29 Temmuz 2010, Perşembe 16:42:21

Lufthansa kâr açıkladı

Şirket, yılın 2'nci çeyreğinde 252 milyon dolar kâr elde etti.
  • bizim 1 yılda tasıdıgımız yolcuyu 1 ceyrekta tasımıslar. yolumuz uzun daha daha cok ucak daha cok hat lazım bize ve tabi daha fazla ucus guvenligi ve teknik bakım
  • THY nin Lufthansa ayarına gelmesi için daha çok fırın ekmek yemesi gerekiyor..
  • Yalandir bu yaaa:) THY kac yildir acikiliyor diye kiskanmislardir bunlar kesin:)

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın net karı, bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre iki katından fazla artarak, 194 milyon avroya (252 milyon dolar) ulaştı. Şirketin net karı geçen yıl söz konusu dönemde 89 milyon avro düzeyinde bulunuyordu.

Şirketten yapılan açıklamada, Lufthansa'nın gelirinin yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30'dan fazla artarak, 6,9 milyar avroya yükseldiği ifade edildi. Şirketin gelirinin geçen yılın ikinci çeyreğinde 5,2 milyar avro olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'nın operasyon karı ise Nisan-Haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde üçe katlanarak, 159 milyon avroya ulaştı.

Lufthansa'nın yolcu sayısı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında artarak 22,7 milyon kişiye ulaştı. Şirketin yolcu sayısının geçen yılın ikinci çeyreğinde 18,2 milyon kişi olduğu ifade edildi.

Şirketin ilk yarı gelirinin 10,2 milyar avrodan 12,6 milyar avroya yükseldiği belirtilirken, ilk yarı zararının ise 104 milyon avroyla beklentilerin altında olduğu açıklandı.

Yönetim Kurulu Üyesi Stephan Gemkow, şirketin yılın ikinci çeyrek gelirlerini artırmasında özellikle kargo ve kıtalararası uçuş talebindeki artış ile fiyatlardaki indirimin etkili olduğunu belirtti.

Lufthansa Grubu, Swiss International Airlines, Austrian Airlines, Germanwings ve Britain's BMI'yi bünyesinde bulunduruyor.

Lufthansa kâr açıkladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bizim 1 yılda tasıdıgımız yolcuyu 1 ceyrekta tasımıslar. yolumuz uzun daha daha cok ucak daha cok hat lazım bize ve tabi daha fazla ucus guvenligi ve teknik bakım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin Lufthansa ayarına gelmesi için daha çok fırın ekmek yemesi gerekiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yalandir bu yaaa:) THY kac yildir acikiliyor diye kiskanmislardir bunlar kesin:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000