07 Temmuz 2014, Pazartesi 08:23:50

LUFTHANSA'NIN GÖZÜ AVRASYA'DA

Air China ve Lufthansa'nın son zamanlarda gözden geçirdiği ortaklık anlaşmasına göre bazı noktalara beraber uçuşlar da gerçekleştirilebilir.
  • kapak resmindeki her şey oyuncak :D
  • bekleyin şu 3. havalimanı yapılsın ve thy filosuna buyuk uçaklar alsın ne luftahna kalır ne air china zaten Lufthansa çıldırmış durumda thy benim kuzey Amerika ve asyadan transit yolcularımı çalıp duruyor diye yaygara kopartıyor..
  • Hepsinin sebebi Thy nin airbus 747 almaması :/ İşte brazilyalı üretici türklerin önünü kapatıyor
  • Ayrıca AIR INDIA star alliance üyesi değil.
  • Air new zeland gibi dünyanın en büyük taşıyıcılarımı ???? Air New Zeland hakkında bilmediğimiz bişeylermi var ? Ne zaman dünyanın en büyükleri arasına girdiler
  • 3.havalimanı yapıldıktan sonra hesaplar değişecek.Uzakdoğu'lu büyük havayolları İstanbul'a daha fazla sefer gerçekleştirmek istiyorlar.Yolcularını Avrupa'da bir merkez yerine İstanbul'dan dağıtacaklar, bu da onlara maliyet alanında tasarruf sağlayacak.İstedikleri kadar anlaşma yapsınlar Avrasya,Ortadoğu,Avrupa vs.. hangi coğrafya olursa olsun THY bu noktalarda söz sahibi olacaktır.
  • 3. Havalimanının etkisini kesme girimi gibi. Staralliance üyesi iki havayolu doğu ile batı arasında ittifak kurunca THY hangi havayolu ike vağlantı kuracak? Çinliler ve Japonlar kapıldıktan sonra başka bir ittifaka mı geçilecek?

The Wall Street Journal'ın haberine göre; Alman Lufthansa ve Çinli havayolu şirketi Air China içerisinde bazı ticari uçuşların ortak gerçekleştirilmesi gibi daha yakın bir ilişki içerisine girmeye çalışırken, iki pazar arasında gittikçe büyüyen ticari ve yolcu talebinden faydalanmak istiyor.

Her ikisi de Star Alliance üyesi olan taşıyıclar aralarında daha da güçlenen bağın duyurusunu Alman Şansölye Angela Merkel'in Çin'de 5-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği yedinci ziyaretinde yapabilir.

Çinli havayolu şirketinde çalışan ve ismini vermek istemeyen bir yetkili "Diğer havayolu firmalarının rekabeti artırdığı bir dönemde ilişkimizi ilerletmek ve genişletmek istiyoruz" dedi. Yetkili her ne kadar detaylar henüz belirlenmemiş olsa da Çin ve Avrupa arasındaki rotalarda ortaklaşa uçuşlar gerçekleştirilebileceğini söyledi.

İki firmanın arasında kurulacak bu ortak ilişkiyle Çin-Avrupa pazarındaki payları artırılarak uçuş zamanlarının da en ideal seviyeye getirilmesi hedefleniyor.

Lufthansa daha önce yaptığı bir açıklamada Japonya ve Kuzey Amerika ülkelerine olan uçuşlarının da ötesinde ortak uçuşlar aradığını duyurmuştu. Şirket yönetimi bir süredir Çin'de böyle bir anlaşma gerçekleştirme hedefini önüne koyarken, Lufthansa şu an United Continental Holdings Inc., UAL Air Canada ve ANA Holdings gibi şirketlerle bu tip anlaşmaları bulunuyor.

Regülatörler tarafından onaylanması durumunda ortaklık anlaşmaları havayolu şirketlerinin beraber operasyonlar gerçekleştirmesi ve bilet fiyatlarını ortaklaşa belirlemesine imkan veriyor. Belirli rotalarda havayolu şirketleri uluslararası kuralları ihlal etmeden sanki tek şirket onlarmış gibi işlev gösterebiliyorlar.

Ortaklık anlaşmaları şirketler arasında gittikçe popüler hale gelirken, finansal getirilere de katkıda bulunuyor. Birçok ülke kendi yerel havayolu şirketlerine yabancı yatırımlarını sınırlarken, sınırlarötesi şirket birleşimlerinin de önüne geçiyor.

Lufthansa, Birtish Airways ve Air France KLM gibi firmalar daralan Avrupa pazarından daha az etkilenmek için Çin gibi pazarlara yöneliyorlar. Çin ile güçlenen ilişkilerle beraber Avrupalı firmalar Emirates Airlines gibi büyük havayolu firmalarına müşteri kaybetmek istemiyor.

Lufthansa ile Air China arasında gerçekleştirilecek bir anlaşma, ilişkisi 1989'a kadar giden bir ortaklığı yeniden canlandırabilir. İki firmanın oluşturduğu Ameco Beijing isimli bu girişimde Çin firmasının yüzde 60 ve Lufthansa'nın yüzde 40 payı bulunuyor.

Air China 2007 yılında Star Alliance birliğine katılırken, bu birlikte Air India, Singapore Airlines Ltd. ve Air New Zealand Ltd. gibi dünyanın en büyük taşıyıcıları bulunuyor.

LUFTHANSA'NIN GÖZÜ AVRASYA'DA

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

kandıramazlar! ~ 6 yıl önce
kapak resmindeki her şey oyuncak :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
bekleyin şu 3. havalimanı yapılsın ve thy filosuna buyuk uçaklar alsın ne luftahna kalır ne air china zaten Lufthansa çıldırmış durumda thy benim kuzey Amerika ve asyadan transit yolcularımı çalıp duruyor diye yaygara kopartıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TangoCharlie ~ 10 yıl önce
Hepsinin sebebi Thy nin airbus 747 almaması :/ İşte brazilyalı üretici türklerin önünü kapatıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tulum ~ 10 yıl önce
Ayrıca AIR INDIA star alliance üyesi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tulum ~ 10 yıl önce
Air new zeland gibi dünyanın en büyük taşıyıcılarımı ???? Air New Zeland hakkında bilmediğimiz bişeylermi var ? Ne zaman dünyanın en büyükleri arasına girdiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güri ~ 10 yıl önce
3.havalimanı yapıldıktan sonra hesaplar değişecek.Uzakdoğu'lu büyük havayolları İstanbul'a daha fazla sefer gerçekleştirmek istiyorlar.Yolcularını Avrupa'da bir merkez yerine İstanbul'dan dağıtacaklar, bu da onlara maliyet alanında tasarruf sağlayacak.İstedikleri kadar anlaşma yapsınlar Avrasya,Ortadoğu,Avrupa vs.. hangi coğrafya olursa olsun THY bu noktalarda söz sahibi olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3. Havalimanının etkisini kesme girimi gibi. Staralliance üyesi iki havayolu doğu ile batı arasında ittifak kurunca THY hangi havayolu ike vağlantı kuracak? Çinliler ve Japonlar kapıldıktan sonra başka bir ittifaka mı geçilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000