16 Şubat 2011, Çarşamba 09:01:57

ROUTES EN ÇOK ICF AIRPORTS'A YARADI

ICF Airports Antalya Havalimanı'nın ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen Routes Turizm Akdeniz Forumu toplantıları sona erdi. Toplantılar sonunda ICF Airports, 17 anlaşma imzaladı.

Belek'te yapılan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden havacılık ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluş temsilcilerinin katıldığı ve üç gün süren toplantılar sonunda, ICF Airports Antalya Havalimanı, 17 iş anlaşmasına imza attı. Toplantıların sona ermesinin ardından yapılan yazılı açıklamada, ikili iş görüşmelerinde Antalya'ya havayoluyla yeni güzergahların açılmasının sağlandığı belirtildi.

Verilen bilgiye göre, Wizz Air adlı özel havayolu şirketi, bu yıl Haziran ayından itibaren Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den düzenli olarak Antalya uçuşları başlatacak.

Aynı şekilde, Alman Lufthansa Havayolları ile Antalya'ya tarifeli seferler başlatması konusunda anlaşmaya varıldı, Smartwings Havayollarının da Mart ayından itibaren Çek Cumhuriyeti'nden Antalya'ya seferlere başlayacak.

Bu seferlerin yanı sıra, gelecek yıl 12 ay boyunca haftada üç kez Budapeşte'den sefer düzenlemek üzere Malev Havayolları ve charter uçuşlardan haftada iki kez düzenlenecek tarifeli uçuşlara geçiş yapmak üzere, Sırbistan havayolu Jat Airways ile de anlaşmaya varıldı.

Ayrıca, Cham Wings Havayolu haftada iki kez Ürdün, Irak ve Lübnan'dan topladığı yolcuları Şam aktarmalı olarak Antalya'ya getirecek. Böylece Cham Wings ile giriş yapan yolcu sayısı yaklaşık yüzde 50 artacak.

Hollanda firması olan Transavia ile de Paris güzergahına ilave olarak Nautes destinasyonunu açması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu yeni destinasyonla birlikte yolcu sayısında yüzde 50 artış beklendiği bildirildi.

ICF Airports Antalya Havalimanı yönetiminin, Aeroflot ile vardığı anlaşma çerçevesinde Aeroflot ve bünyesinde bulunan dokuz firma dahil, yeni destinasyonlar yaratmak için çaba gösterecekleri ifade edildi.

Açıklamada, Routes Turizm Akdeniz Forumu boyunca, dünyanın değişik yerlerinden katılan 55'i havayolu ve tur operatörü, 75'i havaalanı temsilcisi ve diğerleri de otel zinciri ve yer hizmetleri veren firmalardan olmak üzere, toplam 300 dolayındaki katılımcı ile 750'nin üzerinde iş görüşmesi yapıldığı kaydedildi.

ROUTES EN ÇOK ICF AIRPORTS'A YARADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000