24 Kasım 2016, Perşembe 11:05:47

Lufthansa'da grev ikinci gününde

Lufthansa'da pilotların grevi nedeniyle bugün ilk etapta 912 uçuş iptal edildi. Grevin cuma günü de devam edeceği bildirildi.
  • Ne kadar maas aliyor bunlar? Her sene grev'e cikiyorlar bilen var mi
  • 3.havalimani yapilmasin ve thy dahada buyumesin diye elinden geleni yapan haçlı ordusu .. beter olun..
  • Soyle bir grev TK teknik yapsa ne operasyon olur ne bisey. Sadece teknisyenler. Ama guclerinin farkinda degiller. Isleri email icinde kelime vurgulamak icin kelime boyamak, butun gun emaille laklak olan muhendisler sence teknik mi ? 20 kisiye fwd reply yapmadan is cozulmuyor. Kendilerine de toz kondurmazlar.

Almanya‘da hava trafiğini felç eden Lufthansa pilotlarının grev eylemi ikinci gününe girerken, şirketle pilotların sendikası Cockpit Birliği arasında sorunun çözümü yakın görünmüyor. Lufthansa, perşembe günü ilk etapta 82'si uzun mesafe olmak üzere 912 uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Çarşamba ve perşembe günkü iptallerden toplam 215 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Grev cuma günü de devam edecek.

Lufthansa pilotlarının grevi nedeniyle çarşamba günü 876 uçuş iptal edilmişti. Lufthansa ve bağlı firmaların planlanan toplam 3000 uçuşundan 2088'inin gerçekleştirileceği bildirildi.

Lufthansa pilotlarının maaşları ile ilgili yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden herhangi bir sonuç alınamaması üzerine başlayan grev eyleminden, Lufthansa şirketi bünyesindeki Eurowings, Swiss ve Austrian Airlines gibi havayolu firmaları etkilenmiyor.
Hessen eyaletindeki İş Mahkemesi, Lufthansa'nın grevle ilgili ihtiyati tedbir kararı alınması talebiyle yaptığı başvuruyu salı akşamı reddetmişti.

Lufthansa son olarak pilotlara yüzde 2,5 oranında maaş zammı vermeyi önermiş ancak sendika, 2012 yılından bugüne dek geçen zamanı da kapsayacak şekilde yüzde 3,66 zam talep etmişti.

Yolcular biletlerini iptal edebiliyor

Lufthansa'dan yapılan açıklamada müşterilerin ‘lh.com' adlı internet sitesinden kendi uçuşları ile ilgili bilgi alabilecekleri bildirildi. Ayrıca iletişim bilgileri mevcut olan yolcuların kısa mesaj ve elektronik posta yolu ile bilgilendirildikleri duyuruldu. Grev nedeniyle önlemler alan Lufthansa, yolcuların biletlerini ücretsiz iptal edebileceğini ve tarih değiştirebileceğini açıkladı. Lufthansa yolcuları ayrıca Almanya içinde iptal edilen uçuş yerine isterse ücretsiz olarak trene binebilecek.

Sendikaya karşı tazminat davası

Diğer yandan Lufthansa, Alman pilotlar sendikası Cockpit Birliği'ne karşı açtığı ancak daha sonra dondurduğu 60 milyon euroluk tazminat davasını yeniden mahkemeye taşıyacağını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, talep edilen tazminatın 2014 yılının nisan ayında gerçekleştirilen ve Lufthansa tarafından yasal olmadığı savunulan grevlerle ilgili olduğu belirtildi. Lufthansa daha önce söz konusu davayı, Cockpit Birliği ile yürüttüğü toplu sözleşme görüşmelerinin sağlığı açısından durdurma kararı almıştı. (dw)

Lufthansa'da grev ikinci gününde

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

777 ~ 7 yıl önce
Ne kadar maas aliyor bunlar? Her sene grev'e cikiyorlar bilen var mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi buyur ~ 7 yıl önce
Grev denilince neden hemen maaş sözkonusu oluyor? Daha başka sosyal haklar vs neden düşünülmüyor? #openyourmind
Beter olun ~ 7 yıl önce
3.havalimani yapilmasin ve thy dahada buyumesin diye elinden geleni yapan haçlı ordusu .. beter olun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen beter ol ~ 7 yıl önce
haçlı dediklerinin hiçbir icadını kullanma adamsan!
ZorAdam ~ 7 yıl önce
Yahu biraz mantıklı konuş 3. Havalimanı için harcanan para yerine çorluda bulunan havaalanı genişletilip kullanılsa sabah iyi olmazmıydı biraz mantık be 3. Havaalanı bitince sen sanıyormusun Avrupa yakasındaki trafik sorunu çözülecek Çorlu devam edilseydi hem Trakya kullanacaktı hem Avrupa hem trafik olmayacaktı yine birileri güzelce yedi azcık mantık
Trol ~ 7 yıl önce
Soyle bir grev TK teknik yapsa ne operasyon olur ne bisey. Sadece teknisyenler. Ama guclerinin farkinda degiller. Isleri email icinde kelime vurgulamak icin kelime boyamak, butun gun emaille laklak olan muhendisler sence teknik mi ? 20 kisiye fwd reply yapmadan is cozulmuyor. Kendilerine de toz kondurmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZorAdam ~ 7 yıl önce
Ben buna hak veririm kardeşim herkes biliyor işlerine gelmiyor...Biz devam
ZorAdam ~ 7 yıl önce
5 yıla şirketin borsadaki durumu %60 artar mantıklı iş hisse senedimi alsak nabsak
ZorAdam ~ 7 yıl önce
O uçak:))) şu uçak bu uçak :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000