21 Ekim 2015, Çarşamba 08:45:10

Lufthansa'da grev krizi

Pilotların düzenlediği grevler neticesinde 13. kez mağdur olan uçak yolcularını, şimdi de uçuş kabin görevlilerinin iş bırakma eylemleri tehdit ediyor.
  • Ayıp ya bu kadar grev mi olur hak talep etmenin de adabı var...
  • "Mağdur yolcu" vah vah.. sömürülen işçinin koy .. üstüne
  • En gec kasim ortasinda Lufthansada grev var LH Cargo dahil
  • 1 2 ay ilerisi icin atlantic otesi ucuslarda kesinlikle bu sirketin biletlerine bakmiyorum, senelerdir habire grev yapip duruyorlar, bilet alip sonra yollarda rezil olacagiz.. zaten tc vatandaslarina transit vize vermeyen ulkenin havayolu, beter olsunlar..
  • soylemistim hata burda yazmistim
  • Tk T.i.s ne zaman?? Bilen....!duyan...!
  • LH calisanlarina asil saygim haklarini soke soke almalarinadir, biz yandas sendika vs nedenlerle hergun kan kaybediyoruz yani hergun ucretlerimiz eriyor, Temel Tk iyi yerde diye hava atiyor, calisanlarindan kar elde eden sirket, gel biraz daha verelim kazancin yukselsin Temelcigim

Pilotların düzenlediği grevler neticesinde 13. kez mağdur olan uçak yolcularını, şimdi de uçuş kabin görevlilerinin iş bırakma eylemleri tehdit ediyor. Kabin görevlilerini temsil eden Bağımsız Uçuş Görevlileri Kuruluşu (Ufo) yaklaşık iki senedir Lufthansa ile sürdürdüğü görüşmelerin bir önceki gün başarısız olduğunu açıkladı. Alman Haber Ajansı'na (dpa) konuşan Ufo Başkanı Nicoley Baublies bundan sonraki senaryonun grev olduğunu ve buna yoğun bir şekilde hazırlandıklarını bildirdi.

Önceki aylarda Kokpit Birliği'nin (VC) düzenlediği grevlere katılmayan Ufo Başkanı Baublies, yapacakları iş bırakma eylemlerinin sıradan olmayacağı uyarısında bulundu. Ufo, Lufthansa tarafından Pazartesi kendisine yapılan teklifi kışkırtma diye nitelendirerek reddetti ve tekliflerin müzakerelerin son tarihi 1 Kasım'a kadar iyileştirilmesini talep etti. Baublies, bu tarihe kadar sendikanın beklemek istediğini ve herhangi bir grevi duyurmak istemediğini söyledi. Ancak Lufthansa'nın bir sözcüsü 'Biz 1 Kasım'a kadar görüşmelerdeyiz.' diyerek, grev tehditlerini yorumlamaktan kaçındı.

Ayrıca Ufo yapacağı grevleri ortak bir yaklaşım ile pilot sendikası ve Birleşik Hizmet Sendikası (ver.di) ile koordine etmek istiyor. Böyle bir adımın düşünülebileceğini söyleyen Baublies, bu şekilde farklı iş gruplarının aynı zamanda veya dönüşümlü olarak greve gidebileceğini altını çizdi.

VC Sözcüsü Markus Wahl dpa'ya verdiği demeçte pilotlar sendikası olarak grevler hakkında Ufo ile konuşmaya hazır olduklarını bildirdi. Söz konusu teklifte Lufthansa, 19 bin uçuş kabin görevlisinin uzun seneler çalıştığı zaman daha fazla emeklilik maaşını alma imkanı sunuyor. Emeklilik maaşı, en son alınan maaş miktarına kadar çıkabiliyor. Çalışanlara bu sene için 2 bin Euro ödemeyi vaat eden Lufthansa, 2013 yılında işe başlayanların maaşlarına 2016 ve 2017 yılından itibaren yüzde 1,7 zam teklifi yaptı.

Lufthansa'da grev krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Yuh artık!!! ~ 9 yıl önce
Ayıp ya bu kadar grev mi olur hak talep etmenin de adabı var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
"Mağdur yolcu" vah vah.. sömürülen işçinin koy .. üstüne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH CREW ~ 9 yıl önce
En gec kasim ortasinda Lufthansada grev var LH Cargo dahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
1 2 ay ilerisi icin atlantic otesi ucuslarda kesinlikle bu sirketin biletlerine bakmiyorum, senelerdir habire grev yapip duruyorlar, bilet alip sonra yollarda rezil olacagiz.. zaten tc vatandaslarina transit vize vermeyen ulkenin havayolu, beter olsunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
çokda umurlarındasın be kendini önemli zanneden seni
z ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
ztk ~ 8 yıl önce
tabiki onemli ,onemsiz olsa tc ye kac gunluk ucusla bizim paramizi kazanmayi istemez,acmaz seferi ne haliniz varsa gorun der .. transatlantik ucuslar karli fakat habire grev ,biletin parasini bana iade etse ne yazar, son anda baska sirketten cok pahali bileti aldiktan sonra.. ben artik fiyat bile bakmiyorum, ,beni etkilemese de tc vatandaslarindan transit vize istemesi gururuma dokunuyor..
german ~ 9 yıl önce
soylemistim hata burda yazmistim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 9 yıl önce
Tk T.i.s ne zaman?? Bilen....!duyan...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DUYDUM ~ 9 yıl önce
DUYDUM
Helal ~ 9 yıl önce
LH calisanlarina asil saygim haklarini soke soke almalarinadir, biz yandas sendika vs nedenlerle hergun kan kaybediyoruz yani hergun ucretlerimiz eriyor, Temel Tk iyi yerde diye hava atiyor, calisanlarindan kar elde eden sirket, gel biraz daha verelim kazancin yukselsin Temelcigim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000