04 Mart 2010, Perşembe 18:14:23

LUFTHANSA KAZASI AYDINLANDI

Almanya'nın Braunschweig kentindeki Uçak Kazaları İnceleme Kurumu (BFV), Airbus A320 tipi uçaklarının Pilot El Kitaplarının yetersizliği kararını bugün açıkladı.
  • Bu görüntüler dehşet verici görüntüler mi?
  • birde videodaki uçak lufthansanın olsaydı cuk otururdu..yav hiçolmazsa yanına temsili video falan deyin..
  • her gün şu sayfaları açtıkça sizin gibine dil konuştuğu belli olmayan "dilsizlerden" utanç duyuyorum.
  • yine profosürrrrrrler toplanmış! LFM LGM'ye geçmişte uçak kurtulmuş , vay be! bu boeingler vs ozaman boşuna ucuyor değilmi ;)
  • THY acilen Boeing'e verdiği siparişleri iptal etmeli
  • yaklasma sirasinda bulunan hava durumu gust lu bi havadir .inis sirasinda ise ani bir gust durumu olusmus oldugu gozukuyor .hangi hava araci olsa ayni tepkiyi verirdi . aniden degisen siddetli ruzgar sizi savurur kanadi yatirir . yaklasma yapılamaydi daha iyyidi .gerci o anki ruzgar bilgisi nedir bilemiyoruz ama limtler icindemi ?
  • bahaneden başka birşey değildir. 0.5 saniye rudder %50 görev yapacak ve uçak o duruma gelecek..? uçağın 0.5 saniyeden çok daha evel rüzgardan etkilenmiş. 5 saniye deseler eyvallah derim. olay doğanın gücünden başka birşey değil. insanoğlu en üst teknoloji kullansa dahi, doğa ile boğuşmak insanoğluna kalmış değildir. ben ticari pilot değilim, yamaç paraşütü ve hafif motorlu hava aracı kullanırım ve Cessna, Piper kullanırım. rüzgar ve termik nedir çok iyi bilirim. vurduğu zaman elden geleni yapacaksın fakat taktiri yukarıya kalmış. saniyede 10 metre yükseldiğim de oldu, 10 metre çöktüğüm de oldu fakat 0.5 saniye sistem çalışmadı ve uçak yattı, sürttü..yemem. isteyen uzman ile idiasına da girerim!!!
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • sanal pilotlar anlamadı,anlayamadı.oyunda bu özellik yok ondandır.
  • gördüğünüz gibi airbus ta kusursuz değil

Luftahansa Hava Yolları'nın Airbus A320 tipi yolcu ucağı, 01.03.2008 tarihinde Münih - Hamburg seferini yaparken aldığı yan rüzgarın etkisi ile Sol Kanat ucunu yere çarpmıştı. Kazada ucağın kanat ucu ve Winglet hasar görmüştü.

İnişi yapan F/O ucağı son anda yeniden havalandırarak büyük bir faciayi önlemişti.
 
Bugün yapılan açıklama ile kazanın oluş sebebinin, yan rüzgar alarak yapılan inişlerde ve uçağın teker koymasını takip eden 0,5 Saniyede  uçak bilgisayarının Lateral Flight Mode'undan Lateral Ground Mode'una geçtiğini, bunun neticesinde de Kuyruk Dümeninin fonksiyonunun yarıya indiği açıklandı.
 
BFV'nin bugün yayınladığı soruşturma raporunda, bu sistem değişikliğinin Operating Manual ve Flight Crew Opreating Manual ucus standard dökümantasyonunda açıkça belirtilmemiş olduğunu vurguladı.

İŞTE O DEHŞET GÖRÜNTÜLER



AirportHaber

LUFTHANSA KAZASI AYDINLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu görüntüler dehşet verici görüntüler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birde videodaki uçak lufthansanın olsaydı cuk otururdu..yav hiçolmazsa yanına temsili video falan deyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her gün şu sayfaları açtıkça sizin gibine dil konuştuğu belli olmayan "dilsizlerden" utanç duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yine profosürrrrrrler toplanmış! LFM LGM'ye geçmişte uçak kurtulmuş , vay be! bu boeingler vs ozaman boşuna ucuyor değilmi ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY acilen Boeing'e verdiği siparişleri iptal etmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaklasma sirasinda bulunan hava durumu gust lu bi havadir .inis sirasinda ise ani bir gust durumu olusmus oldugu gozukuyor .hangi hava araci olsa ayni tepkiyi verirdi . aniden degisen siddetli ruzgar sizi savurur kanadi yatirir . yaklasma yapılamaydi daha iyyidi .gerci o anki ruzgar bilgisi nedir bilemiyoruz ama limtler icindemi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bahaneden başka birşey değildir. 0.5 saniye rudder %50 görev yapacak ve uçak o duruma gelecek..? uçağın 0.5 saniyeden çok daha evel rüzgardan etkilenmiş. 5 saniye deseler eyvallah derim. olay doğanın gücünden başka birşey değil. insanoğlu en üst teknoloji kullansa dahi, doğa ile boğuşmak insanoğluna kalmış değildir. ben ticari pilot değilim, yamaç paraşütü ve hafif motorlu hava aracı kullanırım ve Cessna, Piper kullanırım. rüzgar ve termik nedir çok iyi bilirim. vurduğu zaman elden geleni yapacaksın fakat taktiri yukarıya kalmış. saniyede 10 metre yükseldiğim de oldu, 10 metre çöktüğüm de oldu fakat 0.5 saniye sistem çalışmadı ve uçak yattı, sürttü..yemem. isteyen uzman ile idiasına da girerim!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanal pilotlar anlamadı,anlayamadı.oyunda bu özellik yok ondandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gördüğünüz gibi airbus ta kusursuz değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000