23 Kasım 2016, Çarşamba 09:48:17

Lufthansa'da bugün 876 uçuş iptal edildi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa pilotlarının 23 Kasım Çarşama günkü grevinin önemli aksamalara yol açacağı uyarısı yapıldı. Lufthansa'nın grevi durdurtmak için yaptığı ihtiyati tedbir talebi mahkeme tarafından geri çevrildi.
  • THY Pilotlari ders alsin böyle oluyor GREV bekleriz
  • güzel bahane boş seferlerin iptali için
  • bunların topunu kapı önüne koyacaksın...sanki aç kaldınız...bunların gözünü ancak toprak doyurur....insanda biraz haya olur..zırt pırt grev...ne bu bulunmaz hint kumaşımısınız...
  • lufthansa pilotlarin maaslari en son 2012 yukselmis. 100de %22 zam istiyorlar bu yuzden grev var. Hollandada klmde maaslar 7 yildir donmus durumda, personeli zorlu isten atiyorlar, kmlarin maas dusurerek ve ucuslara bir kabin memur personeli azaltarak sadece bir kac defa 45 dakika grev yaparak kuzu kuzu calisiyorlar. komsu ulkeler ama calisma politikasi cok degisik. Hollanda almanyadan keske ornek alsa.
  • THYAO olsa babasının parasıymış gibi dağıtır. Siz istediniz 4 ben vereyim 8 buda yetmez 5 bin de kar payından ohh ne güzel şirket adamlar 4 yıldır zam alamıyorlar
  • Bu ne yaa bunlar sıkılınca grev yapıyor
  • medeniyetin, insan haklarinin tavan yaptigi su ulkelere ozenmemek elde degil
  • 876 uçuşun iptal edileceğini, bundan bin kadar yolcunun etkileneceğini duyurdu. 876 ucuşta BİN kadar yolcu varsa zaten ucmasın batımş bu şirket.
  • Perşembe günüde grev yapacaklarını mahkeme kararının hemen ardından açıkladılar.

DW Türkçe’nin haberine göre, Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Pilot Sendikası Cockpit'e bağlı pilotların çarşamba günkü grevi nedeniyle toplam 876 uçuşun iptal edileceğini, bundan bin kadar yolcunun etkileneceğini duyurdu. İptal edilecek uçuşlardan 51'i uzun mesafe, kalanları kısa mesafe yolculukları.

Lufthansa yolcularını internet ve telefon üzerinden özel bir uçuş planı çizelgesi yardımıyla bilgilendiriyor. Mağdur durumdaki yolcuların rezervasyonlarının başka uçak şirketlerine ya da başka ulaşım araçlarına aktarılacağı açıklandı. Lufthansa, grevlerin yolculara olumsuz etkisinin asgari düzeyde kalması için elinden gelen her şeyi yaptığını da bildirdi.

LUFTHANSA'NIN GREVİ DURDURMA ÇABASI MAHKEMEDEN DÖNDÜ
Lufthansa, Pilot Sendikası Cockpit’e birçok defa uzlaşma için öneride bulunduğunu, buna rağmen sendikanın greve kararı aldığını belirtti. Lufthansa şirketi Çarşamba günkü grevi durdurabilmek için Frankfurt'taki İş Mahkemesi nezdinde ihtiyati tedbir kararı aldırtmak üzere müracaatta bulundu ancak mahkeme talebi geri çevirdi. Böylece bugünkü grevin önünde engel kalmamış oldu.

Cockpit bundan bir yıl önce pilotların maaşları için yürütülen toplu iş görüşmelerinin başarısız kaldığını açıklamış ve 5 bin 400 pilotu adına grev 24 saatlik grev kararı aldığını duyurmuştu. Grev hem kargo hem de yolcu taşımacılığını kapsayacak ve Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece saat 0'01'den başlayarak saat 23:59'a kadar devam edecek.

Lufthansa'da bugün 876 uçuş iptal edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

THY ~ 7 yıl önce
THY Pilotlari ders alsin böyle oluyor GREV bekleriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çaylaaar ~ 7 yıl önce
güzel bahane boş seferlerin iptali için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeco ~ 7 yıl önce
bunların topunu kapı önüne koyacaksın...sanki aç kaldınız...bunların gözünü ancak toprak doyurur....insanda biraz haya olur..zırt pırt grev...ne bu bulunmaz hint kumaşımısınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
germany vs holland farki ~ 7 yıl önce
lufthansa pilotlarin maaslari en son 2012 yukselmis. 100de %22 zam istiyorlar bu yuzden grev var. Hollandada klmde maaslar 7 yildir donmus durumda, personeli zorlu isten atiyorlar, kmlarin maas dusurerek ve ucuslara bir kabin memur personeli azaltarak sadece bir kac defa 45 dakika grev yaparak kuzu kuzu calisiyorlar. komsu ulkeler ama calisma politikasi cok degisik. Hollanda almanyadan keske ornek alsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
THYAO olsa babasının parasıymış gibi dağıtır. Siz istediniz 4 ben vereyim 8 buda yetmez 5 bin de kar payından ohh ne güzel şirket adamlar 4 yıldır zam alamıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmise ~ 7 yıl önce
Enflasyon kac Almanya da ? Alim gucu hadi git biraz bir seyler oku
Tk ~ 7 yıl önce
Atma recep din kardesiyiz.LH kaptanlari 25.000€ ve fazlasini aliyorlar euronun diger para birimindeki guclerini hesaplarsan olan farki biraz daha anlarsin.Extra olarak adamlardaki faiz,enflasyon,petrol fiyatlarinida ekle.25.000€ alan pilot alisverisine 150€ verirken senin 25.000 lira alan kaptanin 150 liraya 2 kilo et anca aliyor.adam 100€ depo fullerken sen 400 lira veriyorsun bunun gibi bir ton ornek mevcut yurtdisina cikinca kur farkindan x3.5 harciyor sende kalkmis konusuyorsun.Bosa konusuyorsun az bilgi ilim irfan sahibi ol.
IL ~ 7 yıl önce
25000 Euro Alan Kpt LH da. 40.000-45.000 brüt almasi lazim öyle bir Maas yok,Merkel bile almiyor....
kabak tadı ~ 7 yıl önce
Bu ne yaa bunlar sıkılınca grev yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 7 yıl önce
medeniyetin, insan haklarinin tavan yaptigi su ulkelere ozenmemek elde degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Luft ~ 7 yıl önce
876 uçuşun iptal edileceğini, bundan bin kadar yolcunun etkileneceğini duyurdu. 876 ucuşta BİN kadar yolcu varsa zaten ucmasın batımş bu şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 yıl önce
Doğru söze ne hacet
Aynen ~ 7 yıl önce
Grev bahane amac zarar etmemek, anlayin artik
Pilot ~ 7 yıl önce
Perşembe günüde grev yapacaklarını mahkeme kararının hemen ardından açıkladılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZorAdam ~ 7 yıl önce
Hocam adamlar mahkemeden sonra açıkladı ama bazı pilotların bu işten rahatsız olduğu bilgisi aldım yarın bi çok uçuşa devam edilebilir bence

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000