31 Temmuz 2016, Pazar 11:41:44

Lufthansa Airbnb'de bilet satmaya başladı

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, seyahat sektöründe şaşkınlıkla karşılaşılan bir adıma imza attı. Hava yolu şirketi, sessiz sedasız bir şekilde Airbnb üzerinden uçuşlarını listelemeye başladı…
  • Bir seyler anlatmaya calistiniz ama hic bir sey anlatamadiniz bu kadarmi hatipliginiz kötü ,sunu dogru durust bir anlatin

Sıkıntılı günlerden geçen Lufthansa, ilginç bir adıma imza attı.

Alman devi, geçtiğimiz günlerde başta uzak mesafe destinasyonlarda olmak üzere rezervasyon sayılarının ciddi şekilde düştüğünü açıklayarak kar beklentisini aşağıya çektiğini duyurmuştu. Hava yolu şirketi, bu durumun Avrupa’da art arda yaşanan terör saldırılarından ve sene başında öngörülenden çok daha gergin hale gelen politik ortamdan kaynaklandığını açıklamıştı.

Uzun bir süredir düşen gelirler ve grevlerle çalkalanan hava yolu şirketi, beklenmeyen bir hamle yaparak sessiz sedasız bir şekilde koltuklarını alternatif konaklama platform Airbnb üzerinden satmaya başladı.

SADECE REKLAM MI, ÖNCÜLÜK MÜ?
Lufthansa, Airbnb üzerinden satış gerçekleştiren ilk hava yolu şirketi olma özelliğini taşıyor. Hollandalı hava yolu şirketi KLM, geçmişte Airbnb üzerinden yer üstünde bulunan bir jette konaklama satmış olsa, Lufthansa’nın hamlesinin burada kalmayacağı ortada….

‘Lüks, size bulutların üzerinde bekliyor’ sloganıyla koltuklarını pazarlayan şirket, Airbnb’nin sayıları her geçen gün artan iş seyahatçilerini gözüne kestirmiş gibi görünüyor.

Bazı uzmanlar Lufthansa’nın bu hamlesinin yalnızca reklam amaçlı olduğunu söylese de, bazılarına göre durum burada kalmayabilir.

Airbnb’nin yüksek komisyonları sebebiyle, seyahatçilerin uçak biletini daha yüksek fiyatlarla satın almak istemeyeceğini savunan uzmanların karşısında yer alanlar, örnek olarak Expedia ve Booking.com gibi online seyahat devlerini gösteriyor.

Otelcilerden yüksek oranda komisyon aldıkları için sık sık eleştirilen online seyahat acentelerinin başarısının, tüketicilerin seyahatlerinin her adımını tek bir sayfa üzerinden tamamlama eğiliminde yattığı sektörde yaygın olarak kabul gören bir önerme.

HERKESİN GÖZÜ İŞ SEYAHATÇİLERİNDE
Bu sebeple uzmanlar, özellikle Airbnb’yi her geçen gün daha fazla kullanmaya başlayan iş seyahatçilerinin, her anlamda kişisel bir seyahat deneyimi için biraz daha yüksek ücret ödemeye aldırmayacağını belirtiyor.

Lufthansa’nın Airbnb üzerindeki ilk ilanı 885 dolarlık gidiş dönüş New York-Franfurt uçuşu. İlandaki soruları oldukça esprili bir dille yanıtlayan hava yolu şirketinin, ilanda ‘Bizim kabinimiz ormanda değil, gökyüzünde’ sloganını kullandığı görülüyor.

Lufthansa’nın hamlesi şimdilik deneysel olsa da, diğer hava yolu şirketlerinin de yüksek rekabet koşulları ve terör saldırıları arasında her geçen gün gelir kaybetmesi bu trendin yükselmesine sebep olabilir. Çünkü hem Airbnb hem de hava yolu şirketleri gözlerini aynı hedefe dikmiş durumda: İş seyahatçileri… (TurizmGüncel)

Lufthansa Airbnb'de bilet satmaya başladı

Yorumlar

Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Bir seyler anlatmaya calistiniz ama hic bir sey anlatamadiniz bu kadarmi hatipliginiz kötü ,sunu dogru durust bir anlatin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000