19 Ocak 2011, Çarşamba 09:19:22

LUFTHANSA, HANGİ ŞİRKETİ BERLİN'DE İSTEMİYOR?

Almanların milli havayolu şirketi Lufthansa'nın son yıllardaki çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken bir havayolu şirketini 2012'de açılacak Berlin Havaalanı'nda istemediği belirtildi...
  • Ortadoğu kökenli bu havayolları böyle agresif büyümeye devam ederlerse daha çok böyle olaylarla karşılaşırlar.
  • Aynısı bizdede uygulanıyor :) AHL' ye neden pegasus uçamıyor sizce ? O kadar özel ve devlet havayolunun oldugu AHL de binlerce ınsan bu işden ekmek yiyor. Onlarıda düşünmek lazım. Lutfhansanın Emirates i istememesinin nedeni çok iyi anlıyorum. ( NOT: Lufthansa fiyatları cok pahalı )
  • Lufthansa emiratesin berline uçmasını istemiyor da kalkıp da emirates lufthansaya dubai ye uçuşlarını durdur iptal ettim gibi bir karar alması söz konusu olamaz..Emirates eğer berlinde ısrar ederse o zaman almanyanın başka bir şehrindeki uçuşunda feragat edecek ondan sonra izin alırsa berline sefer koyar. Emirates, Etihad gibi havayollarında finan sorunları olmadığı için bilet fiatlarını öyle bir indiriyorlar ki diğer havayollarının rekabet şnası sıfırdır.. Aynı olay cnada seferlerinde ortaya çıktı canada hükümeti izin vermedi vermezde. çünkü bilet fiatlarını aşırı düşürüyorlar emirates ve etihad o zaman diğerleri bitiyor.. istedikleri kadar da uğraşsınlar izin alamazlar
  • Cok mu zor?Emirates'de onlara tavir alip Dubaiye Bahreyne indirmez.Cocuk gibi davranislar bunlar,Lufthansa'ya yakismiyor.
  • Berlin önemli, 3. "hub"ları olacak.
  • harbiden ayakkabı artık dar gelmeye başlamış millete.. thy nin basarısızlıgı icin calısan personel(gerci artık sayıları azalıyor) gorsunde ibret alsın bu durumdan

Alman milli havayolu Lufthansa'nın Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai hükümetine ait Emirates Havayolları'na 2012'de açılacak yeni Berlin Havaalanı'na iniş hakkı verilmemesi için lobi faaliyetlerinde bulunduğu bildirildi.

Medyada çıkan haberlere göre Berlin Belediye Başkanı Harald Wolf, 'Emirates'in başkente doğrudan sefer düzenlemesini engellemesi için Alman havayolu, federal hükümeti zorluyor.' dedi. Ofisinden konuşan belediye başkanı, Berlin hükümetinin daha önce de ve şimdi de havaalanını Emirates'e açma ve doğrudan uçuş imkanı sunma taraftarı olduğunu söyledi.

Wolf, asıl zorluğun çok kısıtlayıcı olmasından dolayı federal hükümette olduğunu ve Lufthansa'nın Emirates'in güçlenmesini engellemek amacıyla federal hükümette çok güçlü lobi çalışması yaptığını ifade etti. Belediye başkanı ayrıca 'Dubai merkezli havayolu eğer Berlin'e sefer düzenlemek istiyorsa Hamburg ya da Stutgart'tan vazgeçmek zorunda kalacağını ve hükümetin bu havayoluna ek uçuş hakkı vermemekte ısrar edeceğini' sözlerine ekledi.

Kaynaklara göre halen Almanya'nın Frankfurt, Düsseldorf ve Münih kentlerine uçan Emirates, 2004'ten bu yana Berlin ve Stutgart'a da uçma izni bekliyor.

Dünyanın en büyük Airbus 380 filosuna sahip Emirates, yakın zamanda Kanada'da da benzer problemler yaşamış ve Kanada hükümeti Dubai merkezli havayolunun yanısıra başkent Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları'na da ek uçuş hakkı vermeyeceğini açıklamıştı. (Zaman)

LUFTHANSA, HANGİ ŞİRKETİ BERLİN'DE İSTEMİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ortadoğu kökenli bu havayolları böyle agresif büyümeye devam ederlerse daha çok böyle olaylarla karşılaşırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aynısı bizdede uygulanıyor :) AHL' ye neden pegasus uçamıyor sizce ? O kadar özel ve devlet havayolunun oldugu AHL de binlerce ınsan bu işden ekmek yiyor. Onlarıda düşünmek lazım. Lutfhansanın Emirates i istememesinin nedeni çok iyi anlıyorum. ( NOT: Lufthansa fiyatları cok pahalı )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansa emiratesin berline uçmasını istemiyor da kalkıp da emirates lufthansaya dubai ye uçuşlarını durdur iptal ettim gibi bir karar alması söz konusu olamaz..Emirates eğer berlinde ısrar ederse o zaman almanyanın başka bir şehrindeki uçuşunda feragat edecek ondan sonra izin alırsa berline sefer koyar. Emirates, Etihad gibi havayollarında finan sorunları olmadığı için bilet fiatlarını öyle bir indiriyorlar ki diğer havayollarının rekabet şnası sıfırdır.. Aynı olay cnada seferlerinde ortaya çıktı canada hükümeti izin vermedi vermezde. çünkü bilet fiatlarını aşırı düşürüyorlar emirates ve etihad o zaman diğerleri bitiyor.. istedikleri kadar da uğraşsınlar izin alamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cok mu zor?Emirates'de onlara tavir alip Dubaiye Bahreyne indirmez.Cocuk gibi davranislar bunlar,Lufthansa'ya yakismiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Berlin önemli, 3. "hub"ları olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
harbiden ayakkabı artık dar gelmeye başlamış millete.. thy nin basarısızlıgı icin calısan personel(gerci artık sayıları azalıyor) gorsunde ibret alsın bu durumdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000