13 Ocak 2011, Perşembe 09:03:05

LUFTHANSA GRUBU 90 MİLYON YOLCUYU AŞTI

Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri geçen yıl 90.2 milyon yolcu taşıdı. Bunların 58.9 milyonu Lufthansa uçakları ile taşındı Lufthansa tarafından taşınan yolcu sayısı ise yüzde 5.9 artış gösterdi.
  • THY' ye. Lufthansa ile San Francisco (SFO) - (MUC) , (MUC - ADB ) ucmak istemiyoruz. THY ile (SFO - IST) , (IST - ADB) ucmak istiyoruz. Lufthansa'nin yolculari arasin da degil, THY ' nin yolcusu olmak istiyoruz. TURK HAVA YOLLARININ , SAN FRANCISCO (SFO) - ISTANBUL (IST) DIREK ( NON STOP ) UCUSLARININ EN KISA ZAMAN DA BASLAMASINI TEMENNI EDIYORUZ. TESEKKURLER THY.

Şirkette yapılan açıklamda, “Arz edilen koltuk kilometre yüzde 12.1 oranında artarken, satılan koltuk kilometrede yüzde 14 oranında artış kaydedildi. Böylelikle kapasite kullanım oranı yüzde 1.4 yükselmiş oldu. Taşınan yolcu sayısı sefer düzenlenen tüm bölgelerde artış gösterdi. Yolcu sayısındaki en belirgin artış Yakındoğu ve Afrika uçuşlarında görüldü. Şirketler grubu 2010 yılında yaklaşık 2 milyon ton kargo ve posta taşıdı. Bu rakam bir önceki yıla kıyasla yüzde 18 oranında bir artışa denk geliyor. Kargo doluluk oranı ise yüzde 7.4 artışla yüzde 68’e ulaştı. Düzenlenen sefer sayısı ise yüzde 13.1 artışla 1.014.692 oldu. Aynı dönem içinde Lufthansa’nın kapasitesi yüzde 3.1 oranında yükseldi. Koltuk doluluk oranı ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 1.7 oranında artışla  yüzde 79.4’e yükseldi.  Taşınan yolcu sayısı sefer düzenlenen tüm bölgelerde artış gösterdi. Yolcu sayısındaki en belirgin artış Yakındoğu ve Afrika uçuşlarında görüldü. Swiss International Airlines  2010 yılında 14.2 milyon, Austrian Airlines 10.9 milyon, bmi ise 6.2 milyon yolcu taşıdı.

Lufthansa Cargo faaliyetlerinde de belirgin artış kaydedilerek, 2010 yılı içinde 1.8 milyon ton kargo ve posta taşındı. Bu rakam bir önceki yıla kıyasla yüzde 18.2 oranında artışa denk geliyor. Kargo doluluk oranı da yüzde 7.3 artışla yüzde 70.9’a yükseldi.”denildi.

LUFTHANSA GRUBU 90 MİLYON YOLCUYU AŞTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
THY' ye. Lufthansa ile San Francisco (SFO) - (MUC) , (MUC - ADB ) ucmak istemiyoruz. THY ile (SFO - IST) , (IST - ADB) ucmak istiyoruz. Lufthansa'nin yolculari arasin da degil, THY ' nin yolcusu olmak istiyoruz. TURK HAVA YOLLARININ , SAN FRANCISCO (SFO) - ISTANBUL (IST) DIREK ( NON STOP ) UCUSLARININ EN KISA ZAMAN DA BASLAMASINI TEMENNI EDIYORUZ. TESEKKURLER THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000