığını kaydetti.

Arama işleminin tamamlanmasının ardından Frankfurt-Detroit uçağının yeniden havalanarak normal güzergahına hareket ettiği belirtildi.

Northwest (Delta) Havayollarına ait 253 sefer sayılı Airbus 330 tipi uçak dün, Detroit'teki havaalanına iniş yapmak için alçaldığı sırada meydana gelen saldırı girişiminde, adının Ömer Faruk Abdülmuttalib olduğu belirlenen zanlının uçağın inişinden önce elindeki patlayıcı aygıtı ateşlemeye çalıştığı, yolcu ve mürettebatın kendisini engellediği bildirilmişti.

Uçakta 278 yolcu ve 11 mürettebat bulunuyordu.

Sahipsiz bagaj acil iniş yaptırdı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Benim tahminim.. Yolcu uçağını kaçırmıştır, bunlarda bagajı indirdiklerini zannedip uçağı kapatmışlardır, sonra bunun farkına varan Redcap yada Ops uçağa Acars sisteminden mesaj atıp kaptanı bilgilendirmiştir.Kaptan da yolcu bagajı, yolcu olmadan uçamaz kuralından dolayı en yakın meydana acil iniş yapmıştır.Lufthansa nın kısa mesafe uçan 319-320-321 lerinde bile Acars var ve kaptana herzaman ulaşabiliyorunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havada mı farketmişler sahipsiz bagajı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin ekibi nnye göre sayım yapıyor acaba ya da uçaa bimediyse e hizmetleri nasl boarding ok dyebilyor ve uçak havalandıktan sonra nasıl anlaşılıyor uçakta o yolcunun olmadığı ak sakallı dede mi çıkıp söyledi acaba? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ekibin mesai süresi dolmuştur "işi bilen ukela yorumu" :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000