06 Haziran 2015, Cumartesi 10:10:47

Lufthansa'ya büyük tepki

Ölüm belgelerinde yapılan tercüme hatası, yardımcı pilot tarafından düşürülen Germanwings uçağındaki cesetlerin ailelerine teslimini geciktirdi
  • yok artık ceset ibaresi nekadar hatalı bir kelime olmuş.....
  • Haberi yapan arkadaşımız "kazada ölenlerin cenazeleri" demeliydi. Ceset kelimesi ağır kaçmış. Biraz empati lütfen. Ölenler yabancı olabilir ama neticede insan birader..

Ölüm belgelerinde yapılan tercüme hatası, yardımcı pilot tarafından düşürülen Germanwings uçağındaki cesetlerin ailelerine teslimini geciktirdi

ALMAN Hava Yolları Lufthansa, 24 Mart 2015 günü düşen Germanwings uçağında ölen kurbanların cesetlerini planladığı gibi 9 ve 10 Haziran tarihinde veremeyeceğini açıkladı. Kurban ailelerine gönderilen bir yazıda cesetlerin resmi makamların yeni istemleri doğrultusunda yakınlarına verilmesinin durdurulduğu belirtildi. Neden olarak cesetlerle ilgili bilgilerin yer aldığı ölüm belgelerinde tercüme hataları bulunduğu belirtilen mektuba aileler sert tepki gösterdi.

TARİH ALDILAR

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerinin aileleri Lufthansa’ya avukatları aracılığıyla mektup göndererek, 12 Haziran tarihinde Haltern kentindeki cenaze töreni için hazırlık yaptıklarını ve 16 kurbanın cesedinin defin edilmesi için tarih aldıklarını belirtti. Son gelişme üzerine ailelerin cenaze davetlerinin postaneden geri aldıkları ve törene gelecek akraba ve eş dostun yol ve otel rezervasyonlarını iptal ettirdikleri duyuruldu.

KIZGINLIK DİNMEDİ

Yazı yakınların öfke ve çaresizliklerinin arttığını, tıbbi kontrollerde uçması sakıncalı olan bunalımlı bir pilotu uçurarak 149 kişinin ölmesine yol açan Lufthansa’ya olan kızgınlıklarının dinmediği notuyla sonlandırıldı.

‘İKİNCİ YIKIM OLDU’

Psikolog Elmar Giemulla, “Geride kalanlar için bu tarih çok önemliydi. Bunun tutulmaması yakınlar için ikinci bir kayıp anlamına geliyor. Kafalarında fiziki olarak bir dönem bitecekti. Bunun uzaması yıkım oluyor. Mektup duygusal bir felakete yol açtı” derken son gelişmeler üzerine Lufthansa şefi Carsten Spohr’un belirlenen tarihlerin yerine getirilmesi için kesin bir emir verdiği konuşuluyor. (Sabah.de)

Lufthansa'ya büyük tepki

Yorumlar

ohaaa ~ 9 yıl önce
yok artık ceset ibaresi nekadar hatalı bir kelime olmuş.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİRAZ EMPATİ ~ 9 yıl önce
Haberi yapan arkadaşımız "kazada ölenlerin cenazeleri" demeliydi. Ceset kelimesi ağır kaçmış. Biraz empati lütfen. Ölenler yabancı olabilir ama neticede insan birader..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000