30 Mayıs 2010, Pazar 15:09:38

Lufthansa'dan yeni A380 First Class hizmeti

Dünyanın en sessiz First Class kabini çeşitli yenilikler sunuyor – Business ve Economy Class daha konforlu hale getirildi – Uçağın tasarımında yolcuların istekleri dikkate alındı.
  • arkadaşlar thy bu ucagı almaz ve almamalıdırda a340 lar ve 777 ler tam dolmazken a380 israftan öteye gidemez thy bunun yerine dış hatlara ucan filosunu yenilemeli 777 lerin yanına 787 alınmalı zaten a330 siparisleride var thy bence a380 alırsa asrın hatasını yapar en güzeli daha fazla ufak ucakla daha cok sefer alternatifi sunmak tamam a380 konforlu ama 787 de harika bir makine ve a380 den daha konforlu oldugunu düşünmekteyim ayrıca thy var olan hatalarını düzeltmek için hızla hareket etmelidir daha cok eksigi var hızlı büyüme kaliteden ödün verdirirse olmaz bu iş gerekirse yavaş büyüsün fakat sağlam adımlar atsın yeter
  • ülkemizde bu boyutta bir uçağın inmesine olanak verecek havaalanı olmaması çok kötü.m.yazar
  • A380, THY gibi periyodik aralıklarla kaza kırıma uğrayan bir havayolu için büyük risk. Yeni bir uçak ve daha gelişim aşamasında. Düşmesi halinde uçağın yolcu sayısı fazla olduğundan can kaybı daha da büyük boyutlarda olacaktır. THY böyle bir riske girmez...
  • bir gram akıl sahibi insan durur düşünür, bu uçağı TK alıp ne yapacak? hangi hatta hangi amaçla uçuracak? 777, 343'lerin suyu mu çıktı. AHL 777'lere dar gelirken bu 380 için körükler vs. herşeyin yenilenmesi gerekecek. Ayrıca KYOTO'ya atılan imza ne olacak? Bir de yurtdışından hava mı dileneceğiz? Biraz mantıklı düşünün lütfen...
  • Pegasus ta Airbus uçak yokki. Pegasus tamamen Boeing kullanıcısı. 380 almaz. Almak istesede alamaz
  • Turkiye de sadece THY degil PGS veya Borajette A380 getirebilir. Sanırım borajet icin biraz daha vakit var... :)
  • artan yakıt fiyatları ve tüm masrafıyla bu uçağın geleceği bugün pek parlak gözükmüyor bir çok hava yolu prestij için bugün operate edebilirler ama gelecekte edebilmeleri nasıl olur bunu da zaman gösterecek bence THY için A380 yerine A340-500 A340-600 veya B777 en uygun çözüm olur.
  • A 380 gibi muhtesem bir ucagı artık thy de gormek istiyoruz,turkıyede alsa alsa bu ucagı ancak thy alabilir
Lufthansa, ilk A380 uçağını teslim almasıyla birlikte yeni First Class hizmetini de başlatmış oldu. Dünyanın en modern ve en büyük uçağı rahat ve konforlu bir yolculuk olanağı sağlıyor. Business ve Economy sınıflarında da üst düzeyde konfor sunuluyor. Yeni uçağın kabin boyutları rahatlık ve konfor duygusu veriyor.
Lufthansa Passage Airlines ‘ın pazarlama ve satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Thierry Antinori yeni First Class hizmetinin tanıtımı dolayısıyla şu açıklamayı yaptı:’’A380 tipi uçaklar müşterilerimize üstün nitelikli seyahat olanağı veriyor. Airbus A380 tipi uçakların boyutları ve özellikleri uçuşun sıra dışı bir olay haline gelmesini sağlıyor. Yolcularımıza tüm sınıflarda üstün konfor sunuluyor. Özellikle dikkat çekici ve sıra dışı konsepte sahip olan First Class kabini müşterilerimizin talepleri doğrultusunda tasarlanmış bulunuyor. ‘’

Yeni First Class hizmeti - Müşterilerle birlikte müşteriler için geliştirildi
Lufthansa yolcuları konfor ve kalite açısından yepyeni kıstaslar sunacak bir First Class hizmetiyle karşılaşacaklar. Farklılık ve konfor hissi kabine girer girmez dikkat çekiyor: First Class bekleme salonlarının ve Frankfurt’taki First Class yolcu terminalinin sıra dışı ve lüks tasarımı, uçakta en kaliteli malzemelerin kullanıldığı ve net tasarımınhakim olduğu First Class kabininde de devam ediyor ve uyumlu bir seyahat olanağı sunuyor. Zarif hatlara ve uygun renk kombinasyonuna sahip geniş ve rahat First Class kabini aydınlık, davetkar ve sevimli bir ortam yaratıyor. Gerek Lufthansa yolcularıyla yapılan toplantılarda, gerekse yolcular arasında gerçekleştirilen anketlerde müşterilerin mekanda ferahlığa öncelik verdikleri belirlenmiş olduğundan, First Class kabininde bilinçli olarak ayrı bölümler oluşturulmadı. Yolcular arzu ettikleri takdirde esnek görüntü önleyici sistem yardımıyla özel alanlarını oluşturabiliyorlar.

Yeni First Class hizmetini yolcuların istekleri doğrultusunda hazırlayabilmek amacıyla Lufthansa yolcuları başlangıçtan itibaren tasarım sürecine dahil edildi.

Tasarım çalışmalarında yolcuların deneyimleri ve istekleri dikkate alındı. Kabini uçağın diğer bölümlerinden ayıran ses geçirmeyen perdeler, özel bir kabin yalıtımı ve ses izole eden yer halısı sayesinde dünyanın en sessiz First Class kabini yaratıldı. Yolcular kabindeki ortam sayesinde seyahat ettiklerini bile unutuyorlar. Bunda elbette ergonomik özellikleri ve konforu birleştiren ve ‘’kendi sınıfının en nitelikli yatağı’’ olarak tanımlanan yeni koltuklar da önemli rol oynuyor. 2.07 metre uzunlukta ve 80 cm enindeki yataklar yolcuların derin ve dinlendirici bir uyku olanağı bulabilmeleri için geniş bir alan ve konfor sunuyor. İlk kez bir yolcu uçağında kullanılan hava nemlendirme sistemi ve günün saatlerine göre çalışan aydınlatma sistemi yolcu konforuna katkıda bulunan diğer özellikler arasında yer alıyor.
First Class yolculara A380 uçaklarında çok geniş bir alan sunuluyor. Örneğin daha fazla tavan yüksekliği sağlayabilmek için koltuk üzerlerindeki dolaplardan bilinçli olarak kaçınılmış bulunuyor. Bunun yerine her koltuğun yanında yolcunun eşyalarını koyabileceği yerler ve ayrıca kilitli bir dolap tahsis ediliyor.

First Class kabinde alışılagelmiş uçak tuvaleti yerine yıkanma ve giyinme bölümünün tuvalet bölümünden ayrılmış olduğu, geniş hareket alanı sunan lüks bir banyo yer alıyor.

Başarılı Lufthansa Business Class daha fazla konfor sunuyor
Lufthansa Business Class yolcuları A380 uçağında iki metre boyundaki geniş yatak konforunun bilinen özelliklerinden yararlanıyorlar. Daha önceki Business Class kabinlere göre yeni uçakta işlevselliğe ve kullanım kolaylığına ağırlık verilmiş bulunuyor. Uçakiçi eğlence programının kullanımı için yeni bir kumanda konsolu tasarlandı. Ayrıca A380 uçağında Business Class yolculara bagajlarını koyabilmeleri için daha geniş alan ayrılmış bulunuyor.

Economy Class artık daha fazla alan sunuyor
Ekonomi sınıfında da –First Class da olduğu gibi – yeni geliştirilen koltuklara yer verilmiş. Lufthansa uluslararası üne sahip tasarımcılar ve ergonomi uzmanlarıyla ortak çalışmalar yürüterek Economy Class yolcularının daha geniş bir alana sahip olmalarını sağladı. Kusursuz ergonomik tasarım ve ince koltuk arkaları bu sınıfta seyahat edecek yolculara daha fazla alan ve konfor sunuyor. Yolcular yeni koltuk tasarımıyla 5 cm daha fazla alan kazanıyorlar. Bu da diz hizasında ek alan sağlayarak bacakların rahat etmesine olanak veriyor.

Uçakta sinema keyfi – Yeni uçakiçi eğlence programıyla zamanın nasıl geçtiği farkedilmiyor
Yolcuların kendi ekranları üzerinden ulaşabilecekleri uçakiçi eğlence sistemi yolculuk süresince keyifli zaman geçirilmesini sağlıyor. Yolcular en yeni sinema filmleri, uluslararası müzik ve radyo kanalları ve güncel TV programları arasında tercih yapabiliyorlar. Çocuklara yönelik özel programlar ve multiplayer modu uçaktaki yenilikler arasında yer alıyor. Bir diğer yeniliği ise harici bir game controller ile kumanda edilen üç boyutlu oyunlar oluşturuyor. Uçuş rotası, uçağın konumu gibi uçuş bilgileri A380 tipi uçaklarda tüm sınıflarda üç boyutlu olarak sunuluyor. Ayrıca uçağın dışına yerleştirilmiş kameraların görüntüleri de yolcuların önündeki ekrana aktarılıyor.

A380 tipi uçaklarda 8’i First Class, 98’i Business Class ve 420’si Economy Class bölümünde olmak üzere toplam 526 koltuk bulunuyor.
 
Lufthansa'dan yeni A380 First Class hizmeti

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar thy bu ucagı almaz ve almamalıdırda a340 lar ve 777 ler tam dolmazken a380 israftan öteye gidemez thy bunun yerine dış hatlara ucan filosunu yenilemeli 777 lerin yanına 787 alınmalı zaten a330 siparisleride var thy bence a380 alırsa asrın hatasını yapar en güzeli daha fazla ufak ucakla daha cok sefer alternatifi sunmak tamam a380 konforlu ama 787 de harika bir makine ve a380 den daha konforlu oldugunu düşünmekteyim ayrıca thy var olan hatalarını düzeltmek için hızla hareket etmelidir daha cok eksigi var hızlı büyüme kaliteden ödün verdirirse olmaz bu iş gerekirse yavaş büyüsün fakat sağlam adımlar atsın yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ülkemizde bu boyutta bir uçağın inmesine olanak verecek havaalanı olmaması çok kötü.m.yazar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A380, THY gibi periyodik aralıklarla kaza kırıma uğrayan bir havayolu için büyük risk. Yeni bir uçak ve daha gelişim aşamasında. Düşmesi halinde uçağın yolcu sayısı fazla olduğundan can kaybı daha da büyük boyutlarda olacaktır. THY böyle bir riske girmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir gram akıl sahibi insan durur düşünür, bu uçağı TK alıp ne yapacak? hangi hatta hangi amaçla uçuracak? 777, 343'lerin suyu mu çıktı. AHL 777'lere dar gelirken bu 380 için körükler vs. herşeyin yenilenmesi gerekecek. Ayrıca KYOTO'ya atılan imza ne olacak? Bir de yurtdışından hava mı dileneceğiz? Biraz mantıklı düşünün lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus ta Airbus uçak yokki. Pegasus tamamen Boeing kullanıcısı. 380 almaz. Almak istesede alamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turkiye de sadece THY degil PGS veya Borajette A380 getirebilir. Sanırım borajet icin biraz daha vakit var... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
artan yakıt fiyatları ve tüm masrafıyla bu uçağın geleceği bugün pek parlak gözükmüyor bir çok hava yolu prestij için bugün operate edebilirler ama gelecekte edebilmeleri nasıl olur bunu da zaman gösterecek bence THY için A380 yerine A340-500 A340-600 veya B777 en uygun çözüm olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A 380 gibi muhtesem bir ucagı artık thy de gormek istiyoruz,turkıyede alsa alsa bu ucagı ancak thy alabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000