11 Şubat 2011, Cuma 08:29:56

"ÖNCE LUFTHANSA'YI DAVA ETMEK İSTEDİK"

70 milyon Türk halkına Almanya’ya vizesiz girme hakkını kazandıran davayı açan Candan Erdoğan, böyle bir karardan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
  • Budavayı açan aile tekrar vize müracatı yaptıklarında başlıktaki yorumla karşılaşırlar artık diğer AB ülkelerinde. Çok gelişmiş demokrasiler ya. Hey Allah'ım ne işlerle uğraşıyoruz. Bir de AB diye yanıp tutuşanlar var. Bizim insaniyetimiz yeter.
  • şunu diyom.alman aklını peynir ekmekle yemedi.oraya vardıkmı.gaziantep,şanlıurfa,kahramanmaraş yaparız orayı.adlarıda şöyle olur.kahramanköln,şanlıfrankfurt,gaziberlin.ya allah bismillah.iyi uçuşlar..
  • ülke olarak bu konuda almanlar bazı yaptırımları hakkettikleri kannatindeyim..
  • Biz Türkler insanız da Hintliler insan değil mi?
  • Malesef Hukukun üstünlügü konusunda dünyanin en önemli savunuculari oldugunu göstermeye calisan Alman Hükümeti bu karari yine dikkate almayacak ve ayni tutumlarini sürdüreceklerdir.Yani bu dava gibi baska mahkemelerdede acilmis ve ayni kararlarin ciktigi baska davalarda olmustur.Almanya yine ayni sekilde hukuksuz uygulamalarina devam etmis ve edecektir.Yani malesef öyle umut verecek bir gelisme degildir.Bu konuda artik Türk hükümeti sadece siyasal ve diplomatik girisimlerden ziyade hukuki anlamdada adimlarini atmalidir.
  • Bize demokrasi satmaya çalısan , demokrasiyle alakası olmayan batıya verilmiş güzel bir ders. Türk milletinin bir ferdi olarak sizi bu davranısınız ve başarınızdan dolayı yürekten kutluyorum !..
  • Gerçek vatandaş olup hakkınızı aradığınız için tebrikler.
  • Almanya daki en pis karaktere sahip polisleri Munih havaalani barindirmaktadir. 1 defasinda turist olmama ragmen 4 saat nezarette yattim. Sebebi Alman schengeni degil de Fransiz scengeni ile Fransa ustunden Almanya ya giris yapmak. Turk pasaportunuz var ise kafadan sabikali muamelesi goruyorsunuz. Umit ediyorum ki Munih havalimani polisleri bu karari istismar etmezler...

İstanbul’da yaşayan işadamı 2 çocuk babası Cengiz Erdoğan (59) ve eşi Candan Erdoğan (57) Eylül 2009 tarihinde Amerika’da okuyan çocukları Deniz Erdoğan’ı ziyarete gitti. Yanlarında iki arkadaşı da bulunan Erdoğan çifti Luthansa hava yollarıyla Mühin aktarmalı İstanbul’a gelmek istediler. Ancak hava yolu şirketinin bilişim sisteminde sorun olduğu için Münih’te sorun yaşandı.

Dört Türk vatandaşı ertesi günkü uçakla İstanbul’a gelmek için havaalanındaki otelde konaklamak istedi. Vizesi olmadığı gerekçesiyle Almanya’ya girişine izin verilmeyen iki çocuk annesi havaalanında protesto yapıp, ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasına isyan etti. Kendileriyle aynı uçakta kalan birçok milletten insanların otele yerleştiğini kendilerine bir avuç Türk ve bir kaç Hintli ile hoş tavır sergilenmediğini anlatan Candan Erdoğan, avukatları aracılığıyla Münih İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Dün sonuçlanan davaya göre Türkler özellikle turistik seyahat amacıyla vizesiz Almanya’ya giriş yapabilecekler, oturum almadan da 3 ay Almanya’da kalabilecekler. Avukatı ise Candan Erdoğan’a hukuk zaferinin haberini hemen verdi. Baştan çok üzülüp, sinirlendiğini ve kendisini aşağılanmış hissettiğini anlatan Candan Erdoğan, “Havaalanında skandal yaşandı. Protesto yaptım. Ancak bir işe yaramadı. O gece havaalanında bir avuç Türk, birkaç Hintli ile birlikte geçirdik. Eşimizle dava açtık. Gerçekten güzel bir sonuç elde ettik. Yüreğim yağ, bal bağladı. Çok büyük bir tatmin, benimle sınırlı kalmayıp Türk halkını ilgilendirmesi ise işin mutlu yanı. O anlamda çok mutluyum. Bütün insanlığın ayrımcılığa t abi tutulmadan eşit şartlarda yaşamasını istiyorum. Çünkü hiç bir Türk ya da hiç bir insan bunu hak etmiyor” dedi.

Cengiz Erdoğan ise, büyük bir hukuk probleminin çözüldüğünü anlatarak, “Biz başta uçak şirketini dava etmeyi planlıyorduk. Ancak avukatlarımız hukuk problemi için yönlendirdi. Bir yılı aşkın süren dava sonuçlandı. Kararı eşime söylediğimde yüzündeki ifade gerçekten beni çok mutlu etti. Kendisini kutladım. Belki o gün direnmeseydi, böyle bir davayı da açmayacaktık. Tüm karar Türk Milleti’ne hayırlı olsun. Bu sadece benim vize alabiliyor olmam için değil, Türkler’in direnişinin de sembolü oldu” diye konuştu.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki tatilleri dönüşü Bursa’da mola veren Erdoğan çifti, kebap yiyerek köyde hatıra fotoğrafı da çektirdi. Erdoğan çifti daha sonra İstanbul’a hareket etti.

"ÖNCE LUFTHANSA'YI DAVA ETMEK İSTEDİK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Budavayı açan aile tekrar vize müracatı yaptıklarında başlıktaki yorumla karşılaşırlar artık diğer AB ülkelerinde. Çok gelişmiş demokrasiler ya. Hey Allah'ım ne işlerle uğraşıyoruz. Bir de AB diye yanıp tutuşanlar var. Bizim insaniyetimiz yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şunu diyom.alman aklını peynir ekmekle yemedi.oraya vardıkmı.gaziantep,şanlıurfa,kahramanmaraş yaparız orayı.adlarıda şöyle olur.kahramanköln,şanlıfrankfurt,gaziberlin.ya allah bismillah.iyi uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ülke olarak bu konuda almanlar bazı yaptırımları hakkettikleri kannatindeyim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz Türkler insanız da Hintliler insan değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Malesef Hukukun üstünlügü konusunda dünyanin en önemli savunuculari oldugunu göstermeye calisan Alman Hükümeti bu karari yine dikkate almayacak ve ayni tutumlarini sürdüreceklerdir.Yani bu dava gibi baska mahkemelerdede acilmis ve ayni kararlarin ciktigi baska davalarda olmustur.Almanya yine ayni sekilde hukuksuz uygulamalarina devam etmis ve edecektir.Yani malesef öyle umut verecek bir gelisme degildir.Bu konuda artik Türk hükümeti sadece siyasal ve diplomatik girisimlerden ziyade hukuki anlamdada adimlarini atmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bize demokrasi satmaya çalısan , demokrasiyle alakası olmayan batıya verilmiş güzel bir ders. Türk milletinin bir ferdi olarak sizi bu davranısınız ve başarınızdan dolayı yürekten kutluyorum !..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gerçek vatandaş olup hakkınızı aradığınız için tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Almanya daki en pis karaktere sahip polisleri Munih havaalani barindirmaktadir. 1 defasinda turist olmama ragmen 4 saat nezarette yattim. Sebebi Alman schengeni degil de Fransiz scengeni ile Fransa ustunden Almanya ya giris yapmak. Turk pasaportunuz var ise kafadan sabikali muamelesi goruyorsunuz. Umit ediyorum ki Munih havalimani polisleri bu karari istismar etmezler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000