17 Nisan 2019, Çarşamba 16:15:08

Lufthansa zarar açıkladı

Lufthansa Grubu, ilk çeyrekte 336 milyon avro zarar açıkladı.
  • bunlar kar zarar hesabi yaparken dogru hesap yapar acaba thyenin verdigi rakamlar ne kadar dogru son yil verilen rakamlar cok karisikti vergi oncesi yok vergi sonrasi falan yani karmi zararmi belli degil ustelik thy ve yeni havalimani bunlari etkilemez yada cok az etkiler soyle ornek thy avrupadan yolcu alip amerikaya ucuramaz ama avrupadan alip uzakdogu yada orta doguya ucurursun yani dunyanin heryerinden yolcuyu alip dunyanin istanilen her yerine goturemessin bu cografi olarak mumkun degil ustelik illaki ben transit yolcu tasicam dersen zarar edersin ornek houstondan istanbul 699 dolara geldim ayni ucakta yanimda oturan israilli biri bileti 570dolara almis idi adami gidis donus 3 saat daha fazla ucurup istanbula gore ustune birde 570 bilet satiyorsun niye o aktarmali yolcu diye sen 3 saat daha az ucucan ama direk yolcusun diye bilet oldu 700 e peki bu adami bu kadar ucurdun gidis donus yaklasik 27 saat 570 e bundan para kazanabilirmisin zannetmiyorum
  • Sonlarını görmeyi çok istiyorsun ama unutma ki thy onlarla miles and more ve sun express'de ortak ! Yani onlara birşey olursa thy'ye de olur anlama kapasiten varsa anlarsın !
  • Kıskanma tabiri yanlış seçilmiş bir kelime. Almanya havacılık alanında Türkiye'yi rakip olarak görüyor denilse daha doğru olur. Üç kıtanın tam orta yerindeki konumuyla İstanbul hava limanı gerçekten rakipsiz bir konumdadır. Özellikle avrupa üzerinden yoğunlaşan transit uçuş trafiğini İstanbul'a kaydıracak olması muhtemeldir. Eskimiş ve düşük kapasiteli yeşilköy havalimanıyla bunu yapmak mümkün olmazdı. Batılı ülkeler bu sebeple var güçleriyle bu projeyi engellemeye çalıştılar ancak başaramadılar. Ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar Türkiye'nin kendilerinden böyle bir pazar payı kapmasını asla kabullenemediler. Kıskanmadan kastedilen budur.
  • Almanya'nin kendisinden bahsediliyor olabilir mi? Bir de boyle dusun..
  • LH ya birsey olmaz beyler.
  • Vay anam vay, karizma çizildi.
  • Rabbim sonlarını görmeyi bizlere nasib etsin, Amin!
  • Emirates 380 leri filodan çıkarmaya başlasın. Rekabet o zaman başlayacak.
  • Hemen kızıl haça yardımda bulunmak için kolları sıvayalım dostlar. İzmir’de misyoner eksik bi el atsınlar.
  • Thy'nin en büyük rakibi Lufthansa zarar etti diye haber gördüm acaba Lufthansa sizi rakip olarak görüyor mudur neyse sen 336 milyonu 6 ile çarpmaya devam Türko

Lufthansa Grubu, ilk çeyrekte 336 milyon avro zarar açıkladı.

Lufthansa Grubu'nun, yüksek yakıt masrafı ve Avrupa'da genelinde hava yolu şirketleri arasında artan rekabetten dolayı bu yılın ilk çeyreğinde 336 milyon avro zarar ettiği bildirildi.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, grup, toplam gelirlerini 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 3 artışla 7,9 milyar avroya yükseltti.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 52 milyon avro olan ana kazanç göstergesi faiz ve vergi öncesi düzeltilmiş kar elde eden Lufthansa, bu yılın aynı döneminde 336 milyon avro zarar açıkladı.

Söz konusu zarara neden olarak, 200 milyon avroluk yüksek yakıt masrafı ve Avrupa genelinde hava yolu şirketleri arasında artan rekabet gösterildi.
Alman şirketin ilk çeyrek zararı piyasa beklentilerinin üstünde kalırken, şirket yetkilileri bilet fiyatlarında artış olabileceğine işaret etti. 

Lufthansa zarar açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

ft ~ 5 yıl önce
bunlar kar zarar hesabi yaparken dogru hesap yapar acaba thyenin verdigi rakamlar ne kadar dogru son yil verilen rakamlar cok karisikti vergi oncesi yok vergi sonrasi falan yani karmi zararmi belli degil ustelik thy ve yeni havalimani bunlari etkilemez yada cok az etkiler soyle ornek thy avrupadan yolcu alip amerikaya ucuramaz ama avrupadan alip uzakdogu yada orta doguya ucurursun yani dunyanin heryerinden yolcuyu alip dunyanin istanilen her yerine goturemessin bu cografi olarak mumkun degil ustelik illaki ben transit yolcu tasicam dersen zarar edersin ornek houstondan istanbul 699 dolara geldim ayni ucakta yanimda oturan israilli biri bileti 570dolara almis idi adami gidis donus 3 saat daha fazla ucurup istanbula gore ustune birde 570 bilet satiyorsun niye o aktarmali yolcu diye sen 3 saat daha az ucucan ama direk yolcusun diye bilet oldu 700 e peki bu adami bu kadar ucurdun gidis donus yaklasik 27 saat 570 e bundan para kazanabilirmisin zannetmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kevser yazana ~ 5 yıl önce
Sonlarını görmeyi çok istiyorsun ama unutma ki thy onlarla miles and more ve sun express'de ortak ! Yani onlara birşey olursa thy'ye de olur anlama kapasiten varsa anlarsın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rekabet ~ 5 yıl önce
Kıskanma tabiri yanlış seçilmiş bir kelime. Almanya havacılık alanında Türkiye'yi rakip olarak görüyor denilse daha doğru olur. Üç kıtanın tam orta yerindeki konumuyla İstanbul hava limanı gerçekten rakipsiz bir konumdadır. Özellikle avrupa üzerinden yoğunlaşan transit uçuş trafiğini İstanbul'a kaydıracak olması muhtemeldir. Eskimiş ve düşük kapasiteli yeşilköy havalimanıyla bunu yapmak mümkün olmazdı. Batılı ülkeler bu sebeple var güçleriyle bu projeyi engellemeye çalıştılar ancak başaramadılar. Ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar Türkiye'nin kendilerinden böyle bir pazar payı kapmasını asla kabullenemediler. Kıskanmadan kastedilen budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icat'a ~ 5 yıl önce
Almanya'nin kendisinden bahsediliyor olabilir mi? Bir de boyle dusun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cancan ~ 5 yıl önce
Konu Lufthansa galiba. Ben oyle okudum. Almanya degil. Demek ki yorum dogru. Birde boyle bak.
IL ~ 5 yıl önce
LH ya birsey olmaz beyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kestane ~ 5 yıl önce
Vay anam vay, karizma çizildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 5 yıl önce
Rabbim sonlarını görmeyi bizlere nasib etsin, Amin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kevser'e ~ 5 yıl önce
Adamsan onların hiçbir icadını kullanmazsın...
Icat ~ 5 yıl önce
Lufthansa ne icat etmis acaba ki,biz gunluk hayatimizda kullanmadan edemiyoruz!!!!!!
ATC ~ 5 yıl önce
Lufthansa batsa bizde ekmek paramızdan oluruz.
icat yazana ~ 5 yıl önce
Lufthansa Alman şirketi sonuçta hani yeni havalimanında kullanılan kablolar,elektronik aksamlar vs nin alındığı,thy'nin kullandığı sap sistemleri falan var ya onları üreten ülke. Anladın mı?
Emirates, ~ 5 yıl önce
Emirates 380 leri filodan çıkarmaya başlasın. Rekabet o zaman başlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almansever ~ 5 yıl önce
Hemen kızıl haça yardımda bulunmak için kolları sıvayalım dostlar. İzmir’de misyoner eksik bi el atsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üç Sekiz Arakol ~ 5 yıl önce
Thy'nin en büyük rakibi Lufthansa zarar etti diye haber gördüm acaba Lufthansa sizi rakip olarak görüyor mudur neyse sen 336 milyonu 6 ile çarpmaya devam Türko

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 5 yıl önce
Görüyor tabi, at gözlüğünü çıkar öyle bak. Lufthansa nin Avrupa'daki en büyük rakibi zaten THY. Yandaş damgası yememek için bunu görmezden gelen cahillerden olmayın artık...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000